ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ «ΠΟΡΤΑ... ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ»

0


Πολιτικοί «γυρολόγοι» και διασκεδαστές πολιτικών αρχηγών ευτελίζουν το πολιτικό σύστημα


Ανεξάρτητοι βουλευτές που «μυρίστηκαν» το κλίμα και προέβλεψαν εκλογές, σπεύδουν να παράσχουν στην αξιωματική αντιπολίτευση υπηρεσίες που, κατά τα φαινόμενα δεν ζητήθηκαν, αλλά δείχνουν μια εκατέρωθεν σύγκλιση. 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις όσων γνωρίζουν τους συσχετισμούς του κοινοβουλίου, στόχος τους είναι μια θέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. 

Η Χρυσούλα Γιαταγάνα, το ομολόγησε άλλωστε: «Συναντήθηκα με τον Τσίπρα συζήτησα μαζί του για τα εθνικά θέματα και του ζήτησα συμπόρευση», είπε στους δημοσιογράφους. Μια δήλωση που δε «την πήρε πίσω» αυτήν την φορά, οπότε παραμένει και η πολιτική της αξία. 

Οι ανεξάρτητοι βουλευτές Οδυσσέας Βουδούρης και Θεόδωρος Παραστατίδης, με τιςαπαράδεκτες δηλώσεις τους για όσους ανεξάρτητους βουλευτές άλλαξαν γνώμη για την προεδρική εκλογή επιχείρησαν να γίνουν απολύτως αρεστοί στην Κουμουνδούρου με στόχο την ένταξη τους στα ψηφοδέλτια, σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές. Στη δική τους περίπτωση, μάλλον στάση αναμονής μέχρι να φανούν οι αντιδράσεις κράτησε η αξιωματική αντιπολίτευση. Τελικά οι αντιδράσεις ήταν έντονες- με κυρίαρχη αυτή του Μανώλη Γλέζου- ώστε οι δύο βουλευτές να εκτεθούν ανεπανόρθωτα μετατρέποντας τους εαυτούς τους του σε… πτυελοδοχείο της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινής γνώμης αλλά και του πολιτικού κόσμου. Η στάση τους αυτή εξέθεσε και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το οποίο κατάφερε να χρεωθεί τις κινήσεις τους. 

Οι τρεις ανεξάρτητοι βουλευτές, βλέπουν τώρα το πολιτικό τους μέλλον αβέβαιο. 

Οι εκλογές είναι, πια, πιο κοντά από ποτέ και οι κ.κ. Γιαταγάνα, Παραστατίδης και Βουδούρης δείχνουν να έχουν αντιληφθεί πως η «ανεξαρτησία» κατά τη διάρκεια της βουλευτικής θητείαςπροστατεύει από παγίδες και κακοτοπιές, όμως για την ανανέωσή της είναι απαραίτητο το πολιτικό «μαντρί». 

Η προερχόμενη από τους ΑΝΕΛ, Χρυσούλα Γιαταγάνα, εισέπραξε από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα μια ευγενική «πόρτα», αφού στην τετ-α-τετ συνάντησή τους ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ της είπε «υπάρχουν όργανα, αυτά θα αποφασίσουν». 

Την διάθεση των «οργάνων» αυτών την έχει ζήσει στο... πολιτικό του πετσί, από τις περιφερειακές εκλογές, ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου, Οδυσσέας Βουδούρης, ο οποίος, υπό τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ, διεκδίκησε την Πελοπόννησο αλλά δεν κατάφερε να «την πάρει» από τον Πέτρο Τατούλη. Σίγουρα δεν έχει ξεχάσει τις αντιδράσεις τοπικών στελεχών που κλυδώνισαν προεκλογικά την Κουμουνδούρου και δεν είναι λίγοι από τη βάση που χρεώνουν στη συγκεκριμένη επιλογή την ήττα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. 

Κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο newpost.gr εξήγησε ότι «κάποιοι μπορεί να θέλουν να ενταχθούν στα δικά μας ψηφοδέλτια, αλλά δεν ξέρουν ότι αυτό θα το αποφασίσουν τα όργανα… Εμείς δεν θα αλλοιώσουμε την αριστερή φυσιογνωμία του κόμματος, καταλαβαίνετε τι ακριβώς εννοώ». 

Ο Θεόδωρος Παραστατίδης, με τη σειρά του, έχει δείξει μια «αλλοπρόσαλλη» πολιτική συμπεριφορά από την εποχή που ήταν στο ΠΑΣΟΚ, καθώς διεγράφη και επέστρεψε για να ξαναδιαγραφεί. 

Οι τόσο διαφορετικές, μα στο τέλος τόσο όμοιες ιστορίες των τριών αυτών βουλευτών αποδεικνύουν ότι στην πολιτική, όπως και στη ζωή, θα έρθει κάποτε η κρίσιμη στιγμή που θα πρέπει να επιλέξεις πλευρά. Ο τρόπος με τον οποίο θα το κάνεις, καθορίζει και την -πολιτική-ποιότητά σου.
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 23, 2014

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ «ΠΟΡΤΑ... ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator