Έλληνας είναι όποιος αισθάνεται Έλληνας

0


Έχω δει μεταναστόπουλα να πονάν την Ελλάδα και ελληνόπουλα να αδιαφορούν. Αυτή τη φωτογραφία την καμαρώνω. Προσέξτε όμως: πρόκειται για ΜΟΝΟΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΠΟΛΥΦΥΛΕΤΙΚΗ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ. Αυτό το παιδί είναι μέτοχος της ημετέρας Παιδείας (όσα προβλήματα κι αν έχει η Παιδεία μας). Μετανάστες που ενσωματώνονται στη δυτική κουλτούρα είναι ευλογία. Μεταγγίζουν νεανικό σφρίγος σε μια γηρασμένη ήπειρο. Άρα, όλη η προσοχή μας πρέπει να στραφεί στην επισήμανση αυτών που ήρθαν στην Ευρώπη για να ζήσουν με τις ευρωπαϊκές αξίες, κι αυτών που θέλουν να εξαναγκάσουν την Ευρώπη να ζήσει με τις δικές τους. Είναι δύσκολη δουλειά αλλά αναγκαία διότι ούτε κι αυτός ο διαχωρισμός είναι πάγιος. Κάποιος που έρχεται με όνειρα για να ζήσει όπως και οι Ευρωπαίοι, μπορεί να γίνει θύμα ρατσιστικής συμπεριφοράς κατ' επανάληψη, και η αρχική του καλή διάθεση να μεταβληθεί σε μίσος. Και το αντίστροφο ισχύει. Οι κοινωνίες είναι ζωντανοί οργανισμοί. Αλλάζουν. Αναπτύσσονται, αρρωσταίνουν, θεραπεύονται ή μπορεί και να πεθάνουν. Η ζωή ευνοεί όσους προσαρμόζονται.

Δημοσίευση: Οκτωβρίου 29, 2014

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Έλληνας είναι όποιος αισθάνεται Έλληνας"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator