Ο Μαρωνίτης έγινε ...Μακαρονίτης και ...καταπολέμησε τη φτώχεια !!!

0



Πουθενά αλλού δε θα τα διαβάσετε αυτά. 
Αυτός που φτιάχνει τις κατηγορίες των χρηστών του fb δε θα σας τα πει...
ούτε ο "βουβουζέλος"... 
είναι της ίδιας κατηγορίας... 

Μια κατηγορία μόνοι τους...!!!

Η σημερινή μας ιστορία ξεκινάει από τον 

Μάρτιο του 2014, δείτε:

(κάντε κλικ πάνω στις εικόνες να διαβάσετε)



...μετά από λίγες ημέρες:



...πριν λίγες ημέρες τον Οκτώβριο του 14 έκανε 

λόγο για "πληγή που βρωμάει σαπίλα" (εδώ)


...σήμερα ο Μαρωνίτης μάλλον 

...καταπολέμησε τη φτώχεια !!!


ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΕΙΜΕΝΟ-YMNO

 ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΚΟ ΠΟΥ ..."ΒΡΩΜΟΥΣΕ 

ΣΑΠΙΛΑ":



"Επισκεφθήκαμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εγκαταστάσεις του προγράμματος για την καταπολέμησης της φτώχειας στο Περιγιάλι Κορινθίας.

Ενός Ευρωπαϊκού Προγράμματος που «τρέχει» από την ΜΚΟ ΟΥΝΕΣΚΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ .Μάλιστα την ημέρα εκείνη πραγματοποιήθηκε και μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα για την "διατροφή"με ομιλητή γνωστό Έλληνα Σεφ. Εκεί βρέθηκε για ρεπορτάζ και ο καλός φίλος συνάδελφος Γιώργος Ναστούλης .

Βρεθήκαμε εκεί βέβαια με την ιδιότητα του δημοσιογράφου και όχι του ορκωτού λογιστή για να ελέγξουμε τα οικονομικά και την γενικότερη διαχείριση της ΜΚΟ

Αυτά είναι «αλλουνού παπά ευαγγέλια που λέει κι ο λαός μας»

Στους αρκετά άνετους, λειτουργικούς ,πεντακάθαρους και φιλόξενους χώρους του κτηρίου που φιλοξενείται το πρόγραμμα οι εργαζόμενοι –δικά μας παιδιά από την ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου-μας ξενάγησαν σε όλες τις δομές του προγράμματος.

Μπορούμε να πούμε ότι το μοναδικό μειονέκτημα του χώρου είναι ότι βρίσκεται στον πρώτο όροφο και δεν έχει ανελκυστήρα για να εξυπηρετήσει άτομα ΑΜΕ Α ή ηλικιωμένους.

Στους πεντακάθαρους (το επαναλαμβάνουμε) χώρους του προγράμματος φιλοξενούνται κοινωνικό φροντιστήριο κοινωνικό παντοπωλείο κοινωνικό φαρμακείο, μαγειρείο και χώρος εστίασης, πλυντήρια , ντουζιέρες ,τμήμα δωρεάν ρουχισμού όπως μας ενημέρωσαν το τμήματα κοινωνικού παντοπωλείου και φαρμακείου λειτουργούν με πρωτοβουλία των ανθρώπων της Ουνέσκο αφού δεν προβλέπονται από το πρόγραμμα.

Σημασία πάντως έχει όπως διαπιστώσαμε και εμείς από την επίσκεψή μας ,ότι και τα 25 άτομα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ,δίνουν το καλύτερο εαυτό τους και κάνουν «κατάθεση ψυχής» γιατί πέρα από μία μηνιαία αμοιβή των 630 ευρώ που παίρνουν –σημαντικό βέβαια και αυτό- έχουν πραγματικά αγαπήσει αυτό που κάνουν .

Περίπου 100 οικογένειες από την ευρύτερη περιοχή εξυπηρετούνται καθημερινά από τις δομές του προγράμματος. Δηλαδή τρόφιμα, ρούχα ,εστίαση, λουτρά, φάρμακα , φροντιστήριο παιδιών και υπνωτήριο που βρίσκεται σε άλλο κτήριο (Κόρινθο οδός Κολιάτσου)

Σε εποχές που πραγματικά οι νεόπτωχοι Έλληνες έχουν φτάσει σε τραγικά ποσοστά το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν λύνει βέβαια το τεράστιο πρόβλημα της φτώχειας στην Κόρινθο αλλά δίνει μια βαθιά ανάσα για πολλούς συμπολίτες μας.

Να τονίσουμε επίσης ότι πολλές Κορινθιακές επιχειρήσεις είναι σημαντικοί χορηγοί του συγκεκριμένου προγράμματος.

Βεβαίως όπως τονίσαμε στην όμορφη συζήτηση που είχαμε με τους υπευθύνους της ΜΚΟ και τα παιδιά του προγράμματος εμείς πιστεύουμε ότι το πρόβλημα της φτώχειας θα λυθεί με μια γενναία και δίκαιη κοινωνική πολιτική .

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι σε μια ευαισθητοποιημένη κοινωνία δεν θα πρέπει να υπάρχουν και χορηγοί και εθελοντές.

Όταν μάλιστα ρωτήσαμε τον πρόεδρο της ΜΚΟ Γιάννη Μαρωνίτη «γιατί έχει αυτήν τη δράση αφού δεν υπάρχει οικονομικό όφελος για την ΜΚΟ;» μας απάντησε μονολεκτικά «Για την ψυχή μου» και συμπλήρωσε:

«Μου αρέσει αυτό που κάνω. Δόξα τω Θεό έχω λύσει το προσωπικό και οικογενειακό μου οικονομικό πρόβλημα και νοιώθω υπέροχα με την προσφορά στον συνάνθρωπο. Άλλωστε το λέει και το γνωστό τραγούδι της Άλκηστης Πρωτοψάλτη . Η σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα»!!"

Δημοσίευση: Οκτωβρίου 16, 2014

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο Μαρωνίτης έγινε ...Μακαρονίτης και ...καταπολέμησε τη φτώχεια !!!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator