Καραγκιοζιλίκι: το ασφαλές διαβατήριο για τη Βουλή

0


EXOYME ξαναπεί ότι η ζωή αντιγράφει την τέχνη: «Εμείς γι’ αλλού κινήσαμε, γι’ αλλού, κι αλλού η ζωή μας πάει»είναι οι στίχοι του Ερρίκου Θαλασσινού στο εξαιρετικό ερωτικό τραγούδι του Χατζηνάσιου. Που σε πρώτη εκτέλεση μάλιστα, δεν το έχει πει ο Αντώνης Καλογιάννης, αλλά ο Περικλής Περάκης.
Η αναφορά του στιχουργού, ωστόσο, δεν συναντάται μόνο στις σχέσεις των ανθρώπων. Μπορείς να πεις ότι έχει να κάνει και με τη γενικότερη πορεία της ζωής. Αλλος ξεκινάει να σπουδάσει χημικός και καταλήγει ιδιοκτήτης μπαρ.
Για να μην πολυλογούμε, λοιπόν, υπάρχει ο Γεράσιμος Γιακουμάτος.
Ο άνθρωπος με το λουλακί μαλλί ξεκίνησε σαν ιατρός. Κλινικός παθολόγος. Να γραδάρει δηλαδή την πίεση και τα ζάχαρα, να κάνει γνωματεύσεις και να γράφει συνταγές.
Εχω τονίσει και στο παρελθόν ότι σέβομαι και υποκλίνομαι στον ιατρό. Την ευθύνη δηλαδή που κουβαλάει, αποφασίζοντας για ανθρώπινες ζωές. Τον ερευνητή που ανοίγει δρόμους και σώζει ζωές.
Η ζωή όμως, τον Γεράσιμο Γιακουμάτο τον πήγε αλλού. Από το 1993, όταν και τον τίμησαν με τον σταυρό προτίμησής τους 54.228 συμπολίτες του στη Β’ Αθηνών, τον κέρδισε η πολιτική. Εδώ και 21 συναπτά έτη ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, αντί να μετράει την πίεση και να διαβάζει εξετάσεις αίματος και ούρων, προσπαθεί να σώσει τους Ελληνες, όχι διά των μεθόδων του Ιπποκράτη, αλλά ασκώντας την τέχνη του βουλευτή και ενίοτε του υπουργού.
Ο εν λόγω Γιακουμάτος, λοιπόν, με την ιδιότητα του υφυπουργού Ανάπτυξης, απευθύνθηκε στις νοικοκυρές:«Να ψάχνουν τις φτηνότερες τιμές όταν πηγαίνουν στα σούπερ μάρκετ. Να μην έχουν ψηλά το κεφάλι σαν το παγόνι».
Επαναλαμβάνω, ότι δεν μίλησε σαν Γιώργος Αυτιάς. Ή σαν Γιώργος Παπαδάκης. Μίλησε σαν υπουργός.
Σε μια εποχή που ο κοσμάκης έχει κάνει το σκατό του παξιμάδι. Λες κι έχουνε ανάγκη οι νοικοκυρές να τους πει ο Γιακουμάτος να προσέχουνε τις τιμές στα σούπερ μάρκετ. Με τι λεφτά να κάνουνε σπατάλη;
Σε ποιους τα λέει αυτά ο Γεράσιμος; Στα εκατομμύρια των ανέργων και στα εκατομμύρια που δουλεύουνε και πληρώνονται ύστερα από έξι μήνες; Πάει καλά; Μήπως νομίζει ότι ο χρόνος έχει σταματήσει στο 2000; Ποια νοικοκυρά έχει την πολυτέλεια να κάνει τη σήμερον ημέρα το παγόνι; Ούτε καν η Ελένη Μενεγάκη, μετά τη ζημιά που έπαθε με το διαζύγιο και της παίρνει τα μισά λεφτά ο Λάτσιος.
Και εν πάση περιπτώσει, αυτή είναι η δουλειά του υφυπουργού Ανάπτυξης; Και ο μπάρμπα Μήτσος από την Τραχανοπλαγιά το ίδιο θα πει. Οτι η γυναίκα του, η Παγώνα, είναι σπάταλη και δεν κάνει οικονομία.

Και να ήταν ένας ο Γιακουμάτος, θα μπορούσες να πεις κομμάτια να γίνει. Εδώ μιλάμε ότι ένας σημαντικός αριθμός απ’ αυτούς που έχει στείλει ο κυρίαρχος λαός στη Βουλή, είναι για το χρυσό κουφέτο της Αννίτας Πάνια. Το καλτ στην εξουσία.
Αν ζούσε ο συχωρεμένος ο Απόστολος Σουγκλάκος, εύκολα θα είχε γίνει υπουργός Δημόσιας Τάξης. Τι παραπάνω δηλαδή έχει ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, που υπηρέτησε την πατρίδα από το αξίωμα του βουλευτή, του νομάρχη, του περιφερειάρχη.
Ενας Αδωνις Γεωργιάδης έγινε υπουργός, και Υγείας μάλιστα!
Το καραγκιοζιλίκι είναι το ασφαλές διαβατήριο για τη Βουλή. Βλέπε Νίκος Νικολόπουλος. Τύποι για νούμερα στις παλιές καλές θεατρικές επιθεωρήσεις και για γκεστ σταρ στον ελληνικό κινηματογράφο.
Αυτούς επιλέγουν οι πολίτες, αυτούς καλούν οι δημοσιογράφοι στις εκπομπές. Κι αντί για γαμπροί και νύφες στο χρυσό κουφέτο της Πάνια, παριστάνουν τους γελωτοποιούς στην τηλεόραση και στη Βουλή.
Αυτά.
[Κ. Καίσαρης - sentragoal.gr]
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 15, 2014

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Καραγκιοζιλίκι: το ασφαλές διαβατήριο για τη Βουλή"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator