ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΑ & ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙΑ

0


Από την μία είναι να γελάς , κι από την άλλη να κλαις. Να γελάς με όλα αυτά τα τοπικά και Περιφερειακά ΜΜΕ που πλασάρονται σαν ανεξάρτητα και να κλαις με την διαπίστωση πως η δημοσιογραφία που έχει ως βασική αρχή της τον έλεγχο και την κριτική της εξουσίας, έχει πλέον πεθάνει. Η δημοσιογραφία δεν βρίσκεται απέναντι στην εξουσία, αλλά πλάι της. Βαδίζουν μαζί χέρι-χέρι, επιβεβαιώνοντας έτσι την παροιμία που λέει πως το ένα χέρι νίβει τ’ άλλο και τα δυο το πρόσωπο! Με αυτόν τον τρόπο δηλαδή, όλοι είναι ευχαριστημένοι. Και η εξουσία κάνει ανενόχλητη τη δουλειά της, και τα Μέσα Ενημέρωσης νοιώθουν ευχαριστημένα με το κοκαλάκι που τους πετάει η εξουσία προκειμένου αυτά να είναι ήσυχα. Όταν ένα Μέσο Ενημέρωσης παραμένει ήσυχο, δηλαδή δεν… «γαυγίζει», τόσο πιο πολύ το αγαπάει η εξουσία.

Πρωταθλητής σε τέτοιους είδους… δεσμού φιλίας και αγάπης, θα μπορούσε άνετα να ανακυρηχθεί ο Περιφερειάρχης Τατούλης. Δεν είναι και λίγο πράγμα να έχεις καταφέρει να σε αγαπάει το σύνολο σχεδόν των Περιφερειακών Μέσων Ενημέρωσης. Κάτι τέτοιο απαιτεί μεγάλο ταλέντο. Και ο Τατούλης απ’ ότι φαίνετε, το διαθέτει αυτό το ταλέντο. Ανοίγεις την «Αρκαδική Τηλεόραση» Και τα σιρόπια τρέχουν άφθονα. Μπαίνεις στο «Arcadia Portal» και νομίζεις ότι μπαίνεις σε ζαχαροπλαστείο. Ανοίγεις τον «Ελλάδα T.V.» και νομίζεις ότι θα προσγειωθεί στο κεφάλι σου μια ντουζίνα βαζάκια μαρμελάδα. Ρίχνεις μια ματιά στον «BEST» και νομίζεις πως Διευθυντής σε αυτό είναι ο ίδιος ο Τατούλης! Φιλοτατουλικά θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν και τα δύο κυρίαρχα κανάλια της Αργολίδας. Τις μοναδικές αντιπολιτευτικές φωνές στα έργα και τις ημέρες του Τατούλη μπορεί να τις εντοπίσει κανείς μόνο στην Κορινθία. Συμπερασματικά λοιπόν μπορούμε να πούμε ότι ο Τατούλης είναι ένας τυχερός Περιφερειάρχης, ο οποίος από την ημέρα που κάθησε στον θρόνο της Περιφέρειας μέχρι και σήμερα, όχι μόνο έδρασε ανενόχλητος, αλλά εισέπραττε και του κόσμου τα «Ζήτω».

Παρόμοιες καταστάσεις, μπορούμε να πούμε ότι ίσχυαν και καθόλη την διάρκεια της Δημαρχιακής θητείας του Γιάννη Σμυρνιώτη. Εδώ είχαμε το φαινόμενο της ολοκληρωτικής αφοσίωσης των τοπικών ΜΜΕ προς το πρόσωπό του. Για τέσσερα χρόνια το λιβάνισμα ήταν σε ημερήσια βάση.24ώρες το 24ωρο το γλείψιμο έδινε και έπαιρνε. Μόλις λίγο διάστημα πριν τις δημοτικές εκλογές, εμφανίστηκε ένα διαδικτυακό μπλοκ, το «NEWS ARCADIA» που ομολογουμένως με σκληρή γλώσσα, επικέντρωσε τα πυρά του τόσο στα έργα και τις ημέρες του Σμυρνιώτη, όσο και στον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπιζαν δημοσιογραφικά τον Σμυρνιώτη κάποιοι συνάδελφοι μέσα από κανάλια και site. Όπως ήταν φυσικό, οι αναρτήσεις αυτές, οι οποίες κατέφευγαν σε ακραίες εκφράσεις, ενόχλησαν πάρα πολύ. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, που ακούστηκε τότε ότι οι θιγόμενοι (Σμυρνιώτης και δημοσιογράφοι) έψαχναν να βρουν τρόπους για να κάνουν σχετικές καταγγελίες- μηνύσεις στο Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κάτι που τελικά δεν έκαναν. Ήταν ίσως η πρώτη φορά, που ένα διαδικτυακό μέσο, δεν «φωτογράφιζε» απλά πρόσωπα και καταστάσεις, αλλά έβγαζε πράγματα κατευθείαν στη ψύχρα και φάτσα φόρα. Κύκλοι του Σμυρνιώτη, προφανώς για να μειώσουν τις εντυπώσεις που δημιουργούσαν οι εν λόγω δημοσιεύσεις, διέδιδαν προς τα έξω, πως το συγκεκριμένο μπλοκ ήταν δημιούργημα του Παυλή, και στήθηκε μόνο και μόνο για να πολεμήσει τον Σμυρνιώτη κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και ότι μετά τις εκλογές θα εξαφανιστεί. Κάτι που ούτε αυτό έγινε. Οι εκλογές έγιναν ο Παυλής βγήκε Δήμαρχος, και το «NEWS ARCADIA» δίνει ακόμα το παρόν. Ανεξαρτήτως αν συμφωνεί ή διαφωνεί κάποιος με το στυλ και με τον τρόπο που επιλέγει να λειτουργεί το «NEWS ARCADIA» ,δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε πως σήκωσε μόνο του όλο το αντιπολιτευτικό φορτίο απέναντι στον Σμυρνιώτη.

Κι’ από δω και πέρα τι γίνεται; Μη νομίζετε ότι θα ‘χουμε τίποτα κοσμογονικές αλλαγές. Ο Τατούλης όπως είπαμε και πιο πάνω , «τον έχει δέσει το γάϊδαρό του» και τα φιλοτατουλικά Μετά Ενημερώσεις θα συνεχίσουν να τον λιβανίζουν, ενώ στη περίπτωση Παυλή, ενδέχεται να έχουμε μερικές… κωλοτούμπες. Δηλαδή, δεν αποκλείεται να δούμε κάποια μέσα που πριν δεν ήθελαν να ακούσουν ούτε καν το όνομά του, να προσπαθούν να βρουν τρόπους να τον προσεγγίσουν μπας και «τσιμπήσουν» στο άμεσο μέλλον τίποτα Δημοτικές χορηγιούλες. Τώρα αν θα τσιμπήσει ο Παυλής, αυτό είναι και δικός του λογαριασμός, και θα φανεί.

Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 16, 2014

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΑ & ΛΙΒΑΝΙΣΤΗΡΙΑ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator