Τα «σαράντα»…του αμαρτωλού ΠΑΣΟΚ!

0


Σαράντα χρόνια κλείνει σήμερα το ΠΑΣΟΚ, αλλά τα γενέθλια του παραπέμπουν πιο πολύ «στα σαράντα…» ενός μακαρίτη. Το πάλαι ποτέ κραταιό ΠΑΣΟΚ «πεθαμένο» πια, προσπαθεί μάταια να «αναστηθεί» φέρνοντας ξανά στο προσκήνιο τα πολιτικά πρόσωπα του πιο «νοσηρού» και «μιαρού» συστήματος, που έκαναν την εμφάνισή τους ένας-ένας, ως άλλες «μετανοούσες Μαγδαληνές» στην κωμικοτραγική επετειακή εκδήλωση στο ΖΑΠΠΕΙΟ.

Σαράντα χρόνια βαρύτατων ευθυνών συμπληρώνονται σήμερα για το ΠΑΣΟΚ, που από το «Τσοβόλα δώστα όλα» του Ανδρέα Παπανδρέου μέχρι το «Λεφτά υπάρχουν» του υιού Γιώργου Παπανδρέου, είχε καθοριστική συμβολή στην παρακμή της Ελλάδας.

Από την Μεταπολίτευση και έπειτα, εφαρμόστηκε από το τότε σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ, ένα ελληνικού τύπου σοβιέτ. Η υπερδιόγκωση του δημοσίου τομέα στο «βωμό» της ρουσφετολογίας, ο άκρατος κρατικισμός, η κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος, η γραφειοκρατία, η αναξιοκρατία, η διαφθορά, η αποβιομηχάνιση της χώρας, οι πελατειακές σχέσεις, η ανοχή απέναντι στην ανομία, η έλλειψη υγιούς ανταγωνισμού, τα δανεικά, οι μίζες, η εξυπηρέτηση των προσωπικών συμφερόντων και τα σκάνδαλα μεγατόνων, είναι μια συνοπτική περιγραφή του εκφυλισμένου συστήματος που προσπάθησε με «νύχια» και με «δόντια» να εγκαθιδρύσει το ΠΑΣΟΚ μεταπολιτευτικά και που ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την ελληνική οικονομική κατάρρευση και τα σημερινά αδιέξοδα.

Φυσικά, οι θεσιθήρες που έτρεφε το κόμμα όλα αυτά τα χρόνια συντήρησαν τις πολιτικές και κρατικές παθογένειες προς ίδιον όφελος. Χάνοντας πλέον, όμως, το πρόσφορο έδαφος οι καλοβολεμένοι «σοσιαληστές» του παρακμάζοντος πολιτικού τους φορέα, αναζητούν είτε νέα στέγη στον ΣΥΡΙΖΑ, το αναπαλαιωμένο ΠΑΣΟΚ που συμμερίζεται την ίδια αριστερόστροφη νοοτροπία του παλιού ΠΑΣΟΚ και μιλάει την ίδια γλώσσα της πολιτικής επιπολαιότητας και ανευθυνότητας, είτε προσπαθούν να δημιουργήσουν το ΠΑΣΟΚ της «ανανέωσης» με τα πιο σαθρά υλικά και τα πλέον χαρακτηριστικά πρόσωπα του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος.

Η κοινωνία, όμως, διψάει για σχήματα προόδου και μεταρρυθμίσεων με δίκαιο και κοινωνικό προσανατολισμό, δεν πείθεται από τους κυριότερους υπαίτιους για τα δεινά που αντιμετώπισε η χώρα εδώ και πέντε χρόνια. Οι πολίτες σήμερα δεν γιορτάζουν τα σαράντα χρόνια των γενεθλίων του ΠΑΣΟΚ, αλλά κάνουν τα «σαράντα» στα σαράντα αυτά χρόνια και στις νοοτροπίες του «χθες» των εκπροσώπων του ολέθρου, που πρέπει να αφήσουν οριστικά στο παρελθόν!

Με εκτίμηση,
Γιώργος Δρακούλης

Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 03, 2014

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τα «σαράντα»…του αμαρτωλού ΠΑΣΟΚ!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator