Πυριτιδαποθήκη έτοιμη να εκραγεί είναι το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ

0


Του ΘΟΔΩΡΗ ΛΑΠΑΝΑΪΤΗ

Πυριτιδαποθήκη έτοιμη να εκραγεί είναι το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανοίγει διμέτωπο τόσο κατά της Κουμουνδούρου όσο και κατά των υποστηρικτών του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά και των επίδοξων δελφίνων, που ανοίγουν έμμεσα θέμα ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, αμφισβητώντας το σχέδιό του για τη δημιουργία της Δημοκρατικής Παράταξης.

Επίδικο ζήτημα, πάνω στο οποίο ο Ευάγγελος Βενιζέλος οικοδομεί το δικό του «ανένδοτο» με τους εσωκομματικούς του αντιπάλους, είναι η προεδρική εκλογή.

Το τελευταίο τριήμερο αναζωπυρώθηκε η διχαστική για το ΠΑΣΟΚ αντιπαράθεση Βενιζέλου-Παπανδρέου που σημάδεψε τις επετειακές εκδηλώσεις της 3ης του Σεπτέμβρη για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος. Αυτή τη φορά το φιτίλι δεν το άναψαν οι «παπανδρεϊκοί» βουλευτές, αλλά ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ολα ξεκίνησαν την προηγούμενη Παρασκευή σε κλειστή σύσκεψη στελεχών στη Χαριλάου Τρικούπη και επαναλήφθηκαν κατά τη χθεσινή πρώτη πανελλαδική συνάντηση στελεχών του ΠΑΣΟΚ σε γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών τάχθηκε υπέρ ενός εκτάκτου συνεδρίου ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ και όχι ενός συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης, χαρακτήρισε «ανοησίες» τα όσα λέγονται από τη συγκυβέρνηση και στελέχη του ΠΑΣΟΚ για την κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θα οδηγήσει σε εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορούμε να είμαστε ουρά και τσόντα ούτε του Σαμαρά ούτε κανενός άλλου».

Οι καλικάντζαροι

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιτέθηκε κατά μέτωπο στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, συνδέοντας τη στάση του με τα σχέδια της πλευράς Παπανδρέου, αλλά και τους πολιτικούς στόχους της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εκανε λόγο για «φαντάσματα» που είναι παρόντα και «καλικάντζαρους της παράταξης» που «χαίρονται και στήνουν χορό κάθε φορά που πάμε να κάνουμε κάτι και επενδύουν στην ήττα», κάνοντας το ΠΑΣΟΚ «θλιβερή ουρά των τυχοδιωκτών του ΠΑΣΟΚ που πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ» και σήμερα λυπούνται που το ΠΑΣΟΚ «δεν λαϊκίζει».

Μάλιστα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καταφέρθηκε κατά του Γιώργου Παπανδρέου και των υποστηρικτών του, σημειώνοντας, σε σχέση με την κυβερνητική συνεργασία Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, ότι «δεν δέχομαι να μου τη βγαίνουν από τ' αριστερά τα παλικαράκια του Μνημονίου».

Η έκρυθμη κατάσταση στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ δημιουργεί ανασφάλεια στον Ευάγγελο Βενιζέλο για τη στάση της κοινοβουλευτικής του ομάδας στην προεδρική εκλογή. Στον απόηχο των διαρροών της πλευράς Παπανδρέου, ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να στηρίξει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας αν προταθεί ο Κώστας Καραμανλής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπαινίχθηκε «προσωπικές συναλλαγές και σκοτεινές σχέσεις» με «συμφέροντα που επενδύουν στην καταστροφή της χώρας» και ανέφερε με νόημα προς τους βουλευτές του: «Εχω την αίσθηση ότι είναι δεδομένη η θέση του ΠΑΣΟΚ ότι θέλουμε εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, έτσι δεν είναι; Δεν φαντάζομαι να υπάρχει κάποιος στο ΠΑΣΟΚ που θέλει να ψηφίσουμε μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ αρνητικά ή αποχή; Δεν έχουμε να συζητήσουμε φαντάζομαι κάτι επί του θέματος αυτού».

Ταυτόχρονα ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατηγόρησε τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ότι βάζει πλάτη στην άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, λέγοντας ότι «δεν δέχομαι την άποψη να προτείνουμε στον ΣΥΡΙΖΑ συμφωνία που θα λέει ας εκλέξουμε Πρόεδρο όλοι μαζί και θα σου παραδώσουμε την εξουσία τον Δεκέμβριο του 2015, αφού πρώτα εμείς θα έχουμε καθαρίσει την κόπρο του Αυγείου».

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δέχτηκε τα πυρά στελεχών που πρόσκεινται στον Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο Κυριάκος Πιερρακάκης τον κάλεσε ή να παραιτηθεί από υπουργός ή να σωπάσει. Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος κάλεσε να «πέσουν οι μάσκες» και απευθυνόμενος στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη τόνισε: «Εσύ έλεγες ότι ο ήλιος πρέπει να πέσει, το ΠΑΣΟΚ ν' αλλάξει όνομα και ότι ο Παπανδρέου δεν κάνει για πρωθυπουργός ούτε στη Ζιμπάμπουε».

Για «συνηγόρους και δικηγόρους του προέδρου» έκανε λόγο ο υπουργός Υποδομών. Προσβλητική για το πρόσωπο του Κάρολου Παπούλια χαρακτήρισε την πρόταση Χρυσοχοΐδη για επίσπευση της προεδρικής εκλογής ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος (Βήμα fm).
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 15, 2014

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Πυριτιδαποθήκη έτοιμη να εκραγεί είναι το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator