Ρεσιτάλ μπαρουφολογίας από την πολιτική καρικατούρα του Ανδρέα

0


Η Ελλάδα έχει φτάσει τόσο χαμηλά ώστε να σκέφτεται να παραδώσει τις τύχες της στα χέρια του Τσίπρα;

Πραγματικά δεν ξέρουμε τι είναι πιο εξοργιστικό. Ένα συνονθύλευμα κομμάτων και συνιστωσών να διεκδικεί την εξουσία ή ένα «μηδενικό» της πολιτικής να θέλει να γίνει κυβερνήτης της χώρας.

Και η οργή γίνεται ακόμη μεγαλύτερη όταν βλέπουμε μέρος της κυβέρνησης να κάνει τα πάντα προκειμένου να στρώσει το χαλί της εξουσίας στο «μηδενικό» αυτό. Μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν η Ελλάδα έχει φτάσει τόσο χαμηλά ώστε να σκέφτεται να παραδώσει τις τύχες της στα χέρια του Τσίπρα. Η παρουσία του στη Θεσσαλονίκη επιβεβαίωσε τους χειρότερους φόβους όσων πιστεύουν ότι πρόκειται για μια καρικατούρα της πολιτικής που θέλει να μοιάσει στον Ανδρέα Παπανδρέου και τον γιο του, τον πρωτομάστορα του «λεφτά υπάρχουν».

Κάποιοι όψιμοι Συριζαίοι των media ήδη χαρακτηρίζουν την εμφάνισή του ως «μετριοπαθή» και ότι έχει στρατηγική που ξετυλίγει σιγά – σιγά. Κάποιοι άλλοι είπαν ότι ήταν… μεστή η παρουσία του και έδωσε ελπίδα στον κόσμο. Ανοησίες και «γλείψιμο» προκειμένου να παρουσιάσουν έναν εν δυνάμει πρωθυπουργό. Ο Τσίπρας δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας εν δυνάμει καταστροφέας της Ελλάδας. Μέσα από το κοστούμι του δεν κρύβεται η… στολή του Σούπερμαν που θα τα αλλάξει όλα στη χώρα, αλλά η μάσκα της εκδίκησης της κακέκτυπης αριστεράς όπως αυτή δημιουργήθηκε από τον Εμφύλιο και μετά. Μιας αριστεράς που θέλει να πάρει τη ρεβάνς με κοινοβουλευτικό τρόπο και που έχει ένα σχέδιο κατάληψης της εξουσίας το οποίο στηρίζεται στο απόλυτο ψέμα.

Τόσα πολλά ψέματα δεν ειπώθηκαν τόσο απροκάλυπτα από κανέναν μέχρι τώρα. Μίλησε για κοστολόγηση προγράμματος 2 δις ευρώ και ήδη το πρόγραμμά του έχει φτάσει τα 12-13 δις ευρώ. Έδωσε τα πάντα σε όλους, χάιδεψε αυτιά, πούλησε παραμύθι στους Έλληνες που έχουν υποστεί τεράστιες θυσίες και τελικά ετοιμάζεται για τη θεαματικότερη κωλοτούμπα της ιστορίας.

Η ουσία είναι μία. Ο Ελληνικός λαός θα αποδειχθεί για δεύτερη φορά κορόϊδο μετά το 2009 όταν ο Γ. Παπανδρέου του πούλησε το παραμύθι; Θα ξανακάνει ο κόσμος το ίδιο λάθος που έφερε τη χώρα στην καταστροφή;

Η ομιλία του στους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης πέρασε στην ιστορία, το ίδιο και η συνέντευξη στους δημοσιογράφους. Εκεί όπου με τόση ευκολία απάντησε στις ερωτήσεις με απόλυτη φυσικότητα, λες και έπινε καφέ με τους φίλους και μίλαγε για γκόμενες. Γιατί να μην το κάνει άλλωστε. Τσάμπα είναι, δεν κοστίζει ούτε η μαγκιά, ούτε η αναίδεια, ούτε η κοροϊδία κατάμουτρα.

Τον ρωτούν τι θα κάνει όταν συναντήσει την Μέρκελ τετ α τετ και απαντά: «Δεν ξέρω αν θα γοητευτεί αυτή ή εγώ. Εμείς θα παρέμβουμε θεσμικά. Εγώ δεν θα παίξω το ρόλο του κ. Σαμαρά, δεν θα της ζητήσω να δείξει επιείκεια. Εγώ θα πάω στη Σύνοδο Κορυφής όπου όλοι οι ηγέτες είναι ισότιμοι. Δεν θα της αναγνωρίσω τη δυνατότητα να δείξει επιείκεια και οίκτο για την Ελλάδα. Δεν θεωρούμε ότι έχουμε ιδιοκτήτες και ενοικιαστές στην Ε.Ε. που θα μας κάνουν και έξωση. Δεν θα είναι μια αντιπαράθεση Ελλάδας-Γερμανίας στο εθνικό στάδιο του Βερολίνου, με στημένο διαιτητή, τον κ. Σόϊμπλε».

Θα πάει στη Σύνοδο και θα χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι ο… ελάχιστος και θα φοβηθούν όλοι.

Όσο για το ρόλο των Τροικανών, διερωτήθηκε με σκωπτικό ύφος: «Ποια Τρόικα; Δεν υπάρχει Τρόικα. Θα πάει ο Έλληνας πρωθυπουργός να κάτσει με υπαλλήλους οργανισμών; Το θεσμικό πλαίσιο αναγνωρίζουμε και εκεί θα πάμε. Δεν θα είναι αντιπαράθεση με διαιτητή στημένο. Από τη μία θα πάνε οι χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας και από την άλλη οι αδιέξοδες πολιτικές».

Αλλά λόγια να αγαπιόμαστε δηλαδή και για να αποδείξει πόσο μάγκας είναι αυτός, πόσο έξυπνος και πόσο… Έλληνας πατριώτης σε σχέση με τους άλλους «προδότες» σε ερώτηση τι θα γίνει αν δεν συμφωνήσουν οι εταίροι, έκανε λόγο για «τρομολαγνικά σενάρια» και υπογράμμισε: «Εγώ τα ίδια λέω παντού και κανείς δεν μου έδειξε το δρόμο της εξόδου». Μα από πού να του δείξουν την έξοδο; Έχει κανένα ουσιαστικό ρόλο; Ή μήπως τον παίρνει κανένας στα σοβαρά;

Μέχρι και για… κατάργηση του ΝΑΤΟ μίλησε, ποιος ο Τσίπρας να μιλάει τόσο άκριτα για εξωτερική πολιτική ενώ δεν έχει διευθύνει ούτε μαγαζάκι στην Κυψέλη.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε πως το ΝΑΤΟ δεν έχει ρόλο ύπαρξης, σημειώνοντας πως στο ΝΑΤΟ και τους διεθνείς οργανισμούς “είμαστε η τελευταία τρύπα του ζουρνά”, όμως απαντώντας σε ερώτημα σημείωσε πως δεν αποτελεί προτεραιότητά του ΣΥΡΙΖΑ η έξοδος της Ελλάδας από τον οργανισμό. “Την Ελλάδα από το ΝΑΤΟ (στρατιωτικό σκέλος) την έβγαλε ο Καραμανλής όταν διαπίστωσε ότι η συμμετοχή της εκεί είναι αντίθετη στα εθνικά μας συμφέροντα”, ανέφερε ο κ. Τσίπρας. Συγκρίνεται και με τον Καραμανλή τώρα.

Άλλο θέμα εξωτερικής πολιτικής ήταν όταν υποστήριξε ότι ο Ντράγκι δεν του είπε ότι θα κόψει τη ρευστότητα εφόσον εφαρμόσει το πρόγραμμά του. Σιγά μην του το έλεγε δηλαδή, αλλά τι νομίζει; Ότι δεν θα τολμήσουν στη μικρή Ελλάδα να κάνουν ότι έκαναν στη μεγάλη Αργεντινή; Τόσο αφελής είναι ή τόσο επικίνδυνος για τα συμφέροντα της χώρας;

Είπε πολλά άλλα. Ότι θα μπλοκάρει την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ότι θα μετατρέψει σε αναπτυξιακή τράπεζα το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και την Τράπεζα Αττικής. Ότι θα πάρει (λες και μπορεί) 3 δις ευρώ από τα 11 δις, του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για τις τράπεζες για να κάνει εκκίνηση του δημοσίου. "Ιδρύουμε αναπτυξιακή τράπεζα και τράπεζες ειδικού σκοπού για τους μικρομεσαίους και τους αγρότες. Για να στηρίξουμε τις ανάγκες σε ρευστότητα των δυναμικών επαγγελματικών ομάδων που θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη και τη παραγωγική ανασυγκρότηση", τόνισε.

Εντυπωσιακό, πώς δεν το σκέφτηκε κανείς μέχρι τώρα;

Αναφέρθηκε και στις σχέσεις κράτους – Εκκλησίας και στην πρόσφατη επίσκεψή του στο Άγιο Όρος. Αναγνώρισα την πολιτισμική αξία του Αγίου Όρους στον ελληνισμό και σαν πυλώνα της Ορθοδοξίας, δεν βρέθηκα στο Άγιο Όρος για να κοροϊδέψω κανέναν. Δεν προσποιήθηκα, δεν έταξα, δεν αξιοποίησα για προσωπικούς λόγους όπως άλλοι, ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε την σχέση του με την Εκκλησία ειλικρινή, σημειώνοντας όμως ότι χρειάζεται εξορθολογισμός των σχέσεων του κράτους και της Εκκλησίας.

Άντε και παπαδοπαίδι Αλέξη μου, όλα για την καρέκλα. Αλλά τέτοιο ρεσιτάλ ανευθυνότητας, μπαρουφολογίας και πολιτικού κουτσαβακισμού και αμετροέπειας δεν έχουμε ξαναδεί.

Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 15, 2014

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ρεσιτάλ μπαρουφολογίας από την πολιτική καρικατούρα του Ανδρέα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator