Ξεκίνησε το τελευταίο ταξίδι του Costa Concordia - ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΙΚΟΝΑ

0


Ξεκίνησε για το τελευταίο του ταξίδι το κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia για να και να ολοκληρωθεί σε τέσσερις ημέρες στο λιμάνι της Γένοβας, όπου και θα διαλυθεί.

Το κρουαζιερόπλοιο πρόκειται να συνοδεύσουν από το νησί Τζίλιο στην Γένοβα 14 πλοία.

Θα προσεγγίσουν το νησί της Κορσικής και στη συνέχεια θα καταλήξουν στο λιμάνι της Γένοβας, πρωτεύουσας της Λιγουρίας.

Oι ιταλικές αρχές διαβεβαιώνουν ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κίνδυνος μόλυνσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Ωστόσο, γαλλικό πολεμικό πλοίο πρόκειται να παρακολουθήσει εξ αποστάσεως από την Κορσική αυτόν τον τετραήμερο πλου.

Ιταλικές οργανώσεις για την προστασία του περιβάλλοντος ζητούν την τήρηση των υψηλότερων δυνατών κανόνων ασφαλείας, με στόχο την προστασία των θαλάσσιων υδάτων.

Στο εσωτερικό του κρουαζιερόπλοιου υπάρχουν ακόμη περίπου 100 τόνοι καυσίμων, οι οποίοι αποτελούν και την μεγαλύτερη αιτία ανησυχίας.

Στο μεταξύ, τα μέσα ενημέρωσης στην Ρώμη τονίζουν ότι μετά την κρίσιμη φάση της «ανάδυσης» μέρους του πλοίου από την θαλάσσια περιοχή του νησιού Τζίλιο, τις περασμένες εβδομάδες, το ταξίδι προς την Γένοβα είναι εξίσου κρίσιμο, διότι υπάρχει θεωρητικά ακόμη ο κίνδυνος να «κοπεί στα δυο» το κρουαζιερόπλοιο.

«Θα θριαμβολογήσουμε και θα γιορτάσουμε μόνον όταν φθάσουμε στην Γένοβα, αλλά μετά θα πρέπει να πέσει οριστικά η αυλαία», δήλωσε πριν από λίγο ο υπεύθυνος της ιταλικής Πολιτικής Προστασίας Φράνκο Γκαμπριέλι.

Στο νησί του Τζίλιο, για να παρακολουθήσει τις όλες διαδικασίες του «τελευταίου ταξιδιού» του Concordia, έφτασε πριν λίγο και ο Ιταλός υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γκρατσιάνο Ντελρίο.

Κατά το τραγικό ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου της εταιρείας Costa Crociere, στις 13 Ιανουαρίου του 2012, έχασαν την ζωή τους 27 επιβάτες και πέντε μέλη του πληρώματος.

Δημοσίευση: Ιουλίου 23, 2014

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ξεκίνησε το τελευταίο ταξίδι του Costa Concordia - ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΙΚΟΝΑ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator