Μεγάλο «πλήγμα» στη φαλαινοθηρία κατάφεραν ακτιβιστές

0


Το ετήσιο κυνήγι των φαλαινών της Ιαπωνίας στα ανοικτά της Ανταρκτικής, εμποδίστηκε από τους ακτιβιστές της οργάνωσης Sea Sheperd Conservation Society, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC. 

Τα ιαπωνικά φαλαινοθηρικά επέστρεψαν στο λιμάνι με τις μισές φάλαινες -507- από τον αρχικό τους στόχο.

Οι φαλαινοθήρες δήλωσαν φοβερά εκνευρισμένοι για τη «βίαιη παρέμβαση» των ακτιβιστών, της οργάνωσης Sea Sheperd Conservation Society.

Οι θαλάσσιες συγκρούσεις μεταξύ των ακτιβιστών της εν λόγω οργάνωσης και του ιαπωνικού στόλου, είχαν ως αποτέλεσμα να «παραλύσει» το κυνήγι των φαλαινών για 31 ημέρες.

Πέρυσι, οι φαλαινοθήρες είχαν αρχικά θέσει ως στόχο να σκοτώσουν 1,000 φάλαινες στα ανοιχτά της Ανταρτικής, αλλά τελικά κατάφεραν να πιάσουν 506.

Ένας από τους ακτιβιστές της οργάνωσης Sea Sheperd Conservation Society, ο Peter Bethune, περιμένει να δικαστεί στην Ιαπωνία, μετά την επιβίβαση του σε φαλαινοθηρικό, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το κυνήγι των φαλαινών.

Οι εισαγγελείς τον κατηγορούν για πέντε εγκλήματα και αν καταδικαστεί μπορεί να πάει στη φυλακή.

Το εμπορικό κυνήγι των φαλαινών έχει απαγορευθεί παγκοσμίως από το 1986, αλλά η Ιαπωνία χρησιμοποιεί ως δικαιολογία ότι γίνεται για επιστημονική έρευνα.

Το κρέας των φαλαινών δεν χρησιμοποιείται για επιστημονική έρευνα, αφού καταλήγει σε εστιατόρια και καταστήματα.

Για το econews.gr Λίντα Σπυρέλη
Δημοσίευση: Ιουλίου 26, 2014

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μεγάλο «πλήγμα» στη φαλαινοθηρία κατάφεραν ακτιβιστές"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator