Απονομή Βραβείων της Εταιρείας Κορινθίων Συγγραφέων

0


Στο δημοτικό θέατρο στο Κιάτο, την Κυριακή 6 Ιουλίου 2014, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η ετήσια κεντρική εκδήλωση της «Εταιρείας Κορινθίων Συγγραφέων», κατά την οποία, όπως έχει καθιερωθεί, έγινε η απονομή των βραβείων προς εξέχουσες προσωπικότητες των Κορινθιακών γραμμάτων. Καλωσορίζοντας το πολυπληθές κοινό ο Πρόεδρος της «ΕΚΣ» κ. Γιάννης Δ. Μπάρτζης αναφέρθηκε στους τιμώμενους της φετινής χρονιάς που είναι δύο, διότι το Δ.Σ. αποφάσισε τη θέσπιση ενός ακόμα βραβείου, το οποίο απονέμεται για πρώτη φορά. 

Συγκεκριμένα η οφθαλμίατρος, συγγραφέας και Πρόεδρος του «Ιδρύματος Κορινθιακών Μελετών» κυρία Σεβαστή Χαβιάρα-Καραχάλιου τιμήθηκε με το νέο Βραβείο «Περίανδρος ο Κορίνθιος», με το οποίο τιμώνται πρόσωπα που στο πλαίσιο συλλογικών δράσεων ή με ερευνητικές δραστηριότητες ή με εκδοτικές πρωτοβουλίες περιοδικών εντύπων και εφημερίδων ή με όποιον άλλο τρόπο έχουν συμβάλει σημαντικά στην προβολή και στην ανάδειξη της πνευματικής πλευράς της Κορινθίας και έχουν ενθαρρύνει ή παρακινήσει νεότερους συμπολίτες μας να ασχοληθούν με τα Κορινθιακά Γράμματα. 

Το Βραβείο «Ματθαίος Ανδρεάδης», με το οποίο έχουν ως τώρα τιμηθεί: η ποιήτρια κυρία Ευαγγελία Παπαχρήστου-Πάνου καταγόμενη από το Χιλιομόδι (2011), ο εκδότης του περιοδικού ΑΙΠΥΤΟΣ, καταγόμενος από τη Στυμφαλία, πρώην Επόπτης Εκπαιδεύσεως κύριος Σπύρος Μιχόπουλος (2012) και ο πρώτος Πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος της «ΕΚΣ», ο ιστορικός της Κορινθίας, δικηγόρος, αείμνηστος Ματθαίος Ανδρεάδης, αποφασίστηκε για τη φετινή χρονιά να απονεμηθεί στον Δρα Φιλοσοφίας, επίτιμο Σχολικό Σύμβουλο Θεολόγων, Πανεπιστημιακό Καθηγητή Ιστορίας της Φιλοσοφίας και Θρησκειολογίας, τ. Δ/ντή Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και εργώδη συγγραφέα κύριο Παναγιώτη Γ. Φούγια, καταγόμενο από το Φενεό.

Ο κ. Μπάρτζης αναφέρθηκε στον οραματικό στόχο της «ΕΚΣ», που είναι η δημιουργία στην πόλη της Κορίνθου μιας στέγης για τα κορινθιακά γράμματα, που θα λειτουργεί ως Παγκορινθιακή Βιβλιοθήκη, ως στέκι των συγγραφέων, ως χώρος εκδηλώσεων και ως Αρχείο Έρευνας της Κορινθιακής Ιστορίας. Ευχαρίστησε δημοσίως τον Δήμαρχο Κορινθίων κ. Αλέξανδρο Πνευματικό για την ως τώρα υποστήριξη των δράσεων της Εταιρείας Κορινθίων Συγγραφέων και για την παραχώρηση δωρεάν στέγης στο πρώην Κοινοτικό Γραφείο Άσσου, το οποίο όμως όλα τα μέλη της «ΕΚΣ» θεωρούν ως προσωρινή λύση ανάγκης. Για τούτο κάλεσε για μια ακόμα φορά τους επιχειρηματίες και τους θεσμικούς φορείς της Κορινθίας να προστρέξουν ως χορηγοί και μαικήνες στον ωραίο στόχο που θα τιμά και θα στολίζει εσαεί την Πνευματική Κορινθία. 

Τέλος διαβεβαίωσε τους δύο εκλεκτούς τιμώμενους, την κυρία Σεβαστή Χαβιάρα-Καραχάλιου και τον κύριο Παναγιώτη Φούγια, ότι η βράβευσή τους αποτελεί για την «ΕΚΣ» Χρέος και Τιμή και Έμπνευση!

Ευχαρίστησε τα μέλη του ΔΣ, τον Αντιπρόεδρο κ. Σωτήρη Κοκκωνάκη, τον Γενικό Γραμματέα κ. Γιώργο Κωστούρο, τον Ταμία κ. Γιώργο Κασκαρέλη, την Οργανωτική Γραμματέα κα Νέλλη Σπηλιοπούλου και τα μέλη κα Ελένη Κυριακοπούλου και κ. Γιάννη Σώκο, που αρμονικά μοιράζονται τις δυσκολίες, τις υποχρεώσεις, τα οράματα και τις χαρές.

Eυχαρίστησε τον κ. Κώστα Στέφα που φιλοτέχνησε το πορτρέτο του αείμνηστου πρώτου Προέδρου της «ΕΚΣ» Ματθαίου Ανδρεάδη, για να τυπωθεί ως φόντο στο φερώνυμο βραβείο.

Ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Σικυωνίων κ. Σπύρο Σταματόπουλο, για την προθυμία της συνδιοργάνωσης της εκδήλωσης αυτής και για τη φιλοξενία στο δημοτικό Θέατρο στο Κιάτο και τον σταθερό υποστηρικτή των δράσεων της «Εταιρείας», Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σικυωνίων, κ. Τάσο Λεονάρδο, για την όλη συνδρομή του στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος του Δήμου Σικυωνίων, κ. Τάσος Λεονάρδος πήρε το λόγο για να χαιρετήσει τους παρευρισκόμενους και να συγχαρεί τους τιμώμενους με τα δύο βραβεία. Ακολούθησαν στο βήμα: εκπρόσωπος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη κ.κ. Διονυσίου που ευχήθηκε επιτυχία στους στόχους της «ΕΚΣ» και συνεχάρη τους τιμώμενους, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κ. Απόστολος Παπαφωτίου, ο οποίος μεταξύ άλλων υποσχέθηκε να βρεθεί λύση στη στέγαση της Παγκορινθιακής Βιβλιοθήκης μέσω της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Άγγελος Παπαγγελόπουλος, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του για τις δραστηριότητες της «ΕΚΣ» και τα συγχαρητήριά του προς τους τιμώμενους συγγραφείς, ενώ υποσχέθηκε συμπαράσταση στο ζήτημα ανεύρεσης μόνιμης στέγης.

Ακολούθως η κα Ελένη Κυριακοπούλου παρουσίασε εύγλωττα το βίο, την πολιτιστική δράση και το συγγραφικό έργο της τιμώμενης κυρίας Σεβαστής Χαβιάρα- Καραχάλιου και ο κ. Σωτήρης Κοκκωνάκης παρουσίασε με πληρότητα την πλούσια εργοβιογραφία του τιμώμενου κυρίου Παναγιώτη Φούγια.

Στους δύο τιμώμενους απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα και μεμβράνη βράβευσης με τη σφραγίδα της «ΕΚΣ» και τις υπογραφές όλων των μελών του ΔΣ. Η κα Νέλλη Σπηλιοπούλου τους προσέφερε ανθοδέσμες εκ μέρους του ΔΣ και οι τιμώμενοι, σε ένα κλίμα εξόχως συγκινητικό, πήραν το λόγο για να ευχαριστήσουν την Εταιρεία Κορινθίων Συγγραφέων, το Δήμο Σικυωνίων και όλους τους παρευρισκόμενους. 

Η εκδήλωση άφησε άριστες εντυπώσεις σε όλους και έληξε με την ομόθυμη ευχή να μπορούμε πάντα να εκφράζουμε την αρμόζουσα αναγνώριση σε πρόσωπα, τα οποία με το έργο τους και τη ζωή τους αναδεικνύουν και τιμούν την Πνευματική πλευρά της Κορινθίας μας.
Δημοσίευση: Ιουλίου 18, 2014

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Απονομή Βραβείων της Εταιρείας Κορινθίων Συγγραφέων"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator