Άνευ προηγουμένου σφαγή στη Γάζα - 650 οι νεκροί

0


Την διπλωματία επιχειρεί να χρησιμοποιήσει η Δύση ως «ανάχωμα» στο αιματοκύλισμα που συνεχίζεται για περισσότερο από μισό μήνα στην Λωρίδα της Γάζας, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 649 Παλαιστίνιοι και 31 Ισραηλινοί να έχουν χάσει την ζωή τους. Την ίδια ώρα εκατοντάδες πτήσεις από και προς το διεθνές αεροδρόμιο του Τελ-Αβίβ έχουν ακυρωθεί για λόγους ασφαλείας.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι έφθασε σήμερα στο Τελ Αβίβ για να αναζητήσει τρόπους για τον τερματισμό της εχθροπραξιών ανάμεσα στο Ισραήλ και το ισλαμιστικό κίνημα της Χαμάς στη Γάζα, που ξεκίνησαν στις 8 Ιουλίου και είναι οι φονικότερες εδώ και χρόνια.

«Ο υπουργός Κέρι έφθασε στο Τελ Αβίβ σήμερα το πρωί για να συναντηθεί με αξιωματούχους και να συζητήσει τις συνεχιζόμενες προσπάθειες για κατάπαυση του πυρός», δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Ψάκι.

«Θα ταξιδέψει στην Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη και θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν, τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής (Μαχμούντ) Αμπάς και τον ισραηλινό πρωθυπουργό (Μπενιαμίν) Νετανιάχου», πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

Η συνάντηση με τον Μπαν Κι-Μουν θα γίνει στην Ιερουσαλήμ, αυτή με τον Αμπάς στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης, ενώ με τον Νετανιάχου θα συναντηθεί στο υπουργείο Άμυνας στο Τελ Αβίβ, σύμφωνα πάντα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Συνεδριάζει εκτάκτως το Συμβούλιο του ΟΗΕ

Συνεδριάζει αυτή την ώρα εκτάκτως το Συμβουλίου του ΟΗΕ στη Γενεύη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Το Συμβούλιο του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα θα εξετάσει μια απόφαση, η οποία έχει υποβληθεί από την Παλαιστίνη και με την οποία ζητείται η διεθνής προστασία των Παλαιστινίων και η επείγουσα διεξαγωγή διεθνούς έρευνας σχετικά με την ισραηλινή επίθεση στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Τη διεξαγωγή της συνεδρίασης ζήτησε ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Αιγύπτου εξ ονόματος της αραβικής ομάδας, ο μόνιμος αντιπρόσωπος του Πακιστάν εξ ονόματος του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, και ο μόνιμος παρατηρητής του Κράτους της Παλαιστίνης.

Οργή του Μαχμούντ Αμπάς

Οργισμένος εμφανίστηκε σε τηλεοπτική ομιλία του ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς. Ο Αμπάς υποσχέθηκε ότι «θα διωχθούν όλοι αυτοί που διαπράττουν εγκλήματα εναντίον του λαού μας, όσος χρόνος κι αν χρειασθεί», λέγοντας ότι το Ισραήλ παραβίασε. «Όλους τους διεθνείς νόμους και την ανθρώπινη ηθική» στη Γάζα, τόνισε ο Αμπάς.

«Είμαστε γεμάτοι οργή και δεν θα ξεχάσουμε ούτε θα συγχωρήσουμε ποτέ», πρόσθεσε ο Παλαιστίνιος πρόεδρος. Εν τω μεταξύ, ο Παλαιστίνιος αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ Ριάντ Μανσούρ, καταλόγισε στη διεθνή κοινότητα ότι «απέτυχε στην υποχρέωσή της να προστατεύει τους αμάχους σε καιρό πολέμου»

Ακυρώσεις πτήσεων

Δεκάδες πτήσεις προς και από το διεθνές ισραηλινό αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν στο Τελ Αβίβ ακυρώθηκαν αφού μια ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τη Λωρίδα της Γάζας έπεσε κοντά στον περίβολο του αεροδρομίου.

Ογδόντα από τις 209 πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα έχουν ακυρωθεί, δήλωσε η εκπρόσωπος του αεροδρομίου Λίζα Ντβιρ.

Αεροπορικές εταιρείες από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη σταμάτησαν χθες τις πτήσεις προς το Τελ Αβίβ έπειτα από προειδοποιήσεις που διατυπώθηκαν από κυβερνητικές υπηρεσίες, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των επιβατών.

Οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες Delta Air Lines, American Airlines Group και United Airlines ήταν οι πρώτες που ανακοίνωσαν ακυρώσεις των πτήσεών τους μέχρι νεωτέρας και ακολούθησαν αναγγελίες για ακυρώσεις πτήσεων από ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες, ανάμεσα στις οποίες η γερμανική Lufthansa και η γαλλική Air France.

Η εταιρεία American Airlines ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ πως σταματάει τις πτήσεις προς και από το Τελ Αβίβ μέχρι αύριο, Πέμπτη, και πως παρακολουθεί την κατάσταση.

Η Air Berlin, δεύτερος μεγαλύτερος αερομεταφορέας της Γερμανίας, ανακοίνωσε επίσης πως σταματάει τις πτήσεις της σήμερα, επικαλούμενη την κατάσταση επί του πεδίου. Στη διάρκεια της ημέρας, αρκετές αεροπορικές εταιρείες άλλαξαν δρομολόγια πτήσεων που κατευθύνονταν ήδη προς το Τελ Αβίβ ή τις κάλεσαν να επιστρέψουν.

Η ισραηλινή αεροπορική εταιρεία El Al θέλει να προγραμματίσει έκτακτες πτήσεις για να επαναπατρίσει Ισραηλινούς που έχουν αποκλεισθεί στο εξωτερικό εξαιτίας των ακυρώσεων των πτήσεων.
Δημοσίευση: Ιουλίου 23, 2014

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Άνευ προηγουμένου σφαγή στη Γάζα - 650 οι νεκροί"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator