Μηδέν από μηδέν… ανασχηματισμός!

0


Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός 

Όχι δεν είμαστε μηδενιστές. Και φυσικά δεν θα κρίνουμε οριστικά και αμετάκλητα κανέναν πριν δώσει δείγματα γραφής. Αλλά από την άλλη πλευρά δεν μπορούμε να αφήσουμε να περάσουν έτσι και τα ολοφάνερα… Όπως δηλαδή ότι ο ανασχηματισμός αυτός, όπως σχεδόν και όλοι οι προηγούμενοι, είχε να κάνει με την ικανοποίηση κομματικών αναγκών παρά με τις επιτακτικές ανάγκες του τόπου και κυρίως των ανθρώπων που κατοικούν αυτή την χώρα! 

Και υποχρεωτικά θα αρχίσουμε τις σκέψεις μας από τον άνθρωπο που ανέλαβε «τσάρος» της Οικονομίας. Άραγε ο κ. Γκίκας Χαρδούβελης, ήταν το όνομα έκπληξη που μας σέρβιραν επί τόσες ημέρες τα ΜΜΕ των ολιγαρχών ότι έχει επιλέξει ο κ. Σαμαράς; Ή η επιλογή του ήταν κάποιος άλλος που τελικά δεν έγινε «τσάρος» της οικονομίας; 

Άραγε ο πρωθυπουργός να επέλεξε τον κύριο Χαρδούβελη για την θέση αυτή από υπερβολική συμπάθεια προς τον δημοσιογράφο Γιώργο Τράγκα, πασίγνωστο για την «αγάπη» του προς τον κ. Σημίτη, ή υπήρξε «άνωθεν» παρέμβαση; Και όταν λέμε άνωθεν παρέμβαση όλοι καταλαβαίνουμε τι εννοούμε; Γιαβόλ μάιν κομαντάντ; Διαφορετικά δυσκολευόμαστε να αντιληφθούμε με τι κριτήρια επέλεξε ο κ. Σαμαράς έναν «άνθρωπο» του κ. Σημίτη, ο οποίος μάλιστα είχε διατελέσει διευθυντής του οικονομικού γραφείου του τότε πρωθυπουργού από το 2000 έως το 2004… Εκτός και αν τα «μαγειρέματα» του κ. Σημίτη και του επιτελείου του για να μπούμε το ευρώ, λέγε με swaps, η διασπάθιση του δημοσίου χρήματος επί διακυβέρνησης Σημίτη είναι τίτλοι τιμής… Λέμε τώρα… Στην Ελλάδα όλα είναι δυνατά! Ή ο κύριος Χαρδούβελης δεν ήξερε τίποτα; Ή η θέση που κατείχε ο κύριος καθηγητής ήταν «τιμητική» και άρα δεν φέρει ευθύνη για τίποτα; Το ότι στο εξάμηνο της κυβέρνησης συνεργασίας στην Ελλάδα διατέλεσε επίσης Διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου πρέπει να είναι και αυτό άσχετο και συμπτωματικό…. Ή γιαβόλ μάιν κομαντάντ και εδώ; Και κάτι άλλο. Η χώρα μας, δεν έχει κανέναν άλλο πέρα από καθηγητές που να μπορούν να προσφέρουν σε αυτή; Και ξέρετε τι λέει ο λαός για τους δασκάλους…. Ουδείς μωρότερος….

Τώρα για τα άλλα υπουργεία τι να πούμε… Φύγανε κάποιοι φωνακλάδες και ήρθαν άλλοι φωνακλάδες… Χάσαμε τον κύριο Άδωνι μας και μας ήρθε ο κύριος Αργύρης μας, ο Ντινόπουλος!!! Τσάμπα τα «έπαιρνε στο κρανίο» ο νέος υπουργός μας σε όποια τηλεοπτική εκπομπή και αν εμφανιζόταν; Μαζί και η κυρία Παπακώστα μας… Στα ίδια χνάρια! Αμ το άλλο; Καλά εμείς πριν από λίγο καιρό μάθαμε ότι μέχρι και SMS είχε στείλει ο κ. Σαμαράς στον κ. Γεωργιάδη στο οποίο ανέφερε ότι «Δεν μπορώ να καταλάβω τι τους είπες (σσ: στην τρόικα) και τους τρέλανες. Προχώρα μπροστά»… Και τώρα τον διώχνει; Καλά ο κύριος Γεωργιάδης δεν τα είχε κάνει όλα τέλεια, δεν ήταν ο σούπερ ντούπερ ουάου υπουργός; Τι ακούγαμε τόσο καιρό; Ή απλά η θέση του Υπουργού Υγείας έχει θεσπιστεί για να την αναλαμβάνουνε πρώην ακροδεξιοί, πρώην στελέχη του Καρατζαφέρη; Δηλαδή σκάντζα βάρδια… Φεύγει Γεωργιάδης, έρχεται Βορίδης, και μετά πάλι σκάντζα!!! Πότε δηλαδή μας κορόιδευαν από του Μαξίμου μέσω των ΜΜΕ των ολιγαρχών; Τότε ή τώρα; Όχι βρε παιδιά… Απλά προφανώς τώρα κατάλαβε ο κύριος Σαμαράς γιατί η κυρία Σ. Βούλτεψη, η νέα Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό & Κυβερνητικός εκπρόσωπος, στον προηγούμενο ανασχηματισμό, και προς τιμήν της, είχε αρνηθεί την θέση της Υφυπουργού Υγείας υπό τον κ. Γεωργιάδη!!! Μιλάμε για μεγάλο ταλέντο ο κ. Σαμαράς στην επιλογή συνεργατών!!! 

Επίσης μήπως κάποιος μπορεί να μας εξηγήσει γιατί έφυγε ο "επιτυχημένος" κύριος Δένδιας από το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως; Τελείωσε το κυνήγι της Χρυσής Αυγής; Είναι εκτός εκλογικής κυνηγετικής περιόδου; Λύθηκαν τα προβλήματα της εγκληματικότητας, της λαθρομετανάστευσης, των περιπολικών που δεν κάνουν σέρβις, δεν έχουν λάστιχα και γενικά του σάπιου και παρωχημένου εξοπλισμού σε όλα τα σώματα ασφαλείας; Τα τάμπλετ τους μάραναν… Να μην σκοτωθεί κανένας άνθρωπος από τα σαπάκια ούτε που τους νοιάζει!!! Και αφού ήταν τόσο επιτυχημένος ο κ. Δένδιας γιατί μετατέθηκε; Για να αναλάβει ένας γιατρός, πρώην μπασκεμπολίστας, το Δημοσίας Τάξεως; Ο κύριος Κικίλιας, μπορεί να είναι συμπαθής ως άνθρωπος, αλλά πότε άλλοτε είχε συμμετάσχει σε κυβερνητικό σχήμα ώστε να του ανατεθεί από τον πρωθυπουργό η θέση του υπουργού Δημοσία Τάξεως; Είχε κάποιο δείγμα γραφής ως υφυπουργός, ως γενικός γραμματέας; Έχει διοικήσει ποτέ στην ζωή του κάτι; Το να σε ρίξει κάποιος στον ωκεανό και να σου πει κολύμπα είναι και αυτό μια τακτική, αλλά όχι για ένα κράτος… Όχι σε καιρό κρίσης… Όχι όταν υπάρχει τέτοιο ανθρωπιστικό πρόβλημα… 

Τέλος πάντως ας σταματήσουμε εδώ γιατί αν αρχίσουμε να ασχολούμεθα με όλα τα ονόματα θα γράφουμε και θα γράφουμε και είναι και πολλοί…. Κάποτε μας έλεγαν για μικρά και λειτουργικά σχήματα… Δεν θα πρόβλεπαν εκλογές φαίνεται τότε! Εν κατακλείδι «άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς». Τα σκισμένα ρούχα του αυτή τη φορά λόγω φτώχειας… Πάντως έγινε ο ανασχηματισμός και ηρεμήσαμε!!! Μάθαμε επιτέλους ποιοι είναι οι εκλεκτοί του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου που θα μας σώσουν… Σκεφθείτε ότι με τις επιλογές αυτές μέχρι και ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΝΔ επί Καραμανλή, κ. Αντώναρος έμεινε «άφωνος»!!! Φανταζόμαστε δε ότι οι καινούργιοι υπουργοί το πρώτο πράγμα που θα κάνουν είναι να διορθώσουν τα ολέθρια σφάλματα των προκατόχων τους… Για παράδειγμα, δεν έπεσε η τιμή στο γάλα; Θα επαναφέρουν τις προηγούμενες ρυθμίσεις, όχι του ΟΟΣΑ ανάθεμα την ώρα κατάρα τη στιγμή που πληρώσαμε κιόλας την ρημάδα την έκθεση του!!! Επίσης θα αποκατασταθούν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα, μια και δεν συνοδεύτηκαν από μειώσεις στις τιμές των προϊόντων προς όφελος των καταναλωτών, αλλά βοήθησαν μόνο στην αύξηση των κερδών των επιχειρήσεων… Ωραία κυβέρνηση. Να πένονται οι εργαζόμενοι, να πλουτίζουν οι επιχειρήσεις!!!! Να θησαυρίζουν οι ολίγοι… 

Κλείνουμε εδώ υπενθυμίζοντας σε όσους από αυτούς που μας κυβερνούν έχουν ακόμη λίγη τσίπα επάνω τους, είναι ακόμη άνθρωποι, νοιάζονται για αυτόν τον τόπο, κάποια λόγια του Κομφούκιου: «Σε μια χώρα που κυβερνάται καλά, η φτώχεια είναι ντροπή. Σε μια χώρα που κυβερνάται άσχημα, ο πλούτος είναι ντροπή». Και οι κυβερνώντες έχουν πολλά για τα οποία θα πρέπει το λιγότερο να ντρέπονται…

Δημοσίευση: Ιουνίου 11, 2014

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μηδέν από μηδέν… ανασχηματισμός!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator