Μας ενόχλησε, αλλά ο Ρ. Χέρτσογκ έχει δίκιο. Αυτή η Δημοκρατία δε γεννήθηκε στην Ελλάδα

0


Πήρε φωτιά το διαδίκτυο και όχι μόνο, με τη γνωστή δήλωση του πρώην ομοσπονδιακού προέδρου της Γερμανίας Ρόμαν Χέρτσογκ. Υπενθυμίζουμε ότι ερωτηθείς από δημοσιογράφο για το εάν η Ελλάδα μπήκε στην ευρωζώνη με πολιτικό «μπόνους», ως γενέτειρα της Δημοκρατίας, απάντησε ότι ο ίδιος θεωρεί «ως γενέτειρα της δημοκρατίας την Ελβετία και την Αγγλία και όχι την Ελλάδα».
Η απάντηση αυτή μας ενόχλησε όλους. Κι όμως,... ο πρώην πρόεδρος της Γερμανίας είπε την αλήθεια κι ας μην μας αρέσει. Μόνο που θα έπρεπε να προσθέσει τη λέξη «αυτής» και η ορθή φράση να είναι: «ως γενέτειρα αυτής της δημοκρατίας», δηλαδή του ολιγαρχικού κοινοβουλευτικού πολιτικού συστήματος που ισχύει σήμερα σε ολόκληρη την Ευρώπη (και στην Ελλάδα) και το ονομάζουμε «δημοκρατία». Όπως είναι γνωστό, το κοινοβουλευτικό πολιτικό σύστημα ξεκίνησε από την Αγγλία. Στην χώρα μας είναι εισαγόμενο. Γιατί λοιπόν ενοχληθήκαμε; Γιατί μας ενοχλούν οι αλήθειες;

Ο Ρ. Χερτσογκ, αυτή τη «δημοκρατία» γνώρισε, σ’ αυτή προήδρευσε και αυτή δεν προέρχεται από την Ελλάδα. Έχουμε μήπως εμείς άλλη απάντηση για κάποια άλλη πραγματική δημοκρατία που έχουμε και μας προσέβαλε; Αυτό που έχουμε είναι αντιγραφή του Αγγλοσαξωνικού πολιτικού συστήματος; Μήπως τελικά έχουμε επαναπαυτεί πάνω σε μια λέξη (κενή περιεχομένου σήμερα) που μας θυμίζει την πραγματική δημοκρατία που εμφανίστηκε πριν 2.500 χρόνια σε μια πόλη της σημερινής Ελλάδας και αυτοϊκανοποιόμαστε με αυτή την ανάμνηση;

Δημοσίευση: Νοεμβρίου 23, 2013
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μας ενόχλησε, αλλά ο Ρ. Χέρτσογκ έχει δίκιο. Αυτή η Δημοκρατία δε γεννήθηκε στην Ελλάδα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator