ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ “ΝΤΟΥ” ΤΩΝ ΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΤΡΩΤΣΟ - ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΤΑΠΙΑΝ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ !!!

0


Οι δημοσιογράφοι στην εφημερίδα «Αποκαλύψεις» διέκοψαν εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου και επιτέθηκαν στον Σεραφείμ Κοτρώτσο επειδή τους χρωστά δεδουλευμένα και αποζημιώσεις τους!...
«Νιωθω άβολα. Σε τέτοιες αντιπαραθέσεις είμαστε με το μέρος των εργαζομένων. Σκοπεύουμε να φέρουμε το θέμα στη Βουλή. Θα πάμε μαζί σας και στην Επιθεώρηση Εργασίας…». Με αυτά τα λόγια απευθύνθηκε στους απλήρωτους εργαζόμενους της εφημερίδας «Αποκαλύψεις» ο Δημήτρης Παπαδημούλης. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με άλλους βουλευτές, είχαν κληθεί ως ομιλητές στην παρουσίαση βιβλίου του δημοσιογράφου Σεραφείμ Κοτρώτσου πρώην εκδότη της εφημερίδας «Αποκαλύψεις» η οποία έχει βάλει λουκέτο.

Με αφορμή την εκδήλωση, απλήρωτοι εργαζόμενοι της εφημερίδας κατηγόρησαν τον Σεραφείμ Κοτρώτσο ότι δεν τους εχει καταβάλει δεδουλευμένα και αποζημιώσεις και κάλεσαν τους ομιλητές να αποχωρήσουν αποδοκιμάζοντας τον δημοσιογράφο-συγγραφέα για την τακτική που ακολουθεί απέναντί τους.
«Εσείς όλοι τι ακριβώς κάνετε εδώ πέρα; Περιβάλλετε με κύρος τέτοιες τακτικές του κ. Κοτρώτσου ο οποίος έγραψε ένα βιβλίο κατά τα άλλα αντιμνημονιακό; Εμείς πότε θα πάρουμε τα λεφτά μας από τον κ. Κοτρώτσο;», επιχειρηματολόγησε ένας εκπρόσωπος των εργαζομένων απευθυνόμενος προς τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση.
«Αν έχετε στοιχειώδη ευαισθησία να αποχωρήσετε τώρα και να μας εξηγήσετε τώρα πώς συμβαδίζει η αντιμνημονιακή του ρητορεία με αυτά που κάνει στην πραγματική του ζωή..», τόνισε ο ίδιος απλήρωτος εργαζόμενος και απευθυνόμενος στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Εσείς κύριε Παπαδημούλη ως βουλευτής της αριστεράς τι κάνετε στο πάνελ; Τελικά στο κοινοβούλιο ποιον εκπροσωπείτε κύριε Παπαδημούλη;».
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έλαβε το λόγο και θέλησε να δικαιολογηθεί για την παρουσία του στην εκδήλωση αναφέροντας ότι δεν γνώριζε ότι οι εργαζόμενοι στην κλειστή πλέον εφημερίδα του κ. Κοτρώτσου είναι απλήρωτοι…
«Για όποιες εκκρεμότητες έχει ο εργοδότης Κοτρώτσος είμαστε μαζί σας… Η παρουσία μας εδώ δεν νομιμοποιεί τις όποιες εκκρεμότητες», συνεχισε εμφανώς αμήχανα ο κ. Παπαδημούλης και απευθυνόμενος στους απλήρωτους εργαζόμενους που διαμαρτύρονταν συμπλήρωσε: «Σε ένδειξη συμπαράστασης στα δίκαια αιτήματά σας δεν θα συμμετάσχω στην παρουσίαση…».
Ο Κοτρώτσος εξηγεί γιατί έκλεισε τις «Αποκαλύψεις» – Τι λέει για τα οφειλόμενα στους εργαζομένους
Σε δήλωσή του με αφορμή την επεισοδιακή διαμαρτυρία απλήρωτων πρώην εργαζομένων της εφημερίδας «Αποκαλύψεις» κατά την παρουσίαση του βιβλίου του, ο εκδότης της Σεραφείμ Κοτρώτσος εξήγησε τους λόγους που τον ανάγκασαν να εγκαταλείψει το εκδοτικό του εγχείρημα, αναγνωρίζει ότι χρωστάει χρήματα στους εργαζομένους και υποστηρίζει πως κάνει ό,τι μπορεί για την αποπληρωμή των οφειλών.
Υποστηρίζει μάλιστα ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα ανακοίνωνε ακόμα κι ότι μέρος των εισπράξεων θα πήγαινε στους εργαζομένους των Αποκαλύψεων.
Όσο για την επεισοδιακή διαμαρτυρία, μεταξύ άλλων, κάνει λόγο για «παράσταση διαμαρτυρίας» ενώπιον πολιτικού και δημοσιογραφικού ακροατηρίου, με στόχο, όπως υποστηρίζει, να τον μειώσουν επαγγελματικά και να τον διασύρουν.
Όπως λέει, σε αντίθεση με άλλους εκδότες στον χώρο των μέσων ενημέρωσης «που τυγχάνουν ασυλίας», εκείνος αποπληρώνει σταδιακά οφειλές προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία και κατά καιρούς καταβάλλει διάφορα ποσά στους πρώην εργαζομένους της εφημερίδας.
Aκολουθεί το πλήρες κείμενο της δήλωσης Κοτρώτσου με αφορμή το επεισόδιο στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του
«Με αφορμή την «εισβολή» τριών πρώην εργαζομένων στην εφημερίδα Αποκαλύψεις –με τη συνδρομή αγνώστου αριθμού «αλληλέγγυων», πιθανώς απολύμενων από άλλες επιχειρήσεις Μέσων Ενημέρωσης- στην εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου μου «Η Συμμορία του Λύκου» από τις Εκδόσεις Λιβάνη και όσα επακολούθησαν, οφείλω να επισημάνω τα εξής:
- Η εφημερίδα Αποκαλύψεις, την οποία εκδόσαμε με τον Λουκά Κατσώνη, έκλεισε τον Απρίλιο του 2011 μετά την αδυναμία μας να συντηρήσουμε την κυκλοφορία της με δικά μας χρήματα και μετά την υπαναχώρηση επιχειρηματία που είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον να επενδύσει. Η εφημερίδα οδηγήθηκε στην αναστολή της κυκλοφορίας της εξαιτίας της καταβύθισης της διαφημιστικής αγοράς, το δεύτερο εξάμηνο του 2010, ως αποτέλεσμα της φοβερής κρίσης που κτύπησε την χώρα μετά το πρώτο Μνημόνιο. Δυστυχώς, δεν είχα βοήθεια από επιχειρηματίες για να κατορθώσω να κρατήσω ζωντανή την εκδοτική αυτή προσπάθεια.
- Η αναστολή της κυκλοφορίας και η πτώχευση της εταιρείας CITIZEN Α.Ε προκάλεσε και την προσωπική μου πτώχευση, αφού είχα επενδύσει προσωπικές οικονομίες. Κάποιος γνωστός συνάδελφος, μάλιστα, μου είχε πει: «θα σε γράψει το βιβλίο Γκίνες, είσαι από τους ελάχιστους που έβγαλαν εφημερίδα με δικά τους χρήματα». Παρά ταύτα, χάρη στη βοήθεια συναδέλφων που τιμώ και ευχαριστώ, και με προσωπικές θυσίες, προσπάθησα να σταθώ και πάλι, επαγγελματικά, στα πόδια μου. Ίσως αυτό δεν άρεσε σε ορισμένους. Ούτε όσα λέω και γράφω καθημερινά.
- Επί περίπου τρία χρόνια αποπληρώνω σταδιακά οφειλές προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία και ότι δεν μπόρεσα, ρυθμίστηκε ή ρυθμίζεται. Πάντοτε με βάση τις πραγματικές οικονομικές μου δυνατότητες. Σε αντίθεση με αρκετούς άλλους στον χώρο των μέσων ενημέρωσης που τυγχάνουν «ασυλίας».
- Από την πρώτη στιγμή αναγνώρισα προσωπικά –και όχι μόνο εταιρικά- τις οφειλές προς τους εργαζόμενους. Να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι από αυτούς ήταν άνεργοι όταν ήρθαν στις Αποκαλύψεις, κι αυτό ήταν μια συνειδητή επιλογή. Κατά καιρούς, και όσο μου το επιτρέπουν οι ρυθμισμένες ή υπό ρύθμιση οφειλές προς το Δημόσιο, καταβάλλω διάφορα ποσά σε πρώην εργαζόμενους των Αποκαλύψεων, έναντι των οφειλών μου.
- Ένας μικρός αριθμός πρώην εργαζομένων –λιγότερο από το 1/5 όσων εργάζονταν στην εφημερίδα- κινήθηκαν δικαστικά. Έκανα προσπάθειες να επέλθει συμβιβασμός για τη σταδιακή καταβολή των οφειλομένων (επ΄ αυτού η δικηγόρος μου έχει στη διάθεση καθενός τη σχετική αλληλογραφία). Δυστυχώς, για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, συνάντησα την άρνησή τους. Πριν λίγο καιρό, ενημερωθήκαμε από τον δικηγόρο που τους εκπροσωπεί ότι αποδέχονται την άμεση καταβολή ποσού 10.000+ 5.000 ευρώ (σε δύο δόσεις) , πριν τις εορτές των Χριστουγένων, και τους πρότεινα χρονοδιάγραμμα σταδιακής αποπληρωμής της υπολειπόμενης οφειλής μέσα στην επόμενη τριετία. Επισημαίνοντας, ότι εάν σταθεί εφικτό η αποπληρωμή θα γίνει νωρίτερα. Παρότι αρχικά το αποδέχθηκαν, στη συνέχεια επανήλθαν, την παραμονή της παρουσίασης του βιβλίου μου, και χαρακτήρισαν «μη σοβαρή» την πρότασή μου, διακόπτοντας την επικοινωνία. Είχαν, προφανώς, αποφασίσει να πραγματοποιήσουν την … «παράσταση διαμαρτυρίας» ενώπιον ενός πολιτικού και δημοσιογραφικού ακροατηρίου για να με μειώσουν επαγγελματικά και να με διασύρουν. Και για να επιλύσουν, προφανώς, και άλλου είδους «διαφορές» πολιτικών αποχρώσεων που δεν με αφορούν.
- Διερωτώμαι: εάν, πράγματι, επιθυμούν να εισπράξουν τα δεδουλευμένα τους γιατί δεν άφησαν να εξελιχθεί η προσπάθεια συμβιβασμού;
Εν κατακλείδι: Ναι, διέπραξα μείζον σφάλμα όταν αποφάσισα να εκδώσω μία εφημερίδα χωρίς επιχειρηματικές «πλάτες». Πυροβολήστε με….
Ναι, φταίω διότι πάλεψα μέχρι την τελευταία στιγμή να την διασώσω και δεν την έκλεισα νωρίτερα.
Ναι, χρωστώ στους εργαζόμενους και κάνω ό,τι μπορώ να αποπληρώσω τις οφειλές.
Ό,τι έγινε σήμερα, ωστόσο, προφανώς υποκρύπτει μένος και όχι μόνο διεκδίκηση δικαιωμάτων. Ελπίζω κάποιοι να το ξανασκεφτούν. Προσωπικά, αυτό που μπορώ και πρέπει να κάνω, το κάνω και θα το κάνω…
Στην παρέμβασή μου κατά την παρουσίαση του βιβλίου είχα σκοπό να ανακοινώσω ότι ένα μεγάλο μέρος των εισπράξεων από τις πωλήσεις του βιβλίου θα τις έδινα στους πρώην εργαζόμενους των Αποκαλύψεων. Οι κραυγές και η λεκτική βία δεν μου το επέτρεψαν αλλά, προφανώς, ισχύει.
Φαντάζομαι πως κάποιοι εξ αυτών που χαιρέκακα και με εκτρωματικές ανακρίβειες αναπαρήγαγαν το συμβάν δεν έχουν σχέση με το «βαθύ διαδίκτυο» και με τις σε βάρος τους κατηγορίες για εκβιασμούς. Ή έχουν;»
Δείτε το σχετικό βίντεο:

Δημοσίευση: Νοεμβρίου 22, 2013
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ “ΝΤΟΥ” ΤΩΝ ΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΤΡΩΤΣΟ - ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΤΑΠΙΑΝ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ !!!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator