Ποιοι και γιατί μας καταστρέφουν...

0


Γιατί τους ηρωοποιούν αυτούς τους γελοίους,θρασύδειλους κι αμόρφωτους πρακτορίσκους; Έκανα μια φρικτή σκέψη σήμερα και τρόμαξα…
Τόσο καιρό έτσι κι αλλιώς παρακολουθούμε κάποια ανδρείκελα να εναλλάσσονται στην εξουσία-κλιμακωτά όλο και χειρότερα- κι ένα καθεστώς γενικευμένης ανομίας, που πάντα γεννά «τέρατα»… Υποψιαζόμαστε ότι εγκληματούν σε βάρος μας, γιατί είναι «βουτηγμένοι» στα σκάνδαλα και προτιμούν να σώσουν το τομάρι τους παρά εμάς… Και παίζουν διάφορα παιχνίδια εναλλαγής στην εξουσία, μέχρι τον έσχατο αφανισμό μας!

Αλλά και οι ίδιοι ολιγάρχες, που μας κατέκλεβαν χρόνια, φαίνεται ότι άνοιξαν τις πύλες της κολάσεως, δίνοντας γη και ύδωρ στους ξένους «σωτήρες», προκειμένου να παίξουν τα κερδοσκοπικά τους παιχνίδια σε βάρος ενός πολύπαθου λαού και για να καλύψουν κι οι ίδιοι τις πομπές τους. Ποιος ξέρει τι άλλο γίνεται στο παρασκήνιο!

Μήπως και τα κομματικά ταμεία κι όλη η «σεβαστή» ελίτ του τόπου-αφόρητα ρηχή κι ανεπαρκής πάντα-είναι κι αυτοί μέσα «στο κόλπο» και εκβιάζονται και εξωθούνται στο να ανέχονται τον ίδιο καταστροφικό δρόμο για το λαό, προκειμένου να υπάρξει κεφαλαιακή επάρκεια για τα κομματικά τους «μαγαζιά», τα «ευαγή ιδρύματά» τους, που κατέχουν πάρα πολλά ομόλογα;
Θέλουν εξάλλου να τα εξαργυρώσουν σε πολλαπλάσια αξία, μέσω των «κουρεμάτων», των «αναδιαρθρώσεων» ή όπως κι αν λένε τη ληστεία του ‘Ελληνα πολίτη.
Ή μήπως κιόλας χρωστάνε μεγάλα ποσά που με πολιτική εκδούλευση θα «ξεπληρώσουν»;
Και τι περιμένεις καημένε Έλληνα να σου μιλήσουν αυτοί για ανατροπή;
Μα, αν το κάνουν αυτό, αυτο-ακυρώνονται, χάνουν επιχορηγήσεις και αλλότριες χορηγίες και δεν έχουν λόγο ύπαρξης!
Και αν όλο το πολιτικό σύστημα καταρρεύσει, όλες οι απάτες τους θα αποκαλυφθούν.
Τους θεωρείς μήπως πρόθυμους να πάνε φυλακή για το καλό του λαού;
Όπως και να το δει κανείς, ό,τι κι αν πιστεύει ή ψηφίζει, η αλήθεια είναι ότι είμαστε «μόνοι» κι «απροστάτευτοι» από τους «στρατούς» των κομμάτων και την αυταπάτη της «σωτηρίας», που χρόνια μας πουλάνε.

Αυτή η αυταπάτη και τα παραμύθια μας «έφαγαν»!
Καιρός να αναλάβουμε την ευθύνη της ζωής μας και της πατρίδας μας εμείς…

Όλο το πολιτικό σύστημα είναι απέναντί μας και μας το δείχνει με χίλιους τρόπους ότι άλλη λύση δεν υπάρχει, αλλά εμείς δε θέλουμε να ξεβολευτούμε και να το πιστέψουμε στην προδοσία…
Νομίζαμε ότι «ελεύθερα» και «δημοκρατικά» ψηφίζαμε ό,τι καλύτερο για εμάς και μετά κοιμόμαστε ήσυχοι…
Μας σκοτώνουν κάθε μέρα, μας εξαθλιώνουν, για να σώσουν τα «τομάρια» τους και να μας ξεπουλήσουν κι εμείς καθόμαστε και τους βλέπουμε!
Αυτό το σύστημά τους, με τα ντόπια και ξένα «μεγάλα αφεντικά», μας κάνει τον πιο ασύμμετρο και ανορθόδοξο πόλεμο στην ιστορία μας κι εμείς «περί άλλων τυρβάζομεν» και δεν ακούμε τη φωνή της ψυχής μας, που μας λέει το αυτονόητο!
Είναι καιρός για δράση και το μοναδικό δίλημμα που υπάρχει είναι ή εμείς ή αυτοί…

Επιτέλους ας κάνουμε πράξη την ενότητα στη βάση, πέρα από τη λογική του διαχωρισμού, που εξυπηρετεί τους επικυρίαρχους, καθώς και την ανυπακοή στο παράνομο καθεστώς τους, που καλλιεργεί την αρρώστια, το δόλο και την απάτη και που έχει εχθρό του τον ελεύθερα σκεπτόμενο άνθρωπο.

Γιατί νομίζετε σκόρπισαν την αρρώστια και τη διαστροφή τους στην κοινωνία;
Γιατί μας έκαναν τόσο πολύ να τους μοιάζουμε;
Μήπως για να μας ελέγχουν «ες αεί» ως πειθήνια ανδράποδα, για να πληρώνουμε ένα διαρκές παράνομο χρέος;
Και τρέφουμε καλά το «θεριό» που μας κατασπαράζει, γιατί δε μάθαμε -κόντρα στη δική τους «λογική»- να συνεννοούμαστε, να συνυπάρχουμε δείχνοντας κατανόηση και σεβασμό στη διαφορετική άποψη κι αλλάζοντας κι ίδιοι μας θέση, όταν αυτή του άλλου είναι πιο αποτελεσματική στην πράξη.
Έχουμε εμμονές και αγκυλώσεις…
Έχουμε κολλήσει σε ταμπέλες και στεγανά του χθες, σε ιδεοληψίες και παρωπίδες.
Έχουμε κολλήσει πολύ στο «εγώ», ενώ από καιρό έπρεπε να ήμαστε στο «εμείς».

Καιρός να αλλάξουμε περπατησιά και να βρούμε τον αληθινό μας εαυτό, αυτόν που σέβεται πάνω από όλα τον αγώνα για την ίδια μας τη ζωή, χωρίς κομματικές ταμπέλες…
Μόνο με την καρδιά και το μυαλό μας ελεύθερο από τις στενόχωρες λογικές τους θα τη βρούμε την άκρη, με υπομονή και επιμονή στον κοινό μας στόχο, δείχνοντας εμπιστοσύνη στο διπλανό μας, στον άσημο συμπολίτη μας, που δεινοπαθεί και ευτελίζεται όσο κι εμείς…
Και υπάρχουν ανάμεσά μας πολλοί ικανοί, σεμνοί, έντιμοι και καθαροί συμπολίτες μας, που είναι η πλειοψηφία.
Είναι η «άλλη» Ελλάδα, που θα τη βρούμε στο δρόμο του αγώνα, κι όχι στα χειραγωγούμενα ΜΜΕ, ούτε σε κρατικοδίαιτους κομματικούς στρατούς και συνδικάτα.

Θα είμαστε όλοι εκεί, αποφασισμένοι και συνεπείς στο ίδιο μετερίζι και θα νικήσουμε, γιατί αυτή η πατρίδα είμαστε εμείς, είναι οι ψυχές μας, που δεν ξεπουλιούνται…

Δημοσίευση: Νοεμβρίου 22, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ποιοι και γιατί μας καταστρέφουν..."

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator