Λαθρομετανάστευση: Γιατί να πληρώνει μόνο η Ελλάδα ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα;

0


Ζαν Φρανσουά Κοπέ. Είναι ο ηγέτης της γαλλικής Δεξιάς, ο διάδοχος του Νικολά Σαρκοζί στο κόμμα και πιθανότατα νέος πρόεδρος της Γαλλίας αφού ο Φρ. Ολάντ τα έχει κάνει επιεικώς… θάλασσα.

Ο Κοπέ, λοιπόν, μετά την τραγωδία στη Λαμπεντούζα και το θάνατο δεκάδων μεταναστών, βγήκε κι έκανε μια δήλωση που αφορά και την Ελλάδα και δείχνει τον τρόπο που σκέφτονται οι Ευρωπαίοι. Είπε λοιπόν ότι: «Κάποιες χώρες, όπως η Ελλάδα, δεν μπορούν να προστατεύσουν τα ευρωπαϊκά σύνορα και πρέπει να τιμωρηθούν». Ο ηγέτης της γαλλικής δεξιάς τόνισε ότι πρέπει να δημιουργηθεί μια ευρωπαϊκή δύναμη ακτοφυλακής για να προστατεύσει τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπογραμμίζοντας ότι όποιες χώρες δεν μπορούν να προφυλάξουν τα σύνορα της Ένωσης θα πρέπει να αποκλείονται από τη Σένγκεν.

Θα βγούμε δηλαδή από τη ζώνη Σένγκεν διότι σύμφωνα με τον Κοπέ δεν μπορούμε να φυλάξουμε τα σύνορά μας. Κατηγορούν δηλαδή το θύμα της μεταναστευτικής έκρηξης των τελευταίων ετών κι όχι τους θύτες.

Φταίει η Ελλάδα που έχει γίνει ο βασικός χώρος υποδοχής μεταναστών και δε φταίνε ισχυρές χώρες όπως η Γαλλία που διαλύουν κράτη της Μέσης Ανατολής και τους οδηγούν στην προσφυγιά.

Το θύμα, η Ελλάδα, πρέπει να τιμωρηθεί σύμφωνα με τον Κοπέ παρά το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι… εταίροι, μας έχουν αφήσει μόνους να αντιμετωπίσουμε ένα ανεξέλεγκτο μεταναστευτικό κύμα. Ελάχιστα χρήματα, ελάχιστη βοήθεια, καμιά απόφαση στις Συνόδους Κορυφής και το κυριότερο: Τι έχουν κάνει οι Ευρωπαίοι για να τραβήξουν το αυτί της Τουρκίας που είναι το βασικό κανάλι εισροής μεταναστών;

Μέμφονται την Ελλάδα η οποία βιώνει τη μεγαλύτερη οικονομική και κοινωνική κρίση και η οποία προσπαθεί μόνη της να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Μείωσε τις μεταναστευτικές ροές από τον Έβρο, κάνει ότι μπορεί στο Αιγαίο, έφτιαξε τα κέντρα διαμονής μεταναστών.

Ας αφήσουν λοιπόν τις επικρίσεις οι μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες κι ας βοηθήσουν. Αρχικά αντιμετωπίζοντας στην πηγή τις αιτίες που δημιουργούν τα μεταναστευτικά κύματα. Κι αφετέρου δημιουργώντας ευρωπαϊκή δύναμη ακτοφυλακής. Όχι να πληρώνει μόνο η Ελλάδα για ένα πρόβλημα που είναι ευρωπαϊκό, αν όχι παγκόσμιο.

Δημοσίευση: Οκτωβρίου 09, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Λαθρομετανάστευση: Γιατί να πληρώνει μόνο η Ελλάδα ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator