Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μάκη Ρουσομάνη στη Θεσσαλονίκη

0


"Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μάκη Ρουσομάνη στη Θεσσαλονίκη"

Ο εκδοτικός οίκος «Ελληνική Πρωτοβουλία» και το art cafe theatral «Πρώτο πάτωμα», (Τσιμισκή 97 Θεσσαλονίκη,1ος όροφος, τηλ: 2310223331)Θεσσαλονίκη, παρουσιάζουν την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 7:00 μ.μ. το βιβλίο του Μάκη Ρουσομάνη : «Σαν να είχε δει φάντασμα»

• Την εκδήλωση θα χαιρετήσει η Σοφία Γκίκα

• Θα συντονίσει η Χρύσα Σάμου, δημοσιογράφος

• Θα παρουσιάσουν οι :

Μαρία Μαυρίδου Καλούδη, λογοτέχνης

Αλεξανδρα Γωγούση, δικηγόρος

• Θα διαβάσουν αποσπάσματα οι :

Μαρία Πασχαλίδου, ραδιοφωνική παραγωγός του Ράδιο Θεσσαλονίκη

• Θα πλαισιώσουν οι καλλιτέχνες :

Κατερίνα Δούκα: τραγούδι, Γιάννης Τσέπας: βιολί, Σοφία Νάτσιου: λαούτο, Απόστολος Μαλλιάς: κλαρίνο, νέι.

Λίγα λόγια από την ιστορία…

-Ήταν 10 Δεκέμβρη, όταν γεννήθηκε εκείνη και φώτισε το φτωχό σπιτικό, στην οδό Αναπαύσεως 69, της Θεσσαλονίκης. Ήταν η Στέλλα… Ήταν 10 Δεκέμβρη, όταν εκείνου η ματιά αντίκρισε για πρώτη φορά τον ήλιο, σ’ ένα χωριουδάκι στους πρόποδες του Ολύμπου. Ήταν ο Παναγιώτης… Ήταν 10 Δεκεμβρίου 20 χρόνια μετά όταν συναντήθηκαν!!!

ΜΟΝΟ ΠΟΥ…

Λίγα λόγια ακόμη…

-Εκείνος, σα να ζούσε σε άλλη διάσταση δε μιλούσε, στεκόταν όρθιος, παγωμένος, μπροστά του …«Σαν να είχε δει φάντασμα…». Έτσι όπως δυο χρόνια αργότερα, θα σταθεί όρθιος και παγωμένος, μπροστά στον τάφο ο Παναγιώτης… Ένας νεαρός φοιτητής, από ένα χωριό στους πρόποδες του Ολύμπου.

«Σαν να είχε δει φάντασμα…»

Σημείωμα του συγγραφέα

Ιστορίες παλιές, αστείες, τραγικές… Για αγάπες και έρωτες…

Για νεράιδες, νύφες, φαντάσματα και θανάτους, που έτυχε να ακούσω σαν παραμύθια, από μικρό παιδί από συγγενείς, κάθε βράδυ πριν κοιμηθώ. Παιδάκι τότε, με αυτιά σφουγγάρια, άκουγα ιστορίες και παραμύθια, και φανταζόμουν γεγονότα, πλέκοντας στο μυαλό μου διάφορα σενάρια… Όλα αυτά τα ακούσματα, έγιναν ένα, και να σου το πρώτο μου βιβλίο. Μια πραγματικά ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, αγάπης...Μυστηρίου... Σύντομο, μικρό, συμπαθητικό, με λόγο απλό, αλλά γεμάτο συναισθήματα και με άψογο χειρισμό του χρόνου, με πολύ αγωνία, και ανατροπές, διαβάζεται πολύ γρήγορα.

Δεν παρουσιάζω, και δεν καυχιέμαι πως έγραψα βιβλία-έργα σαν του Κομφούκιου, του Θουκιδίδη, του Ηρόδοτου, του Πλάτωνα, του Μακιαβέλι, του Ευριπίδη, του Δάντη, του Παπαδιαμάντη, του Καζαντζάκη, του Σαίξπηρ κ.α.

Οι γνώσεις μου δεν είναι για τέτοια, και δεν φιλοδοξώ το βιβλίο μου να είναι το 101 βιβλίο στη λίστα των 100,που άλλαξαν τον ρου της ιστορίας. Αυτό που γράφω και σας λέω, αυτό και είναι. Τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο.

Ένα κείμενο γραμμένο από μένα με πολύ διάθεση, ψυχή και αλήθεια, και όπως λένε κάποιοι: Υλικό για ταινία!! Είναι σαν τις εκθέσεις που έγραφα στο σχολείο... Θυμάμαι πως πάντα τελείωνα πρώτος, και πάντα είχα τον ίδιο βαθμό, και την ίδια πάντα παρατήρηση:

"Πολύ καλά" •Περισσότερο περιγραφή και ανάλυση•

Έγραφα γρήγορα πάντα μέσα στο θέμα. Απλά ήθελα να τελειώσω και να βγω έξω και να αναμένω την ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ.

Ποτέ δεν ήταν "Άριστα" !!! Άρα, και στο πρώτο μου αυτό πόνημα, είμαι σύντομος και δε θα σας κουράσω. Ο λόγος είναι και πάλι ο ίδιος, όπως και τότε στις εκθέσεις μου.

-Να τελειώσω γρήγορα, να βγει, για να δω την πορεία και την εξέλιξη του. Την ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ σας!!!

Σας περιμένω να τα πούμε από κοντά. Πολύ φιλικά και με αγάπη,

Μάκης Ρουσομάνης

Είπαν για το βιβλίο...

•Το μυστήριο της ζωής και του θανάτου όμορφα περιπλεγμένα στην πλοκή της ιστορίας αυτής, που μαζί με τις μεταφυσικές της προεκτάσεις σε οδηγούν στην ανάγνωση του βιβλίου αυτού χωρίς διακοπή, απο την εισαγωγή μέχρι την τελευταία τελεία του.

Ευχαριστούμε κύριε Ρουσομάνη.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ-Τραγουδίστρια

•Ένα αεράκι φρέσκο, δροσερό. Αυτό ακριβώς είναι τούτο το βιβλίο, αντανακλώντας πλήρως τη χάρη του δημιουργού του. Ανάγνωσμα που προσφέρεται για ανάγνωση σε πολλά επίπεδα, με το μυστήριο να εξαπλώνεται και να κατακλύζει και μια αδιόρατη σαρκαστική διάθεση να γλιστρά μέσα από τις χαραμάδες των λέξεων, αποκαλύπτοντας το δίχως άλλο μια παιχνιδιάρικη διάθεση για τη ζωή, οδηγώντας στο ονειρικό μονοπάτι μιας καλά κρυμμένης παιδιάστικης αθωότητας ακόμα και κατά την περιγραφή των πιο παράδοξων καταστάσεων.

Μεγαλειώδες, πολλά υποσχόμενο για το μέλλον.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΛΛΙΟΝΤΖΗ-Συγγραφέας

•Εξαιρετική ιστορία, με γρήγορους κινηματογραφικούς ρυθμούς. Πρώτης τάξεως υλικό για ταινία! Μπλέκονται νεορεαλισμός, μελόδραμα, μεταφυσικό θρίλερ! Με φόντο ταραγμένους καιρούς της νεότερης ιστορίας μας, χτίζει με ανατροπές και σασπένς, μια ιστορία πένθους και πάθους, Διαβάζεται απνευστί !

ΟΘΩΝΑΣ ΜΕΤΑΞΑΣ-Ηθοποιός

•Το διάβασα μονορούφι!

Μάκη αυτό μόνον ο Α.Χίτσκοκ θα μπορούσε να το γράψει!

Μεγάλη αγωνία μέχρι την τελευταία λέξη!

Έχεις χάρισμα. Το ξέρεις; Ούτε μια λέξη παραπανήσια.

Είσαι ταλεντάρα!

Ξεκίνα να γράφεις το επόμενο! Ούτε λεπτό μη χάνεις!!!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΩΓΟΥΣΗ-Δικηγόρος

•Συναρπαστικό! Διαφορετικό!

Μέσα απ τις απέριττες σελίδες του ταξιδεύεις σε διασωθείσες μνήμες που ισορροπούν ανάμεσα σε φαντασία και πραγματικότητα, δοσμένες με μοναδικό αφηγηματικό τρόπο, προκαλώντας πληθώρα συναισθημάτων και συγκινήσεων.

Ένα δυνατό βιβλίο που θα συζητηθεί.

ΓΙΩΤΑ ΔΑΜΙΑΛΗ-Αναγνώστρια

•Με εξέπληξε ευχάριστα, όχι μονο η ενέργειά του για συγγραφή, αλλά και η ίδια η γραφή του. Με λόγο απλό, αλλά γεμάτο συναισθήματα και με τέλειο χειρισμό του χρόνου, ο Μάκης Ρουσομάνης, περιδιαβαίνει τις ψυχές των ηρώων του και μας παρουσιάζει ένα έργο που θυμίζει τις παλιές καλές δημιουργίες αγαπημένων Ελλήνων συγγραφέων, αποδεικνύοντας έτσι και την μεγάλη αγάπη του για την παράδοση. Μέσα από τα πάθη των ανθρώπων της μυθιστορίας του, ανθρώπων που άγγιξαν τα όρια της τραγωδίας και του μεταφυσικού, επέρχεται η κάθαρσις, και οδηγεί στα βαθύτερα του είναι δώματα και στα Άγια των Αγίων, του Ιερού Ναού της ψυχής του αναγνώστη.

ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ-Φιλόλογος

•Ένα κείμενο που χαρακτηρίζεται από φυσικότητα, που ως γνωστόν βοηθάει στην ταύτιση του αναγνώστη με τον δημιουργό, επομένως στην κατανόηση του κειμένου του. Από σαφήνεια και σκέψεις που ρέουν αβίαστα και με ειλικρίνεια, και από φυσικότητα και συναισθηματική σφοδρότητα, χωρίς την κατάχρηση των εκφραστικών μέσων. Η ιδιότητα του ύφους του κειμένου είναι σαφώς η συντομία. Περιεκτικός, χωρίς πλατειασμούς και περιττά λόγια και όμως απόλυτος. Με αναδρομικό αφηγηματικό τρόπο, καθόλου εύκολο, για έναν χωρίς εμπειρία, συγγραφέα και αυθόρμητο χωρίς καμία επιτηδευμένη προπαρασκευή. Συγχαρητήρια Μάκη. Αναρωτιέμαι, τι θα μας παρουσιάσεις στο μέλλον, όταν από την πρώτη σου κιόλας προσπάθεια καταφέρνεις να μας ενθουσιάσεις τόσο!

ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΟΥΔΗ ΜΑΥΡΙΔΟΥ-Λογοτέχνης"

•Art Cafe Theatral "ΠΡΩΤΟ ΠΑΤΩΜΑ"

Τσιμισκή 97 Θεσσαλονίκη,1ος όροφος, τηλ: 2310223331

•ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 

Αγ.Γεωργιου 42 Αχαρνές

13671 Αττική

Παραγγελίες:

Τηλ: 2105753427

e-mail:ellinikiprotovoulia@gmail.com

Στο παρακάτω link υπάρχουν φωτογραφίες του συγγραφέα και το εξώφυλλο του βιβλίου του σε μεγάλη ανάλυση

Δημοσίευση: Οκτωβρίου 02, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μάκη Ρουσομάνη στη Θεσσαλονίκη"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator