Το πολιτικό σύστημα «προαγωγός» της κοινωνίας;

0


Δυστυχώς, το ίδιο το πολιτικό σύστημα, με τον τρόπο που ενεργεί, εξοικειώνει τους πολίτες στην παρανομία και εξηγούμαστε.

Όταν το «μνημονιακό τόξο» επιβαρύνει τον κόσμο με νέους δυσβάσταχτους φόρους και χαράτσια, προφανώς...αντιλαμβάνεται ότι πολλοί πολίτες, είτε δεν έχουν τα χρήματα για να ανταποκριθούν, είτε τα λίγα χρήματα που μπορούν ακόμα να βρουν, τα διαθέτουν για την εξυπηρέτηση των αναγκών των παιδιών τους και γενικά των οικογενειών τους και όχι για την εξόφληση υπέρογκων και παράλογων χαρατσιών. 

Όταν όμως ένας πολίτης ενσυνείδητα πλέον παραβιάζει συστηματικά τον όποιο νόμο (κατασκευάζει το πολιτικό σύστημα), στο τέλος εξοικειώνεται και εθίζεται στην παραβατικότητα γενικά. Ένας πολίτης μέχρι τώρα ευσυνείδητος, επιλέγει την παρανομία για να διασώσει την οικογένειά του. Ενδέχεται μάλιστα αυτός ο πολίτης να οδηγηθεί και στη φυλακή για μικροχρέη προς το Δημοσιο, οπότε η ιδιότητα του παράνομου περνά στη συνείδησή του σε άλλο επίπεδο εξοικείωσης.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν, πως θα μπορέσει η Πολιτεία στη συνέχεια να επαναφέρει αυτόν τον πολίτη πίσω στη νομιμότητα; Δεν αντιλαμβάνονται άραγε οι ιθύνοντες ότι έτσι εξωθούν και εθίζουν μεγάλες μάζες του λαού στην παραβατικότητα;

Δημοσίευση: Οκτωβρίου 18, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Το πολιτικό σύστημα «προαγωγός» της κοινωνίας;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator