ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ Μ.Κ.Ο

0


Κοινωφελής Εργασία . Ένας καινούργιος όρος που μπήκε στην ζωή των Ελλήνων στην μεταμνημονιακή περίοδο!

Στην ουσία μια κίνηση με χαρακτήρα “ελεημοσύνης” για τις εκατοντάδες χιλιάδες των Ελλήνων που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Και επίσης μια καινούργια “μόδα” που φοριέται πολύ αυτήν την περίοδο είναι οι περίφημες Μ.Κ.Ο (Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις). Τα τελευταία 2-3 χρόνια έχουν αποκαλυφθεί δεκάδες οικονομικά σκάνδαλα από επίσης δεκάδες Μ.Κ.Ο που συνήθως ανήκαν σε στενά οικογενειακά ή φιλικά πρόσωπα πολιτικών κυρίως του ΠΑΣΟΚ και την Ν.Δ .

Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις αγνώστου και αναποδείκτου δράσης που χρηματοδοτήθηκαν με εκατοντάδες εκατομμύρια δραχμές στο παρελθόν και δεκάδες εκατομμύρια ευρώ στην περίοδο μετά το 2000.

Οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις αποτελούν ένα αμφιλεγόμενο θέμα στην ελληνική πραγματικότητα . Σαφώς υπάρχουν κάποιες οργανώσεις που παράγουν ουσιαστικό και σημαντικό έργο, αλλά δεν είναι λίγες και οι «αρπαχτές» που έχουν γίνει στα πλαίσια «κοινωφελών» σκοπών.

Το διάστημα 2002-2007 που η Ελλάδα ευημερούσε με δανεικά χρήματα, ο καθένας μπορούσε να φτιάξει μία ΜΚΟ ή ένα φιλανθρωπικό σωματείο για να έχει μερίδιο στις αρπαχτές απο τα κρατικά έσοδα. Τώρα που η Ελληνική οικονομία είδε τον πάτο του πορτοφολιού, οι οικονομικοί έλεγχοι της κυβέρνησης πρέπει να ερευνήσουν ποιές ΜΚΟ προσέφεραν έργο και ποιές απλά αυγάτευαν τα κέρδη των ιδρυτών τους.

Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα υπάρχουν αναρίθμητες μη κυβερνητικές οργανώσεις που έχουν ως κύριο μέλημα να φουσκώνουν τα πορτοφόλια των ιδρυτών τους. Ενδεικτικά αναφέρουμε την περίπτωση κάποιου “Διεθνούς Κέντρου Αποναρκοθέτησης” το οποίο μέσα σε 5 χρόνια πήρε συνολικά 8.985.637 ευρώ, ανεβάζοντας διαρκώς τη χορηγία του από το 2001 κατά τουλάχιστον 400.000 ευρώ το χρόνο!

Τηρουμένων των αναλογιών μια τέτοια περίπτωση που που συζητήθηκε ιδιαίτερα στην κοινή γνώμη της Κορινθίας αλλά ουδέποτε ρίχτηκε φως ούτε και δόθηκαν στην δημοσιότητα στοιχεία για την δράση της, ήταν η περίφημη “ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ” .

Μεγάλες ευθύνες βέβαια φέρει πρώην Νομάρχης και Βουλευτής της Κορινθίας που μέσα από την Διοίκησή του πέρασαν πολλά εκατομμύρια γιαυτή την Μ.Κ.Ο αλλά ουδέποτε και αυτός έδωσε διευκρινήσεις που πάνε αυτά τα λεφτά.

Τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα έχει απασχολήσει την κοινή γνώμη της Κορινθίας και της Πελοποννήσου η έντονη “δραστηριότητα” της Μ.Κ.Ο με την ονομασία ΕΝΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ.

Οι πολιτικές σχέσεις της με τους Οικολόγους αλλά και την Κίνηση Πολιτών Κορινθίας ήταν γνωστές σε όλους τους Κορίνθιους και κυρίως του προέδρου της (;) εν ενεργεία εκπαιδευτικού Ευάγγελου Σπινθάκη που ήταν ενεργό μέλος και των Οικολόγων-Πράσινων και της Κίνησης Πολιτών Κορίνθου.

Τελευταία όμως υπάρχει έντονο “φλέρτ “ της Μ.Κ.Ο με τον Δήμο Κορινθίων αλλά και άλλες πολιτικές “συνιστώσες” και άλλους φορείς της Πελοποννήσου.

Σήμερα λάβαμε από την Οργάνωση αυτή του κ.Σπινθάκη δελτίο τύπου σύμφωνα με το οποίο ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2013 η «Κοινωφελής εργασία στον Πολιτισμό».

Ενα άλλο δηλαδή έργο που δεν γνωρίζουμε το ύψος των ευρώ που διαχειρίστηκε η Οργάνωση καθώς και το “πώς” ...

Θα δημοσιεύσουμε το δελτίο τύπου στο τέλος της ανάρτησης για λόγους δεοντολογίας αλλά θα καλέσουμε τον “Οικολόγο και Κινητικό” συμπολίτη μας Ευάγγελο Σπινθάκη να δώσει στην δημοσιότητα κάποια σημαντικά στοιχεία που θα ήθελαν να πληροφορηθούν όλοι οι Κορίνθιοι και οι Πελοποννήσιοι:

Ποια είναι τα μέλη αυτής της Οργάνωσης και ποιοι οι Διοικούντες που παίρνουν αποφάσεις ,υπογράφουν και την εκπροσωπούν;

Εργάζονται αφιλοκερδώς και καθαρά για πατριωτικούς λόγους όταν διαχειρίζονται κάποια Ευρωπαϊκά ή και Ελληνικά προγράμματα;

Πόσοι και ποιοί και με ποια με ποσά αμείβονται -αν αμείβονται- από τα στελέχη ή και τους υπαλλήλους της Μ.Κ.Ο ;
Μπορούν για παράδειγμα να μας δώσουν τα αναλυτικά στοιχεία του προγράμματος «Κοινωφελής εργασία στον Πολιτισμό»; Ποίο ήταν το συνολικό ποσό και πως κατανεμήθηκε στους 28 επταμηνίτες εργαζόμενους; Δόθηκε αμοιβή στην Μ.Κ.Ο και τα στελέχη της;

Την στιγμή που εκατομμύρια Έλληνες αγωνίζονται πως να τα βγάλουν πέρα με μεροκάματα και μισθούς πείνας, την στιγμή που η χώρα μας η ανεργία είναι πάνω από 30% και 50% στους νέους ,πιστεύουμε ότι αν μη τι άλλο δικαιούνται να γνωρίζουν πως διαχειρίζονται κάποιοι το Δημόσιο χρήμα και τα προσωπικά οφέλη έχουν από την διαχείριση αυτή.

Δείτε το δελτίο τύπου που λάβαμε από την Μ.Κ.Ο “ΕΝΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ”

ΕΝΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

www.epekorinthia.gr

Δελτίο τύπου 2 Οκτωβρίου 2012

Ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2013 η «Κοινωφελής εργασία στον Πολιτισμό»

Ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2013 η «Κοινωφελής εργασία στον Πολιτισμό» που υλοποίησε η ΕΝΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ σε συνεργασία με την 25η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.

Οι δράσεις αναπτύχθηκαν στα βυζαντινά μνημεία του Ακροκορίνθου, του Εξαμιλίου τείχους και της Βασιλικής Λεωνίδη στην Κορινθία, στο Παλαμήδι, την Ακροναυπλία, τη Λάρισσα Άργους και το Βυζαντινό Μουσείο Άργους στην Αργολίδα, στο Μουχλί, το Παράλιο Άστρος και την Τεγέα στην Αρκαδία.

Συνολικώς εργάστηκαν για 7 μήνες 28 άνεργοι (9 αρχαιοφύλακες, 17 εργάτες και 2 αρχαιολόγοι).

Η ΕΝΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ συνεργάζεται με την 25η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων για να εκδώσει ειδικό τεύχος όπου θα παρουσιαστεί το σημαντικό έργο που έχει παραχθεί στους αναφερθέντες αρχαιολογικούς χώρους.

Η «Κοινωφελής εργασία στον Πολιτισμό» χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

Υ.Γ. Σε επόμενο άρθρο μας θα ασχοληθούμε με την δράση και το προφίλ της Μ.Κ.Ο “ΔΙΑΣΤΑΣΗ” με έδρα το Κρανίδι για την οποία έχουμε πολλές καταγγελίες εργαζομένων που δούλεψαν σε προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας και τα οποία χειρίστηκε η εν λόγω Οργάνωση ,ότι εδώ και μήνες μετά την λήξη του προγράμματος είναι ακόμα απλήρωτοι.

sfedona.gr
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 03, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ Μ.Κ.Ο"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator