Άδειες τέλος στη Δημόσιο - Δεν παίρνει κανείς τετραήμερη αναρρωτική ακόμα και με χαρτί γιατρού

0


Τον Γόρδιο δεσμό των αδειών που χορηγούνταν με ασυδοσία στους δημοσίους υπαλλήλους επιχειρεί να λύσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης το οποίο προχωρά σε περιστολή των αναρρωτικών αδειών με σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Σύμφωνα με το Βήμα, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θέλει να «μαζέψει» τις χαμένες εργατοώρες και τις μέρες που χάνονται ετησίως από την απουσία εργαζομένων λόγω ασθενείας.

Μέχρι τώρα οι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούσαν να λάβουν συνολικά 44 ημέρες άδεια το χρόνο:

25 ημέρες κανονική άδεια
6 ημέρες μηχανογραφική άδεια
10 ημέρες βραχυχρόνια αναρρωτική άδεια
2 ημέρες άδεια αιμοδοσίας

Η ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να μην επιτρέπεται πλέον να χορηγούνται με υπεύθυνη δήλωση του υπαλλήλου οι 4 ημέρες το χρόνο (χωρίς γνωμάτευση ιατρού), ενώ αναμένεται να αλλάξουν και οι προϋποθέσεις χορήγησής τους, με έμφαση στις ιατρικές γνωματεύσεις. O λόγος είναι ότι ακόμα και τα ιατρικά χαρτιά που προσκόμιζαν οι εργαζόμενοι είχαν πάνω τις πιο απίθανες δικαιολογίες όπως αυτή που υπάλληλος του υπουργείο Υγείας έλαβε άδεια τριών εβδομάδων γιατί έπασχε από «τινασσόμενο μέσο δάκτυλο αριστερής χειρός».
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 23, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Άδειες τέλος στη Δημόσιο - Δεν παίρνει κανείς τετραήμερη αναρρωτική ακόμα και με χαρτί γιατρού"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator