Δημήτρης Κουτσούμπας - Άλλος ένας ανεπάγγελτος κηφήνας...

0


Γεννημένος στις 10 Αυγούστου του 1955 στην Λαμία, ο Δημήτρης Κουτσούμπας μεγάλωσε σε μια οικογένεια αγωνιστών της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης. Ο πατέρας του, Αποστόλης Κουτσούμπας, μέλος του ΚΚΕ πιάστηκε το 1945 στη Λάρισα, δικάστηκε, φυλακίστηκε και εξορίστηκε για οκτώ χρόνια. Με τον ερχομό του στην Αθήνα το 1973 για σπουδές στο Νομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Δ. Κουτσούμπας έρχεται σε επαφή με την παράνομη οργάνωση της ΚΝΕ, συμμετέχει στα γεγονότα του Πολυτεχνείου και οργανώνεται στην αντι-ΕΦΕΕ και την ΚΝΕ τον Δεκέμβρη του 1973. Έναν χρόνο μετά γίνεται μέλος του ΚΚΕ και με απόφαση του ΚΣ της ΚΝΕ στέλνεται το καλοκαίρι του 1975 για κομματική δουλειά στην Οργάνωση της Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας. 

Περνάει αποκλειστικά στην κομματική δουλειά το Φθινόπωρο του 1977, ως γραμματέας «Αχτίδας» και στη συνέχεια γραμματέας της Νομαρχιακής Οργάνωσης Βοιωτίας. Από το 1979 είναι μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας, με διάφορες χρεώσεις, όπως υπεύθυνος της εργατικής συνδικαλιστικής δουλειάς, καθοδηγητής Νομαρχιακών Οργανώσεων Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Ευρυτανίας. Στην πορεία αναλαμβάνει Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας, εκτός από διάστημα 21 μηνών που υπηρετεί τη στρατιωτική θητεία του σε Μεσολόγγι, Κομοτηνή και Λήμνο. 

Στο 12ο Συνέδριο του ΚΚΕ τον Μάη του 1987 εκλέγεται μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, ενώ στη διάσπαση του 1991, ως Γραμματέας της ΚΟ Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας και μέλος της ΚΕ τίθεται ενάντια στην ομάδα που πήγε στο ΣΥΝ. Τον Δεκέμβρη του 1991 στο 14ο Συνέδριο εκλέγεται μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ, με ευθύνη το Γραφείο Τύπου, τον πολιτισμό και στη συνέχεια τον 902. Το 1994 αναλαμβάνει υπεύθυνος από το Π.Γ. για τις Οργανώσεις Θεσσαλονίκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης. 

Στο 15ο Συνέδριο (Μάη του 1996) εκλέγεται μέλος του Π.Γ. και αναλαμβάνει Διευθυντής του Ριζοσπάστη, θέση την οποία είχε για μια δεκαετία. 

* Όπως δημοσιεύτηκε από το γραφείο τύπου του ΚΚΕ.
Τρίτη, Απριλίου 16, 2013
Σχολιάστε εδώ με τον Facebook λογαριασμό σας και επιλέξτε αν θα εμφανιστεί στο προφίλ σας


0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Δημήτρης Κουτσούμπας - Άλλος ένας ανεπάγγελτος κηφήνας..."

Η ατομική, εποικοδομητική κριτική και οι εναλλακτικές προτάσεις - απόψεις είναι απαραίτητες και ευπρόσδεκτες, ειδικά όταν το ζητούμενο είναι η επικοινωνία ιδεών (κοινωνία). Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Αντιθέτως, τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών. Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 

ΕΛΛΑΔΑ

ΚΟΣΜΟΣ

ΑΡΧΕΙΟ

ΜΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator