Οργισμένοι οι πολίτες για την κατάσταση στη χώρα

0


Την αυξανόμενη αγανάκτηση των πολιτών αποτυπώνει η τελευταία δημοσκόπηση της Public Issue για τον μήνα Μάρτιο του 2013, κατά την οποία διαφαίνεται και μια τάση αποστροφής για το ευρώ και την ΕΕ. Πιο συγκεκριμένα, το 31% των Ελλήνων πολιτών αισθάνεται οργή/αγανάκτηση με όσα συμβαίνουν το τελευταίο χρόνο στη χώρα (το ποσοστό αυτό βρισκόταν στο 25%, ένα μήνα νωρίτερα).

Ταυτόχρονα τον Μάρτιο αυξήθηκε και η συμμετοχή πολιτών σεκινητοποιήσεις (21% έναντι 13% τον Φεβρουάριο), η αρνητική γνώμη για το κοινό νόμισμα, το ευρώ (38% από 28%), όπως και η πεποίθηση πως η χώρα κινείται σε λανθασμένη κατεύθυνση (74% από 72%).

Κατά τα άλλα, παρατηρείται ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ στην κορυφή της εκλογικής επιρροής, αλλά και επικράτηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην παράσταση νίκης. Παρά ταύτα, μία τρικομματική κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ εξακολουθεί να θεωρείται ως η καλύτερη λύση για τη διακυβέρνηση της χώρας, τη στιγμή που ο Αντώνης Σαμαράς διατηρεί τα πρωτεία στο ερώτημα «ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός;».

Πιο συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί την πρώτη θέση αυξάνοντας το ποσοστό του στο 29,5% (+0,5) και διευρύνοντας τη διαφορά του συγκριτικά με τη Νέα Δημοκρατία (28,5%) στη 1 ποσοστιαία μονάδα. Στην τρίτη θέση παραμένει η Χρυσή Αυγή, με ποσοστό 10%, υφιστάμενη ωστόσο απώλεια 1,5 μονάδων σε σχέση με το Βαρόμετρο Φεβρουαρίου, οπότε βρισκόταν στο 11,5%.

Σε μονοψήφιο επίπεδο επιρροής παραμένουν όλες οι υπόλοιπες κοινοβουλευτικές παρατάξεις, με τους Ανεξάρτητους Έλληνες να βρίσκονται στάσιμοι στο 8%, το ΠΑΣΟΚ να καταγράφει οριακή άνοδο 0,5 μονάδων, «σκαρφαλώνοντας» στο 7,5%, τη ΔΗΜΑΡ να ακολουθεί «ακινητοποιημένη» στο 6%, και το ΚΚΕ να κατατάσσεται τελευταίο με επιρροή της τάξης του 5,5%.
Δημοσίευση: Μαρτίου 16, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Οργισμένοι οι πολίτες για την κατάσταση στη χώρα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator