Σφίγγουν οι κώλοι - Έμαθε ο Γιάννος για τον Άκη και τρόμαξε !!!

0


Ανήσυχος εμφανίζεται ο κ. Γιάννος Παπαντωνίου ύστερα από την αυστηρή ποινή που επιβλήθηκε στον κ. Άκη Τσοχατζόπουλο εν όψει της δικής του παραπομπής στη Δικαιοσύνη

Του Λουκιανού Κάλλιμπαν

Αγωνία έχει καταλάβει τον πρώην υπουργό κ. Γιάννο Παπαντωνίου ύστερα από την αυστηρότατη απόφαση που εξέδωσε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών για τις ανακριβείς δηλώσεις «πόθεν έσχες» του κ. Άκη Τσοχατζόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το στέλεχος που είχε την ευθύνη για την πορεία των Οικονομικών από το 1994 έως το 2001 και διαδέχθηκε τον κ. Άκη Τσοχατζόπουλο στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης από το 2001 ως το 2004 εμφανίζεται νευρικό και εκνευρισμένο το τελευταίο διάστημα.

Η αρμόδια επιτροπή της Βουλής έχει αποφασίσει την παραπομπή του κ. Γιάννου Παπαντωνίου στη Δικαιοσύνη επειδή δεν συμπεριέλαβε στη δήλωση «πόθεν έσχες» ποσόν ύψους 1,3 εκατ. ευρώ που είχε καταθέσει η σύζυγός του κ. Σταυρούλα Κουράκου στην Ελβετία.

Ο πρώην υπουργός και στενός συνεργάτης του κ. Κώστα Σημίτη έχει παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη με την αιτίαση της αναληθούς δηλώσεως «πόθεν έσχες» κι αυτό φαίνεται πως τον προβληματίζει. Ακόμα και στελέχη του ΠΑΣΟΚ που τον γνωρίζουν πολύ καλά κι έχουν συνεργαστεί μαζί του στην τελευταία περίοδο της θητείας του στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών εκτιμούν πως εάν οι δικαστές ήταν τόσο αυστηροί με τον κ. Τσοχατζόπουλο απέναντι στον κ. Παπαντωνίου, ο οποίος έχει υποπέσει σε σειρά ανακολουθιών, θα είναι αμείλικτοι.

Κακός σύμβουλος ο πανικός

Οι πηγές αυτές εξηγούσαν πως όταν μαθεύτηκε ότι το ονοματεπώνυμο της κ. Κουράκου συμπεριλαμβανόταν στη θέση 919 της «λίστας Λαγκάρντ» ο πρώην υπουργός έσπευσε αρχικώς να διαψεύσει το γεγονός προφασιζόμενος συνωνυμία. «Ήταν τυχαίο ότι είχε την ίδια αντίδραση με τον συνεργάτη του κ. Κωστή Χατζηδάκη, τον κ. Ευθύμιο Βιδάλη όταν μαθεύτηκε πως η σύζυγός του Μαρία ήταν στη λίστα;» αναρωτιούνταν οι συνομιλητές μας.

Αυτή η αντίδραση έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των δικαστικών αρχών, όπως επίσης και η δεύτερη ανεξήγητη αντίδραση του κ. Παπαντωνίου. Πριν παραδεχθεί ότι οι μισές καταθέσεις της συζύγου του στην HSBC ήταν δικές του, ισχυρίσθηκε πως τα χρήματα ανήκαν στον πρώτο σύζυγο της κ. Κουράκου, τον έμπορο ανταλλακτικών αυτοκινήτων κ. Θεόδωρο Ουσταμπασίδη. Όπως εξηγούσαν νομικοί κύκλοι, όταν ο πρώην υπουργός κληθεί να δώσει εξηγήσεις, οι ισχυρισμοί του θα είναι αδύναμοι εφ' όσον έχουν προηγηθεί αυτές οι παλλινωδίες.

Το κερασάκι στην τούρτα είναι το στοιχείο που προκύπτει για το ποσό που διαθέτει ο λογαριασμός της συζύγου Παπαντωνίου, σύμφωνα με την ανεπίσημη ενημέρωση από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ελέγχου Πόθεν Έσχες της Βουλής στις 24 Ιανουαρίου.

Μέλη της επιτροπής έκαναν λόγο για 2,2 εκατ. δολλάρια στο λογαριασμό της κ. Κουράκου. Ούτε ο λογαριασμός, αλλά ούτε και το ποσό δηλώθηκαν από τον κ. Παπαντωνίου στη δήλωση «περιουσιακής κατάστασης» που υπέβαλε το 2007 ή σε κάποια άλλη χρονιά. Ούτε αυτό θα αρέσει στους δικαστικούς που θα εξετάσουν τον κ. Παπαντωνίου.

Διαδέχθηκε τον Άκη στο ΥΕΘΑ

Αν μάλιστα επιβεβαιωθούν καταγγελίες που έχει κάνει ο πρώην διευθυντής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων κ. Ευάγγελος Βασιλάκος στην εφημερίδα "Real News" στις αρχές Δεκεμβρίου, τα πράγματα πιθανώς να περιπλακούν.

Το πρώην στέλεχος του υπουργείου Εθνικής Αμύνης χαρακτήρισε ως μια από τις πιο σκανδαλώδεις τη σύμβαση που υπέγραψε ο κ. Άκης Τσοχατζόπουλος για τα υποβρύχια. Ωστόσο επισήμανε πως ήταν πολύ χειρότερη η σύμβαση που υπέγραψε ο κ. Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος τον διαδέχθηκε το 2002 και αφορούσε στον εκσυγχρονισμό των υποβρυχίων!

Ο κ. Βασιλάκος εξήγησε τότε ότι μια συγκεκριμένης «αλλά πιθανότητα όχι τυχαίας παράβλεψης στη σύμβαση» το ελληνικό Δημόσιο κατέβαλε επιπλέον 30 εκατ. ευρώ. «Στην πολιτική ηγεσία ή θα πρέπει κάποιος να είναι ανόητος ή θα πρέπει να έχει κάποιον απώτερο σκοπό- να το πω κομψά- για να πάρει τέτοια απόφαση για τα υποβρύχια», δήλωσε επί λέξει.

Στο υπουργείο Δικαιοσύνης σχολιάζουν ότι οι εισαγγελείς ενθουσιάζονται όταν ερευνούν τέτοιου είδους υποθέσεις διότι συνήθως βγαίνουν «λαβράκια». Ίσως γι' αυτό δεν εμφανίζεται το τελευταίο διάστημα ο κ. Παπαντωνίου να απολαμβάνει πάνω από τον «Βάρσο» στην Κηφισιά...

newsbomb.gr
Δημοσίευση: Μαρτίου 04, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Σφίγγουν οι κώλοι - Έμαθε ο Γιάννος για τον Άκη και τρόμαξε !!!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator