Ο άστεγος της πιάτσας (video)

0


Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου

Δεν περίμενε για ταξί...Άλλωστε δεν είχε να πάει κάπου...Τουλάχιστον το προηγούμενο βράδυ δεν ήταν κρύο εκεί στο υγρό παγκάκι της πιάτσας που διάλεξε να περάσει τη νύχτα του. Η μόνη του προστασία μια παλιά κουβέρτα και δύο χαρτόκουτα διπλωμένα το μαξιλάρι του. Στις 8 το πρωί της Κυριακής που τον αντίκρισα κοιμόταν βαθιά και ίσως ονειρευόταν έναν κόσμο πιο αλληλέγγυο, πιο ζεστό, ίσως ονειρευόταν και ένα μικρό ζεστό δωμάτιο. Ποιος ξέρει; Πίσω από το παγκάκι της πιάτσας έστεκε ο Άγιος Αντώνιος και πολλοί από αυτούς που πήγαιναν στην λειτουργία κουνούσαν το κεφάλι τους. Ίσως από λύπηση, ίσως από στεναχώρια...αυτός κάτω από την κουβέρτα του δεν μπορούσε να τους δει, να τους αισθανθεί ήθελε μόνο να ξεκουράσει το κορμί του στην υγρή τάβλα της πιάτσας.
Κι αυτός ένας από τους πολλούς που τα έχασαν όλα...Την ίδια ώρα το ΕΣΡ απαγορεύει τις εικόνες εξαθλίωσης, δηλαδή την πραγματικότητα που απέχει λίγα μέτρα από το σπίτι μας, γιατί σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης δημιουργείται αρνητικό κλίμα...Τα συμπεράσματα δικά σας.



Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 11, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο άστεγος της πιάτσας (video)"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator