«Σβήνει η φωτιά» που άναψε στην κυβέρνηση η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

0


Προς συναινετική λύση ανάμεσα στους τρεις συγκυβερνώντες οδεύει το ζήτημα της θέρμανσης, μετά τις διαφοροποιήσεις απέναντι στην πολιτική εξίσωσης του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης που εκφράστηκαν από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ.

Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης καλλιέργησε ακόμη ένα πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών, της Ιππκράτους και της Αγ. Κωνσταντίνου με τους δύο εταίρους του κυβερνητικού συνασπισμού να επιμένουν ότι οι πολιτικές που αποφασίστηκαν σε περίοδο ύφεσης είναι αναποτελεσματικές και απαιτούν ανασχεδιασμό, μετά και το φαινόμενο της αιθαλομίχλης που βάζει στο τραπέζι και το θέμα της δημόσιας υγείας.

Από το υπουργείο Οικονομικών ωστόσο, ειδικά ως προς την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, ξεκαθαρίζουν ότι αφ’ ενός απαιτεί μνημονιακή υποχρέωση, αφ’ ετέρου τα έσοδα από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης, παρά τη μειωμένη ζήτηση του 2012, εκτιμάται ότι δε θα υπολείπονται από εκείνα του 2011.

Προσθέτουν δε ότι τα έσοδα αυτά έχουν προϋπολογιστεί και ως εκ τούτου είναι αδύνατον να αναπροσαρμοστεί η σχετική πολιτική. 

Ωστόσο, το σημείο στο οποίο φαίνεται να καταλήγουν οι εταίροι του τρικομματικού συνασπισμού είναι η αντιμετώπιση με κοινωνικά κριτήρια, της αναγκαιότητας για θέρμανση. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σκέψεις που γίνονται αφορούν σε μειωμένες αυξήσεις του τιμολογίου ρεύματος, ώστε να διευκολυνθεί η χρήση ηλεκτρικών συσκευών για θέρμανση, αλλά και η διεύρυνση του πλαισίου των δικαιούχων κοινωνικών τιμολογίων της ΔΕΗ. 

Δεδομένων αυτών προσανατολίζονται περίπου στο διπλασιασμό των δικαιούχων μειωμένου τιμολογίου της ΔΕΗ, από τους σχεδόν 300.000 που υπολογίζονται σήμερα καθώς και ειδική μέριμνα για τους άνεργους.

Δημοσίευση: Ιανουαρίου 07, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "«Σβήνει η φωτιά» που άναψε στην κυβέρνηση η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης "

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator