Η περιφορά της σωρού του νεκρού πακιστανού προάγγελος γεγονότων;

0


Της σφαγής του νεαρού πακιστανού ακολούθησε μια σημαντική σε επίδειξη δύναμης του πακιστανικού στοιχείου στην Ελλάδα περιφορά της σωρού και προσευχής στη μουσουλμανική πλατεία Ομονοίας.


Τόσος κόσμος δε μαζεύεται ούτε από τους πάλαι ποτέ ιθαγενείς σε περιφορά του Επιταφίου τη Μεγάλη Παρασκευή.

Αυτό που μου προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι η διατήρηση της ανυπαρξίας της πολιτείας, η οποία όπως γράψαμε και χθες ευθύνεται για τη σφαγή του άτυχου νέου.

Μερικές εκατοντάδες ή χιλιάδες συναθροίζονται περιφέροντας ένα πτώμα. Κατά πόσο είναι λογικό αυτό; Από πού πήραν την άδεια; Δηλαδή όποιος χάνει άδικα τη ζωή του σε αυτή τη χωρά θα εκτίθεται μετά στις πλατείες;

Τι θα γινόταν αν σε κάποια στιγμή ιερού αλλαλαγμού με προτροπή του ιμάμη σημειώνονταν επεισόδια;

Τι θα γινόταν αν ακροδεξιά στοιχεία με ανεχόμενα τη σε μόνιμη βάση κατάληψη της Ομόνοιας από το Πακιστάν αποφάσιζαν να συμπλακούν με το πλήθος ή να κλέψουν το πτώμα.

Κι εκτιμώ πως ο καθένας μας μπορεί να αραδιάσει ένα σωρό πιθανότατα σενάρια τα οποία δεν αποκλείεται να λάβουν χώρα λίγο παρακάτω.

Η μόνη σταθερά σε αυτά τα σενάρια είναι η βουβή απαθής πολιτεία. Εδώ και χρόνια το κράτος έχει επιλέξει τη μη-παρέμβαση, τη μη-σύγκρουση είτε εντός είτε εκτός συνόρων. Η πολιτεία αντιμετωπίζει τις κρίσεις ως ένα αεριούχο αναψυκτικό που αν το αφήσεις θα ξεθυμάνει.

Έτσι άφησε την Αθήνα το 2008 να καίγεται μερόνυχτα και τις περιουσίες των ανθρώπων να καταστρέφονται ενώ γνώριζε πολύ καλά τι έρχεται.

Ομοίως και τώρα. Προφανώς λειτούργησε στη λογική “τους αφήνουμε να κάνουν ότι κάνουν για να ηρεμήσουν” όπως αντίστοιχα αντί να μαζέψει και να στείλει πίσω στην πατρίδα τους όλους αυτούς τους απρόσκλητους, εμπιστεύεται τον κάθε ένα νταή να λειτουργεί ως αντίβαρο του τρόμου στην πάλαι ποτέ φιλήσυχη ελληνική κοινωνία.

Αποτέλεσμα; Να απλώνονται και οι δύο πλευρές αντίστοιχα αφού βλέπουν ότι τους παίρνει. Πολύ φοβάμαι για αυτά που θα επακολουθήσουν προσεχώς. Και δε χρειάζεται να είσαι προφήτης για να προβλέψεις.

Αφού είμαστε ανίκανοι, ας αφήσουμε τους αντεροβγάλτες να ξεκάνουν καναδυό. Αφού αφήνουμε τους αντεροβγάλτες, ας επιτρέψουμε και στον ιμάμη (αλήθεια μας ρώτησε; ) να περιφέρει ως ηρώα το δολοφονημένο.

Αλλά αφού είστε ανίκανοι και γενικώς δεν κάνετε τίποτε, γιατί δεν πάτε στο δ…….;
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 24, 2013
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η περιφορά της σωρού του νεκρού πακιστανού προάγγελος γεγονότων;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator