Καραμανλής: το μεγάλο "βαρίδι" της κοινωνίας μας!

1


Το 1996 τον μάζεψαν απ' τα μπαράκια της Ίου και τα μεζεδοπωλεία της Σαλονίκης. Ήταν ένας απλός βουλευτής, άχρωμος, άοσμος και άγευστος. Πολιτικά ανύπαρκτος. Ποτέ δεν είχε απασχολήσει την επικαιρότητα, καμία ομιλία του στη Βουλή δεν είχε κάνει εντύπωση, κανένας δημοσιογράφος δεν τον αναζητούσε για συνέντευξη!
Μόνο το βαρύγδουπο όνομά του τον έκανε να υπάρχει ...
Στο πρόσωπό του "κάποιοι" είδαν μια "καλή ευκαιρία". Ένα προϊόν άφθαρτο, επεξεργάσιμο και εξελίξιμο. Που με το κατάλληλο ρετουσάρισμα θα μπορούσε να αποδειχθεί "πολύτιμη επένδυση". Δεν είναι άσημο να κυβερνάς εκ του αφανούς δι' αντιπροσώπου...
Έτσι, τον πήραν, τον προώθησαν στην ηγεσία της Ν.Δ., τον πάντρεψαν με μια νεαρή κοπελίτσα που έμοιαζε με την Νταϊάνα της Αγγλίας, του έκαναν και παιδιά, του έφτιαξαν και τον "μεσαίο χώρο" για να μπορεί να κινείται άνετα, του βρήκαν και τους κατάλληλους "αριστερούς ψάλτες" για να του φτιάξουν το προφίλ του "δεξιού κομμουνιστή"!
Απαξίωσαν τον Σημίτη, αποκαλώντας τον "αρχιερέα της διαπλοκής" και "λογιστάκο" κι ανέβασαν στην εξουσία ένα "κουρασμένο παλικάρι", αργόσχολο, τεμπελχαναρά, που καθιέρωσε το "πρωθυπουργικό ωράριο 9 - 1" και περνούσε τ' απογεύματα ατέλειωτες ώρες στη Ραφήνα βλέποντας γουέστερν σε ντι-βι-ντι!
Την πρώτη τετραετία του την "πέταξε στα σκουπίδια"! Συνθήματά του το "χαλαράαααα", το "μην κυβερνάς για να μην φθαρείς" και το "για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ"...!!
Το αίσθημα της παντοδυναμίας τον γέμισε και με αλαζονεία. Του άρεσε ν' ακούει από τους γλείφτες που τον περιτριγύριζαν ανέκδοτα εις βάρος του Παπανδρέου και ξεσπούσε σε τρανταχτά γέλια. Άλλωστε κι ίδιος συνήθιζε να λέει: "όποτε γουστάρω τραβάω σε εκλογές και του ρίχνω του Γιώργου 4%, έτσι για πλάκα, κατακούτελα"...!!
Όμως κάποια στιγμή τα πολιτικά του αποθέματα άρχισαν να εξαντλούνται. Εκείνοι που τον έκαναν πρωθυπουργό απαιτούσαν την "εξόφληση των επιταγών", τα σκάνδαλα διαδέχονταν το ένα το άλλο, το επικοινωνιακό σύστημα που τον κρατούσε στο απυρόβλητο κατέρρευσε, οι φίλοι του τον εγκαταλείπουν...
Η αλήθεια είναι πως τότε προσπάθησε να ξεπεράσει την κρίση. Χρησιμοποίησε όμως, ξεπερασμένα υλικά: πούλησε νταηλίκι στους βουλευτές του, μοίρασε ψίχουλα στους απελπισμένους, προσπάθησε να βγει απ' τη θαλπωρή του Μαξίμου, απείλησε με το "ή εγώ ή το χάος", αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να προκαλέσει το χάος ... το ΑΠΟΛΥΤΟ ΧΑΟΣ...!! Αυτά τα ολίγα για να μην ξεχνιόμαστε...!!
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 20, 2013

1 Σχόλια για την ανάρτηση: "Καραμανλής: το μεγάλο "βαρίδι" της κοινωνίας μας!"
Ανώνυμος είπε...

ΔΥΣΤΥΧΟΣ ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΝΕΤΑΙ . ΑΥΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΠΟΤΕ ΜΑΘΗΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ . ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΧΩ ΑΠΕΛΠΙΣΤΕΙ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ . ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ . ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΔΩΣΑΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΡΙΝΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ . Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΕΙΠΕ '' ΑΣ ΜΑΣ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ '' ΞΕΧΝΑΕΙ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΟΠΟΥ ΠΑΤΑΕΙ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΤΡΑΒΑΕΙ ΠΙΣΩ ΠΟΤΕ . ΚΟΙΤΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟ . Ο ΤΟΠΟΣ ΓΕΜΙΣΕ ΜΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΚΕΣ ΤΩΡΑ ...


23 Ιανουαρίου 2013 στις 10:35 π.μ.

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator