ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ - Ξεπουλήστε ότι έχετε για να σωθείτε από την εφορία

0


Επιχείρηση ανάκαμψης της οικονομίας ή επιχείρηση ξεπουλήματος της Ελλάδας; Μάλλον το δεύτερο φαίνεται να ισχύει στην περίπτωση της τρόικας, η οποία συνεχίζει απροκάλυπτα να παρεμβαίνει στα εσωτερικά ζητήματα διαχείρισης της χώρας.

Το Σάββατο ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Πολ Τόμσεν σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Τα Νέα» έκανε λόγο για «έλλειψη ηγεσίας» και «ανεπαρκείς πολιτικές δεσμεύσεις» από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης που οδηγούν στην αδυναμία είσπραξης των φόρων. Δηλώσεις που προκαλούν οργή καθώς στην ουσία ο κ. Τόμσεν αποκαλύπτει τον ενεργό και όχι απλώς συμβουλευτικό ρόλο της τρόικας στις «φορομπηχτικές» αποφάσεις του υπουργείου Οικονομικών. 

Τον περασμένο μήνα, η τρόικα άσκησε βέτο στην ρύθμιση των οφειλών μέσω πολλών δόσεων, ρύθμιση που το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών πρότεινε προς ανακούφιση των ήδη οικονομικά εξασθενημένων πολιτών. Η τρόικα αρνήθηκε, η πρόταση σβήστηκε από τα κιτάπια του κ. Στουρνάρακαι πλέον οι πολίτες καλούνται να καλύψουν τις φορολογικές υποχρεώσεις τους με όσα τους έχουν απομείνει. Στην αντίθετη των περιπτώσεων, με εντολή της τρόικας, θα κατάσχονται οι τραπεζικές καταθέσεις των οφειλετών μέχρις ότου εξοφληθεί το οφειλόμενο ποσό... 

Τα ωραία όμως δεν τελειώνουν εδώ. Το υπουργείο Οικονομικών δέχθηκε εισήγηση για την ανέγερση φορολογικών φυλακών! Λεφτά για επενδύσεις δεν υπάρχουν, για να κατασκευαστούν όμως φυλακές για φοροφυγάδες, φυσικά και υπάρχουν. Και όταν λέμε φοροφυγάδες, δεν εννοούμε μόνο τους απατεώνες, αλλά και αυτούς που δεν έχουν να πληρώσουν τα χαράτσια που τους επιβάλλουν. 

Σήμερα η τρόικα, με άλλη πρότασή της παρεμβαίνει εκ νέου, στην αγορά ακινήτων ζητώντας μεταξύ άλλων την κατάργηση των αντικειμενικών αξιών αλλά και την άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία! Της κατοικίας που η πλειοψηφία των πολιτών απέκτησε έπειτα από σκληρή εργασία δεκάδων ετών. Της κατοικίας που οι πολίτες «χρυσοπληρώνουν» μηνιαίως μέσω των φόρων που τους έχει επιβάλλει η ίδια η τρόικα. 

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως όλες οι «συμβουλευτικές» προτάσεις της τρόικας προς την ελληνική κυβέρνηση έχουν περάσει ήδη σε νομοσχέδια. Μείωση σε μισθούς και συντάξεις, κατάργηση των επιδομάτων ακόμη και αυτών που δικαιούνται οι ευπαθείς ομάδες, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, ξεπούλημα του όποιου δικαιώματος έχει μείνει στα χέρια των πολιτών. Τώρα που θα έρθουν και οι καινούργιες φυλακές χάνεται και το ίδιο το δικαίωμα στη ζωή. 

Τελικά, υπάρχει κάτι στην Ελλάδα που η τρόικα δεν θέλει να ξεπουληθεί; Και εν τέλει, υπάρχει κάποιος σε αυτή την χώρα που θα πει και ένα «όχι» στις απαιτήσεις του κ. Τόμσεν και της παρέας του;

Δημοσίευση: Ιανουαρίου 29, 2013
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ - Ξεπουλήστε ότι έχετε για να σωθείτε από την εφορία"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator