Αποκάλυψη-σοκ: Άκυρη η 2η λίστα Λαγκάρντ από γκάφα των Πεπόνη -Μουζακίτη…

0



Ένα σφάλμα που, όπως λένε, δίνει επιχειρήματα στους κατηγορουμένους. Που τους επιτρέπει να αμφισβητήσουν ακόμη και τη γνησιότητα της λεγόμενης αυθεντικής λίστας Λαγκάρντ, που παρέλαβε ο εισαγγελέας Πεπόνης και ο συνάδελφός του, Μουζακίτης από τους Γάλλους και τη συνέκρινε με το στικάκι του Παπακωνσταντίνου. To σφάλμα αυτό συνίσταται στο γεγονός ότι ο εισαγγελέας, αγνοώντας τεχνικά ζητήματα, κατά το άνοιγμα της λίστας δεν εφάρμοσε το πρότυπο ασφαλείας ΜD5 (message digest algorithm).
Όπερ σημαίνει ότι ο οποιοσδήποτε κατηγορούμενος και εν προκειμένω ο Παπακωνσταντίνου και οι συγγενείς του, μπορούν στα δικαστήρια να αμφισβητήσουν την γνησιότητα της δεύτερης λίστας και να υποστηρίξουν ότι αυτή είναι η αλλοιωμένη.
Κι όσο και αν φαίνεται απίθανο, ότι, η… αλλοίωση έγινε από εκείνους που μας την έστειλαν.
Μπορεί βεβαίως η λογική των γεγονότων (μετατροπή του CD σε στικάκι, το προφανές συμφέρον, η δυνατότητα αλλοίωσης κατά τη μετατροπή του περιερχομένου της λίστας) να είναι σε βάρος του Παπακωνσταντίνου και των λοιπών κατηγορουμένων. Όμως, τα δικαστήρια μπορεί μεν να την συνυπολογίζουν, αλλά δεν αποτελούν το βασικό τεκμήριο, που οδηγεί την κρίση των δικαστών στην απόφαση.
Με λίγα λόγια, η παράλειψη του MD5 δίνει ένα τεράστιο δικονομικό όπλο στους κατηγορουμένους, που ενδεχομένως κατά την ακροαματική διαδικασία – και σε χρόνο ακόμη πριν από αυτήν – να τινάξει στον αέρα το κατηγορητήριο.
Ήδη οι πρώτες αντιδράσεις υπήρξαν από τον ΣΥΡΙΖΑ (Παπαδημούλης) που χωρίς να υπεισέρχεται σε τεχνικές λεπτομέρειες για τον αποκρυπτογραφική μέθοδο, αναρωτιέται γιατί δεν εκλήθη η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Και μπορεί μεν ο κύριος Πεπόνης, σε αυτά τα τεχνικά ζητήματα, όπως είναι φυσικό, να μην έχει ιδιαίτερες γνώσεις.
Οι πραγματογνώμονες όμως – εκτός του χώρου των αρμοδιοτήτων της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος – που χρησιμοποιήθηκαν, δεν γνώριζαν τι σημαίνει MD5;
Ή ακόμα χειρότερα, πώς άνοιξαν και αποκρυπτογράφησαν την επίμαχη λίστα χωρίς τις στοιχειώδεις τεχνικές προφυλάξεις;
crimenet.gr από trelokouneli.gr
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 06, 2013

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Αποκάλυψη-σοκ: Άκυρη η 2η λίστα Λαγκάρντ από γκάφα των Πεπόνη -Μουζακίτη… "

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator