Χριστούγεννα έξω από το "Χατζή" από τους απλήρωτους εργαζόμενους (pic)

0
Κουζίνα αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε από το πρωί  εξω απο τα Ζαχαροπλαστείο Χατζή στη Βενιζέλου απο εργαζόμενους που ειναι απλήρωτοι εδώ και 12 μήνες. Οι εργαζόμενοι μοιράζουν γλυκά, σουβλάκια και κρασί και καλούν όλους τους εργαζόμενους και τη νεολαία της πόλης να στηρίξουν τον δίκαιο αγώνα τους.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ:

Ή Ο ΧΑΤΖΗΣ Ή ΕΜΕΙΣ - ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
     …Αυτή είναι στο ΧΑΤΖΗ η εργοδοσία
Εμείς οι εργαζόμενοι στα ζαχαροπλαστεία ΧΑΤΖΗΣ Α.Ε είμαστε απλήρωτοι από τον Αύγουστο. Μας χρωστάει μισθούς, επιδόματα αδείας, δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα από το 2009. Αλλά δεν είναι μονό αυτά:
·         Μας έβαλε να πληρώσουμε από την τσέπη μας 4.000 ευρώ για την ένοπλη ληστεία που έγινε στο κατάστημα της Σοφούλη.
·         Έπαιρνε μερίδιο από τα φιλοδωρήματα που αφήναν οι πελάτες για εμάς.
·         Μας έβαζε να πληρώνουμε από την τσέπη μας τα ελλείμματα του ταμείου και τα λάθη αλλά κρατούσε τυχόν πλεονάσματα.
Επίσης μας ανάγκαζε να υπογραφούμε μαζί με την πρόσληψη και το έντυπο της οικειοθελούς αποχώρησης με ανοιχτή ημερομηνία έτσι ώστε να μπορεί να μας διώχνει όποτε θέλει χωρίς να είναι υποχρεωμένος να καταβάλει αποζημιώσεις .Ήδη έχουν «απολυθεί» με αυτό τον τρόπο αρκετοί συνάδελφοι μας.
Για όλους τους παραπάνω λόγους αποφασίσαμε να αγωνιστούμε και καταφύγαμε σε επίσχεση εργασίας από τον Δεκέμβριο. Κάναμε καταγγελίες στην επιθεώρηση εργασίας καθώς και η ιδία η υπηρεσία μηνύσεις για μη καταβολή δεδουλευμένων, όπως και αγωγές. Ο εργοδότης μας αντίθετα αδιαφορεί για όλα τα παραπάνω και συνεχίζει να καταπατά ότι εργατικό δικαίωμα έχει απομείνει.
Ενώ ο ΧΑΤΖΗΣ χρωστάει στο δημόσιο και στο ΙΚΑ (και μετά αναρωτιόμαστε για τα ελλείμματα των ασφαλιστικών μας ταμείων...) τον Δεκέμβριο του 2011 και τον Ιανουάριο του 2012, ίδρυσε 2 νέες εταιρείες την ΧΑΤΖΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ και την ΓΛΥΚΙΑ ΕΣΤΙΑΣΗ ΑΕ, με σκοπό την αποφυγή όλων των χρεών. Προσέλαβε καινούριο προσωπικό με τις ίδιες συνθήκες εργασίας. Και όλα αυτά για να σπάσει την επίσχεση εργασίας και τον αγώνα μας. Προσπάθησε να μας τρομοκρατήσει σέρνοντας μας στα δικαστήρια λες και είμαστε εγκληματίες, καταθέτοντας ασφαλιστικά μετρά εναντίον μας και εναντίον του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού ώστε να κάμψει τον αγώνα. Ωστόσο δεν κατάφερε να σταματήσει των αγώνα μας, ενώ στα δικαστήρια δικαιωθήκαμε.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ
Εμείς οι απλήρωτοι εργαζόμενοι στα ζαχαροπλαστεία ΧΑΤΖΗΣ θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε το δίκιο μας με κινητοποιήσεις όπως οι συνάδελφοι μας στα GOODY'S του Λ. Πύργου οι όποιοι μετά από 5 μήνες αγώνα δικαιωθήκαν επαναπροσλήφθηκαν και αποζημιώθηκαν. Όπως οι συνάδελφοι μας στα φροντιστήρια Μπαχαράκη, στα  GOODY'S ΠΑΠΑΦΗΣ κτλ. που συνεχίζουν να αγωνίζονται μέχρι να δικαιωθούν .
Σας καλούμε να συμπαρασταθείτε έμπρακτα στον αγώνα μας , να ενώσουμε τις δυνάμεις και τις αντιστάσεις μας, γιατί όλοι οι εργαζόμενοι είτε στο ιδιωτικό είτε στο δημόσιο τομέα βιώνουμε τα ιδία προβλήματα απολύσεις, εφεδρεία, απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, τρομοκρατία με στόχο την πλήρη μετατροπή μας από εργαζόμενους σε δουλοπάροικους. Ήδη έχουν γίνει περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και δεν θα σταματήσουν εδώ .


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
 ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΜΑΣ
 ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ
 ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΧΑΤΖΗ
chatzisrevolt.blogspot.com
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 25, 2012
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Χριστούγεννα έξω από το "Χατζή" από τους απλήρωτους εργαζόμενους (pic)"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator