ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΖΗΡΕΙΑΣ

0



Την εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, κ. Γ. Δέδε, για την έγκριση Προγραμματικής Σύμβασης σύμφωνα με την οποία θα προωθηθεί η ένταξη του έργου: «Ζήρεια – Ορειβατικός και Οικοτουριστικός προορισμός» έκανε δεκτή και υπερψήφισε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου κατά συνεδρίαση της 10ης Δεκεμβρίου 2012.

Συγκεκριμένα, κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου δια της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης και της Ανώνυμης Αναπτυξιακής Εταιρείας ΟΤΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΕ, με στόχο τη σύμπραξή τους για την άμεση εκπόνηση όλων των μελετών που θα προωθήσουν την πρόταση για ένταξη στο ΕΣΠΑ σημαντικών έργων για την ενίσχυση, τη δημιουργία και την ανάπτυξη δημόσιων τουριστικών υποδομών ήπιας μορφής, στην περιοχή της Ζήρειας.

Αναλυτικά, η πρόταση προβλέπει παρεμβάσεις συντήρησης, αισθητικής και ενεργειακής αναβάθμισης και επέκτασης των δύο υφιστάμενων ορειβατικών καταφυγίων στο όρος Ζήρεια, την ανάδειξη και σήμανση ορειβατικών και περιηγητικών μονοπατιών στην ευρύτερη περιοχή, την προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού λειτουργίας, ενώ θα υλοποιηθούν και δράσεις προβολής και προώθησης της περιοχής. 

Υπογραμμίζεται ότι με βάση την Προγραμματική σύμβαση οι μελέτες θα έχουν ολοκληρωθεί σε πολύ σύντομο χρόνο (Μάρτιος 2013), ώστε η πρόταση για ένταξη στο ΕΣΠΑ και η έναρξη της κατασκευής των σημαντικών έργων να ξεκινήσουν στο συντομότερο δυνατό χρόνο.

Οι παρεμβάσεις που σχεδιάζονται στοχεύουν στην ανάδειξη του συνόλου του ορεινού όγκου της Ζήρειας, την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς την περιοχή και την ενδυνάμωση του ήπιου φυσιολατρικού τουρισμού στην Κορινθία.
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 12, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΖΗΡΕΙΑΣ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator