Αγοράζουν σπίτια στο εξωτερικό και εγκαταλείπουν την κολασμένη χώρα σαν τα...ποντίκια!

0


Oι εμφανίσεις του ΓΑΠ στην Ελλάδα, όλο και σπανίζουν...

Με άλλοθι τις διαλέξεις στο εξωτερικό ο Παπανδρέου βρισκεται ελάχιστα στην Ελλάδα.

Στο «Πρώτο Θέμα» διαβάζουμε ότι την ίδια οδό διαφυγής επιλέγουν και οι τρεις πρώην υπουργοί ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Παύλος Γερουλανος, που τώρα κάνουν το πρώτο βήμα της ακαδημαϊκής τους καριέρας, ακολουθούν τον κ. Παπανδρέου στη νέα του 
σταδιοδρομία ως ομιλητή με το αζημίωτο σε συνέδρια ανά τον κόσμο με θέμα την ελληνική δυστυχία.

Η καριέρα τους είναι το άλλοθι για την εγκατάλειψη μιας χώρας που την οδήγησαν στην κόλαση και τώρα σπεύδουν οι ίδιοι να απομακρυνθούν από την διακεκαυμένη χώρα.

Σύμφωνα με καταιγιστικές πληροφορίες και οι πολιτικοί διάδοχοι των Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου αλλά και οι τεχνοκράτες που έντυσαν τα δολοφονικά μνημόνια ετοιμάζονται για μετεγκατάσταση στο εξωτερικό.Κορυφαίοι πολιτικοί της χώρας έχουν ήδη αγοράσει κατοικίες σε ΗΠΑ και Αγγλία - κάποιοι με άλλοθι τις σπουδές των παιδιών τους - και με γοργούς ρυθμούς μεθοδεύουν την φυγή τους από την χώρα.

Κι όλα αυτά γιατί τρέμουν αυτό που έρχεται. Την ώρα δηλαδή που θα στερέψουν εντελώς οι κάνουλες των δανειστών μας. Άλλωστε η περίφημη δόση που θα παίρναμε σήμερα προβλέπει ελάχιστο μετρητό χρήμα. Μόλις 7 δις - τα υπόλοιπα είναι σε ομόλογα. Και μετά το χάος για μια δεκαετία ολόκληρη η για πάντα σε περίπτωση που αποδειχθούν υπερβολικές οι προβλέψεις για τα πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου.

Ιδού πόσα είναι τα περίφημα λεφτά της δόσης που παίρνουμε σήμερα-σύμφωνα με το capital.gr: Περί τα 18,3 δισ. ευρώ «κατευθύνονται» σήμερα από το Λουξεμβούργο για την Αθήνα και άλλα 16 δισ. ευρώ αναμένονται την Τετάρτη.

Το σημερινό πακέτο αφορά με την μορφή «ρευστού» τα 7 δισ. ευρώ της δόσης που θα τροφοδοτήσουν τον προϋπολογισμό και τα 11,3 δισ. ευρώ με την μορφή ομολόγων εξάμηνης διάρκειας, που θα χρειασθούν για την εκκαθάριση της επαναγοράς ομολόγων.

Στην συνέχεια με την μορφή ομολόγων τριετούς διάρκειας άλλα 16 δισ. ευρώ θα μετακινηθούν την Τετάρτη από το Λουξεμβούργο προς το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την επόμενη φάση της ανακεφαλαιοποίησης. 

Αυτό είναι και το σύνολο της δόσης των 34,3 δισ. ευρώ που συμφωνήθηκε να εκταμιευθεί πριν από τα Χριστούγεννα από το EFSF προς την Ελλάδα. Αμέσως μετά τις γιορτές περί τα μέσα Ιανουαρίου ο σχεδιασμός προβλέπει την μετακίνηση από το EFSF προς το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας επιπλέον 7 δισ. ευρώ προκειμένου να ολοκληρωθεί (με την μορφή ομολόγων τριετούς διάρκειας) το πακέτο χρηματοδότησης της ανακεφαλαιοποίησης που προβλέπει η δανειακή σύμβαση. 

Mε απλά λόγια, "πιάσε το αυγό και κούρευτο".

Μας περιμένει μια δεκαετία κόλαση, με μια ανάπηρη πολιτική ηγεσία που εγκαταλείπει άρον-άρον την Ελλάδα, παραδίδοντας στην δαπλοκή τα όποια φιλέτα της χώρας ελέγχουν ακόμη οι ίδιοι.

Σε δύο χρόνια από σήμερα ας δούμε ποιος θα είναι ο τόπος διαμονής των πολιτικών πρωταγωνιστών του σήμερα...


Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 18, 2012
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Αγοράζουν σπίτια στο εξωτερικό και εγκαταλείπουν την κολασμένη χώρα σαν τα...ποντίκια! "

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator