Μια εφημερίδα γεννιέται

0


Δύσκολοι καιροί είναι αυτοί που περνάμε και αυτό δεν χρειάζεται μεγάλη ανάλυση. Το βιώνουμε καθημερινά, πολύ έντονα και βαθιά μέσα μας.
Η πολύπλευρη κρίση όμως, παρ’ όλες τις ακραίες αλλαγές που έχει επιφέρει στη ζωή όλων μας, αποτελεί μια λαμπρή ευκαιρία για μια νέα αρχή. Κάτι πολύ δυνατό θα χρειαζόταν άλλωστε για να μας συνεφέρει από το βαθύ λήθαργο όπου είχαμε πέσει για δεκαετίες, ακολουθώντας ένα μοντέλο ζωής ρηχό, ψεύτικο κι ανούσιο.
Μέσα σ’ αυτή τη συγκυρία ξεκινάει το ταξίδι της η εφημερίδα «Συμπολιτεία». Μια προσπάθεια να αποτυπωθούν στο χαρτί γεγονότα, καταστάσεις, όνειρα, αγωνίες, προτάσεις και λύσεις, που οργανώνεται από την Αγωνιστική Αυτοδιοικητική Πρόταση «Συμπολιτεία Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης». Μαζί με την ιστοσελίδα www.sympoliteia.net, που θα ανέβει στις αρχές του 2013, είναι ένα πολύσπορο σκάρωμα που φιλοδοξούμε ότι θα συμβάλλει καθοριστικά όχι μόνο στην ενημέρωση αλλά και στο μεγάλο μας στόχο, που είναι η ανατροπή της ιδιώτευσης και της αποστασιοποίησης των δημοτών από τα κοινά.
Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, κυκλοφορεί το πρώτο φύλλο και έρχεται για να τα πει. Να πει, πρώτα απ’ όλα, τα κάλαντα του Κορινθιακού, να θίξει μια σειρά από κρίσιμα θέματα που αφορούν τον τόπο και να παρουσιάσει ενδιαφέρουσες ιστορίες, παλιές και σύγχρονες.
Στο φύλλο που κυκλοφορεί θα βρείτε:
- Ένα αφιέρωμα στην ιστορία του Δερβενίου
- Τις παρενέργειες για τους αγρότες από το ξεπούλημα της ΑΤΕ
- Το SOS που εκπέμπουν οι φυτωριούχοι της δυτικής Κορινθίας
- Τα «αναπτυξιακά όνειρα» του περιφερειάρχη μας
- Τα καλλικρατικά δρώμενα του δημοτικού συμβουλίου
- Ένα άρθρο για το νερό, το «καύσιμο της ανάπτυξης»
- Ένα οδοιπορικό στην πόλη του Ξυλοκάστρου με αναπηρικό καροτσάκι
- Μία συνέντευξη με τον 19χρονο ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού από το Δερβένι, Κωνσταντίνο Τριανταφυλλόπουλο
- Την ασυδοσία με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας στο Ξυλόκαστρο
- Μία παρουσίαση του τοπικού νεανικού ροκ συγκροτήματος Mental Waves
και πολλά ακόμα τοπικά και ενδιαφέροντα.
Η εφημερίδα μας, όπως όλα τα ωραία πράγματα σε αυτή τη ζωή, δεν εξαρτά την ύπαρξή της από το χρήμα. Θα διανέμεται δωρεάν και χέρι με χέρι, δεν θα έχει χορηγούς και διαφημίσεις και στήνεται εθελοντικά από ερασιτέχνες αλλά και επαγγελματίες του χώρου. Τα μοναδικά έξοδα, που είναι αυτά της εκτύπωσης, βγαίνουν με την παραδοσιακή (και βιολογική) μέθοδο του ρεφενέ. Έτσι, δεν υπάρχουν εξαρτήσεις, ισολογισμοί, εμπορικά ισοζύγια, τοξικές ουσίες και υπολείμματα φυτοφαρμάκων. Η εφημερίδα διανέμεται και ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα μας www.sympoliteia.net .

Συντακτική ομάδα: Ανδρέας Ζάρρος, Χριστόφορος Κάσδαγλης, Ηλίας Μπαρμπίκας, Έμυ Μπέτζελου, Παναγιώτης Παπανικολάου, Λουκάς Ψαράκης.
Σχεδίαση εντύπου: Δημήτρης Αρβανίτης / Espresso Studio
Στοιχεία επικοινωνίας:
mail: sympolitia@gmail.com, Facebook: EfimeridaSympoliteia, Twitter: @Sympoliteia

Εφημερίδα "Συμπολιτεία" λοιπόν. Γιατί στους καιρούς αυτούς τους πονηρούς χρειάζεται να μιλάς, όχι να μασάς...

Συμπολιτεία Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης

ΥΓ: Αφιερώνουμε το πρώτο φύλλο της εφημερίδας στους τέσσερις αγαπημένους μας φίλους και συνοδοιπόρους της Συμπολιτείας που δεν είναι πια μαζί μας. Στον Γιάννη Ζάρρο, τον Αργύρη Χιόνη, τη Γιώτα Χαραλαμποπούλου (Πελληναία) και τον Γιώργο Μαντζώρο.
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 20, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μια εφημερίδα γεννιέται"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator