Βιομεθάνιο από οργανικά απόβλητα δίνει θέρμανση σε 56 χιλ. νοικοκυριά – “ξεκουράζει” χωματερές

0


Θέρμανση σε περίπου 56.000 νοικοκυριά στην Κομητεία του Ντόρσετ της νοτιοδυτικής Αγγλίας θα παράσχει η πρώτη μεγάλη, εμπορικά εκμεταλλεύσιμη μονάδα βιομεθανίου που θα συνδεθεί με το δίκτυο στη Μεγάλη Βρετανία.

Η μονάδα αναερόβιας χώνευσης Rainbarrow Farm την οποία λειτουργεί η JV Energen αποτελεί κοινή εταιρεία (joint venture) μεταξύ αγροτών της περιοχής και του Δουκάτου της Κορνουάλης και θα παράσχει ανανεώσιμο αέριο στο χωριό Πάουντμπερρυ.

Ως πρώτη ύλη θα χρησιμοποιούνται40.000 μετρικοί τόνοι οργανικής ύλης ετησίως για την παραγωγή βιοαερίου το οποίο θα διοχετεύεται απευθείας στο κεντρικό δίκτυο παροχής φυσικού αερίου. Την πρώτη ύλη θα παρέχουν τοπικές εταιρείες και φάρμες όπως η Dorset Cereals και η Express Potatoes.

Η μονάδα θα παράγει βιομεθάνιο το οποίο σχηματίζεται κατά την αποσύνθεση οργανικής ύλης υπό αναερόβιες συνθήκες. Το βιομεθάνιο έχει χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και αναβαθμίζεται σε καθαρό μεθάνιο και μοιάζει πολύ με το φυσικό αέριο.

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Μη-Βρώσιμων Καλλιεργειών της Βρετανίας, η αναερόβια χώνευση μπορεί να συμβάλλει στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και στην ενίσχυση των εσόδων από παραγωγή ενέργειας.

Εκτός από βιοαέριο, η διαδικασία παράγει ως υποπροϊόν χωνευμένο υλικό (digestate), ένα υγρό προϊόν που περιέχει θρεπτικά συστατικά για φυτά και οργανικούς χυμούς που μπορεί να χρησιμοποιηθούν ωςλίπασμα.

Παράλληλα, η αναερόβια χώνευση παρέχει μια περιβαλλοντικά φιλική επιλογή εναπόθεσης απορριμμάτων σε αγρότες και εταιρείες επεξεργασίας τροφίμων περιορίζοντας τα οργανικά υπολείμματα πουν καταλήγουν στις χωματερές.

Στην περίπτωση του Rainbarrow, ο χωνευτής θα τροφοδοτείται από 24.000 μετρικούς τόνους αραποσίτου, 10.000 μετρικούς τόνους γρασιδιού, 4.000 μετρικούς τόνους υπολειμμάτων πατάτας και μικρές ποσότητες απορριμμάτων σοκολάτας και μούσλι.

Θα παράγει δε 859 κυβικά μέτρα βιοαερίου κάθε ώρα καθώς και 23.000 μετρικούς τόνους υγρού και 8.000 στερεού χωνευμένου υλικού ετησίως.

Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 07, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Βιομεθάνιο από οργανικά απόβλητα δίνει θέρμανση σε 56 χιλ. νοικοκυριά – “ξεκουράζει” χωματερές "

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator