Η καλτσοδέτα με την αφάνα

0


Το Αμάν Το Μάτι Μου σπάει την απεργία για να σας μεταδώσει την έκτακτη είδηση που αφορά ένα τεράστιο δράμα παίχτηκε σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, ένα δράμα που συγκλόνισε τα υψηλά κλιμάκια της Κυβέρνησης.


Ο Αντώνιος Ρουπακιώτης, που από αιώνιος συνδικαλισταράς της συμπαθούς συντεχνίας των Δικηγόρων βρέθηκε σε μια νύχτα Υπουργός Δικαιοσύνης απλώς και μόνο επειδή ήταν κολλητός του Φώτιου Φανούριου, έζησε σήμερα ένα έντονο συνειδησιακό πολιτικό προβληματισμό.

Το πρωί που ξύπνησε κατάλαβε οτι κάτι δεν πήγαινε καλά. Κοιτώντας τον εαυτό του στον καθρέφτη τρόμαξε!

Επειδή είχε στραβοκοιμηθεί, η αφάνα του είχε γείρει όλη προς τα δεξιά. Κακό σημάδι!


Διότι μην τη βλέπεις έτσι την αφάνα του Αντώνη. Δεν είναι μια απλή αφάνα. Κρύβει άπειρους συμβολισμούς. 

Κάθε ανέμισμά της σιγοψυθιρίζει θρύλους της αριστεράς. Από βαθιά Κνίτικες ιστορίες, μέχρι και καλά κρυμμένα υπόγεια νοήματα του τύπου “από την πολλή αριστεροσύνη μου δεν έχω χρόνο ούτε για κούρεμα“.

Και όταν μια τέτοια αφάνα έχει στραβοκάτσει προς τα δεξιά, δεν είναι απλώς ένα σημάδι. Είναι ένα καμπανάκι συναγερμού για την επερχόμενη πολιτική κατάντια.

Ναι, ακόμα και η ίδια η αφάνα του, “φώναζε” στον Αντώνη οτι δεν έπρεπε να υπογράψει το νομοσχέδιο – φέρετρο για την Ελληνική κοινωνία.

Και άρχισε τα ναζάκια ως άλλη Εύα Καϊλή:

- “Ζεν υπογλάφω” βροντοφώναξε με όση δύναμη είχε στα δυο (αριστερά) πνευμόνια του.

Η κραυγή του Αντώνη έσκισε τη σιωπή και σαν τσουνάμι διαπέρασε τα κτίρια, τους δρόμους και τα λαγγάδια και έφτασε στα αυτιά των κυβερνώντων προκαλώντας μια άνευ προηγουμένου ταραχή.

Ο Φώτιος Φανούριος, πανικόβλητος, έσπευσε κοντά του για να ηρεμήσει τον παλιό καλό του φίλο. (Ή να του κάνει αυτό που οι σοβαροί – πλην όμως απεργούντες – δημοσιογράφοι λένε “πολιτικό μασάζ”). Σαν αυτό που είχε κάνει ο Γιωργάκης με τον Βενιζέλο στην πρώτη διδάξασα καλτσοδέτα της Ελληνικής Βουλής, την Εύα (που τόσο μας λείπει).


Και ώ του θαύματος!

Αυτόπτες μάρτυρες ορκίζονται οτι μέσα σε λίγα λεπτά είδαν με τα ίδια τους τα μάτια την αφάνα του Αντώνη να μετακινείται αργά αλλά σταθερά και πάλι προς τα αριστερά!

Ήταν πια φως φανάρι: Ο Αντώνης, ήσυχος πλέον με την συνείδησή του, μπορούσε πλέον ΚΑΙ να υπογράψει το νομοσχέδιο αλλά ΚΑΙ να συνεχίζει να το παίζει αριστερός.

Του το είχε πει και η αφάνα του.

Δημοσίευση: Νοεμβρίου 05, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η καλτσοδέτα με την αφάνα "

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator