Μόνη λύση πλέον είναι η ριζική αλλαγή του Συντάγματος

0



«ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για Ριζική Συνταγματική Αλλαγή»
www.neosyntagma.net   fb.com/groups/neosyntagma/   Tw:  @neo_syntagma

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  12-11-2012
Μείζον θέμα δημοκρατίας τίθεται μετά τις χτεσινές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χαρ. Αθανασίου σχετικά με «τα όρια του άρθρου 60» του Συντάγματος, αν και ρητά προβλέπει ότι «οι βουλευτές έχουν απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση». Η τοποθέτησή του αποκαλύπτει την πρόθεση της Κυβέρνησης να αναθεωρήσει το Σύνταγμα σε εντελώς αντιδημοκρατική κατεύθυνση, θεσπίζοντας ακόμη και την πλήρη συμμόρφωση των αντιπροσώπων του λαού στις επιταγές των κομματικών αρχηγών-ηγεμόνων.
Μόνη λύση πλέον είναι  η ριζική αλλαγή του Συντάγματος μέσα από ευρείες  διαβουλευτικές διαδικασίες και λαϊκή Συντακτική Εθνοσυνέλευση, για την έγκρισή του από τον ίδιο το λαό με δημοψήφισμα. Η χειμαζόμενη ελληνική κοινωνία δεν πρέπει να επιτρέψει στο καταρρέον πολιτικό σύστημα της χρεωκοπίας να είναι εκείνο που θα αναθεωρήσει το Σύνταγμα όπως το βολεύει.
Η χώρα έχει ανάγκη ένα νέο δημοκρατικό Σύνταγμα που θα προβλέπει ισχυρά θεσμικά αντίβαρα για την προστασία της ελληνικής κοινωνίας από την ανεξέλεγκτη εκτελεστική εξουσία.
Χωρίς δημοκρατικές θεσμικές δικλείδες, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε. Δεν βγαίνουμε από την κρίση, δεν έχουμε μέλλον.
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 12, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μόνη λύση πλέον είναι η ριζική αλλαγή του Συντάγματος"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator