ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ

0


Από την έναρξη λειτουργίας του ΧΥΤΑ Κιάτου, είχαμε ενημερώσει για τις δυσλειτουργίες που παρουσίαζε, οι οποίες είχαν σοβαρότατες επιπτώσεις στη Δημόσια Υγεία, στο περιβάλλον και στον υδροφόρο ορίζοντα.

Ακολούθησαν πολλές δημοσιεύσεις και πολλές καταγγελίες από τότε, αλλά καμία Δημοτική Αρχή δεν συγκινήθηκε. Αν τότε προσφεύγαμε στις Δικαστικές Αρχές θα τον είχαν κλείσει για τις εγκληματικές επιπτώσεις του και τις σοβαρές ευθύνες των κ. Δημάρχων. 
Δεν το πράξαμε τότε γιατί κάπου έπρεπε να πηγαίνουν τα απορρίμματά μας. 
Μετά από τελευταία καταγγελία μας, κλιμάκιο ελέγχου ποιότητας Περιβάλλοντος διενήργησε αυτοψία στον χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) του Κιάτου. (Μιλάμε για πολύ Υγειονομική Ταφή). Η έκθεση αυτοψίας του κλιμακίου είναι καταπέλτης και επειδή η μεν παρούσα Δημοτική Αρχή γνωρίζει αλλά δεν ενημερώνει τους δημότες – άλλως τε η ίδια δεν έχει καμία ευθύνη για όλα αυτά – η δε κοινωνία πρέπει να γνωρίζει την αλήθεια, δημοσιεύουμε μέρος της έκθεσης αυτής που αναφέρεται στα ευρήματα της αυτοψίας. 

· Ο ΧΥΤΑ λειτουργεί ελλείψει αδείας λειτουργίας και απόφασης ανανέωσης περιβαλλοντικών όρων. 

· Στο χώρο διαπιστώθηκε υπερκορεσμός από τα απορρίμματα, εκροή στραγγισμάτων εκτός της γεωμεμβράνης και περιμετρικά του χώρου αναποτελεσματική συλλογή τους, καθώς και προβλήματα μόνωσης του ΧΥΤΑ λόγω διαρροής στραγγισμάτων από τα πλευρικά τοιχώματα. 

· Ο αγωγός στράγγισης και το φρεάτιο του αγωγού ήταν κατεστραμμένα και τα λύματα κατείσδυαν στο έδαφος δημιουργώντας προβλήματα ρύπανσης. 

· Με τα ανωτέρω δεδομένα, σε περίπτωση έντονων βροχοπτώσεων, είναι πολύ πιθανό να διαρρεύσουν από τον ΧΥΤΑ στο χείμαρρο Ελισσώνα μεγάλες ποσότητες λυμάτων, που είναι δυνατό να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη καταστροφή στους υδροφόρους ορίζοντες που αναπτύσσονται κατά μήκος της λεκάνης του χειμάρρου. 

· Κατά τη διάρκεια της αυτοψίας αυτοκίνητο του Δήμου Βέλου – Βόχας διέθετε στερεά απόβλητα στο χώρο, όπου διατίθενται παντός είδους αστικά απόβλητα – απορρίμματα. 

· Μάταια επί 12 χρόνια ο ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ φώναζε για τους καρκίνους που δημιουργούν οι διοξίνες, οι πολυκυκλικοί υδρογονάνθρακες, τα βαρέα μέταλλα κ.λ.π. Στο τέλος οι φωνές μας έγιναν ΚΡΑΥΓΕΣ, αλλά οι κ. Δήμαρχοι δεν ήθελαν να ακούσουν. 

· Η ώρα της κρίσης πλησιάζει για τους δύο πρώην δημάρχους. Εκτός από τα πρόστιμα που θα κληθούν σύμφωνα με το νόμο να πληρώσουν, υπάρχουν και ποινικές ευθύνες. Η Δικαιοσύνη θα κληθεί να αποδείξει ότι οι Δήμαρχοι δεν καλύπτονται από ασυλία. Είδομεν. 

Βασίλης Κελλάρης 
Πρόεδρος ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 19, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ "

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator