Ο ταύρος και ο άνθρωπος (video)

0Αντιγράφω από την εγκυκλοπαίδεια "Ηλιος": ΤΑΥΡΟΚΑΘΑΨΙΑ.

«Παλαιοτάτη εορτή τελουμένη εν Θεσσαλία,Σμύρνη,Σινώπη,Τίρυνθι και Κρήτη κατά την οποίαν διεξήγετο αγών πρός συλληψιν αγρίου ή εξηρεθισθέντος υπό των αγωνιζομένων ταύρου. Κατά τον αγώνα τέσσαρες συνήθως νέοι, ταυροκαθάπται καλούμενοι, κατεδίωκον έφιπποι ταύρον άγριον, έπρεπε δε να συλλάβουν τούτον εκ των κεράτων χρησιμοποιούντες σχοινία, βρόχους,ή ξύλα, ουχί όμως και σιδηρούν όπλον, καθήμενοι δ΄είτα επί του τραχήλου ή της ράχεως του ζώου να εκτελέσουν διαφόρους ακροβατικάς ασκήσεις. Πολλαί παραστάσεις του αγωνίσματος τούτου ευρέθησαν επί τοιχογραφιών των ανακτόρων της Κνωσσού και της Τίρυνθος, εις διάφορα αγγεία και επί νομισμάτων Θεσσαλικών πόλεων . Επίσης ευρέθησαν και διάφοροι επιγραφαί σχετικαί με το αγώνισμα των Ταυροκαθαψίων υπό του Καθηγητού της Αρχαιολογίας Α.Σ. Αρβανιτόπουλου, ο οποίος ερμήνευσε και εδημοσίευσε ταύτας».

Δημοσίευση: Οκτωβρίου 06, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο ταύρος και ο άνθρωπος (video)"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator