ΤΗΝ "ΕΛΕΝΗ" ΤΟΥ ΓΚΑΤΖΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΤΕ ΦΙΛΑΛΗΘΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ; (ΒΙΝΤΕΟ - Όλη η ταινία)

8



Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΤΑΙΝΙΑ "ΕΛΕΝΗ" ΤΟΥ ΓΚΑΤΖΟΓΙΑΝΝΗ.





Η ταινία του 1985 που πολεμήθηκε από τη μεγαλύτερη μερίδα του τύπου στην "σοσιαλιστική" Ελλάδα του Ανδρέα Παπανδρέου και του Χαρίλαου Φλωράκη και αγαπήθηκε από την πλειοψηφία του τύπου στο εξωτερικό.

Στις 28 Αυγούστου 1948 η Ελένη Γκατζογιάννη, σαρανταενός ετών, με την γυναικαδέλφη της Αλέξω, πενήνταέξι ετών, τουφεκίστηκαν από τους κομμουνιστοσυμμορίτες ύστερα από καταδίκη τους σε θάνατο από το ανταρτοδικείο, με την κατηγορία ότι ''κατέστρωσε την απόδραση από το χωριό τεσσάρων παιδιών της (καθώς και της μάνας της, της αδελφής της) και της ανιψιάς της'' για να γλυτώσουν από το παιδομάζωμα των κομμουνιστοσυμμοριτών.

Γυρίστηκε και ταινία η οποία προβλήθηκε μόνο για λίγες ημέρες στην Ελλάδα αλλά λόγω 'δημοκρατικών' απειλών , βομβιστικών επιθέσεων, ξυλοδαρμών και προπηλακισμών των θεατών από τους οργανωμένους οπαδούς του ΚΚΕ, τελικώς η προβολή της διεκόπη με εντολή της κυβέρνησης του "σοσιαλιστή" Ανδρέα Παπανδρέου....

Το γύρισμα των κυρίων σκηνών του έργου στο χωριό Λιά της Ηπείρου, όπου διεδραματίσθησαν τα δραματικά γεγονότα της εκτελέσεως της μητέρας του Ελένης και της Θείας του Αλέξως από τους κομμουνιστές και που περιγράφονται στο βιβλίο ''Ελένη'' του Νίκου Γκατζογιάννη, απαγορεύτηκαν υπό της κυβερνήσεως του ΠΑΣΟΚ και τελικά η ταινία γυρίστηκε στην.... Ισπανία!!!!!

Σημείωμα του συγγραφέα:..........

Ο κόσμος όπου έζησε και πέθανε η Ελένη αναπλάστηκε στο βιβλίο αυτό όχι μόνον από τις δικές μου αναμνήσεις και των αδερφάδων μου, αλλά και από τις θύμησες πάμπολλων ανθρώπων που ζουν τώρα σκορπισμένοι σε καμιά δεκαριά χώρες.

Όλα τα ονόματα, οι τόποι και οι ημερομηνίες είναι πραγματικά.

Κάθε περιστατικό που περιγράφεται στο βιβλίο και που δεν το είδα με τα μάτια μου, μου το έχουν περιγράψει τουλάχιστον δύο μάρτυρες με τους οποίους μίλησα χωριστά. Όλες οι συνομιλίες έχουν μαγνητοφωνηθεί — κρυφά στην περίπτωση δύστροπων μαρτύρων.

Οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες και τα ντοκουμέντα που συγκέντρωσα — εφημερίδες, ημερολόγια, επιστολές, στρατιωτικές εκθέσεις, φωτογραφίες, χάρτες επιχειρήσεων — γεμίζουν ένα τοίχο με φακέλους στο σπίτι μου.

Νίκος Γκατζογιάννης

Η ταινία «Ελένη» (1985), βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Νίκου Γκατζογιάννη, το οποίο αναφέρεται στην περίοδο του εμφυλίου, όταν ο συγγραφέας-δημοσιογράφος ζούσε -παιδί ακόμα- στο χωριό του, τον Λια Θεσπρωτίας. Τα γεγονότα και τα πρόσωπα της «Ελένης» είναι πραγματικά (είναι μερικώς διασκευασμένα σε κάποια σημεία για τις ανάγκες της ταινίας) και εξιστορούν το παιδομάζωμα που επέβαλλαν οι αντάρτες του ΕΛΑΣ (αρχικά) και του ΔΣΕ στα χωριά που καταλάμβαναν. Η Ελένη Γκατζογιάννη, μητέρα του Νίκου Γκατζογιάννη, θα πληρώσει με την ζωή της, την προσπάθειά της να γλυτώσει τα παιδιά της, βοηθώντας τα να δραπετεύσουν για να μην πέσουν στα χέρια των ανταρτών. Ο Νίκος Γκατζογιάννης, θα επιστρέψει, χρόνια αργότερα, στην Ελλάδα σαν ανταποκριτής των Νιου Γιορκ Τάιμς και θα προσπαθήσει ν' αναζητήσει τους υπαίτιους του θανάτου της μητέρας του.

Η ταινία, ουσιαστικά τελεί υπό καθεστώς (ημι)απαγόρευσης προβολής στην Ελλάδα. Δεν έχει προβληθεί ποτέ από κρατικό ή δημοτικό τηλεοπτικό σταθμό (διατίθεται μόνο σε βιντεοκλάμπς). Η κυβέρνηση Παπανδρέου είχε αρνηθεί να γίνουν τα γυρίσματα στην Ελλάδα και τους αυθεντικούς χώρους (η ταινία γυρίστηκε στην Ισπανία), ενώ η προβολή της στους ελληνικούς κινηματογράφους διακόπηκε μετά από λίγες ημέρες, όταν υπήρξαν αντιδράσεις από το ΚΚΕ και οπαδοί του προπηλάκιζαν τους θεατές που πήγαιναν να την δουν.
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 15, 2012

8 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΤΗΝ "ΕΛΕΝΗ" ΤΟΥ ΓΚΑΤΖΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΤΕ ΦΙΛΑΛΗΘΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ; (ΒΙΝΤΕΟ - Όλη η ταινία)"
Ανώνυμος είπε...

Αυτά που περιγράφει η ταινία "ΕΛΕΝΗ" έχουν γίνει ΆΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ!!
Τυχαίνει να κατάγομαι από ένα διπλανό από του Λιά χωριό που λέγεται Τσαμαντάς.
Έχω ακούσει πολλές περιγραφές από παππούδες, γιαγιάδες και θείες (και αριστερούς) για τα γεγονότα εκείνης της εποχής.
Όσο και να θέλουν τα κόκκινα φασιστοειδή φαντάσματα του παρελθόντος, η ιστορία δεν παραγράφεται.
Όσοι έχουν έστω και στοιχειώδεις γνώσεις της ιστορίας της Ελλάδας, γνωρίζουν για τα εγκλήματά τους.


15 Οκτωβρίου 2012 στις 10:42 μ.μ.
SOCYACLIST είπε...

όταν κάποιος λέει ψέματα, δεν αποκλείεται να ξαναπεί. Αν κάποιος είναι εμπαθής και αμόρφωτος, είναι εύκολο να ξεγελαστεί ακόμα και για το σήμερα.... πόσο μάλλον για το παρελθόν. Είναι γνωστό ότι γίναν εγκλήματα (και "λάθη") από όλες τις αντιμαχόμενες πλευρές στον εμφύλιο. Κάποιοι όμως εκμεταλλεύονται την αλήθεια αυτή για να επιβάλλουν τα ψέματα που πιστεύουν.
Εδώ και χρόνια προσπαθούν να "ξαναγράψουν" την ιστορία δεξιοί αναθεωρητές. Σ' αυτές τις προσπάθειες πατάνε και οι (παλιοί γνωστοί) φασίστες, για να πουν ότι το μαύρο είναι (γαλανό)λευκο. Και αυτοί είναι όσοι συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς της Γκεστάπο και τα εγκλήματά τους "παραγράφτηκαν" με τη συνεργασία τους με τους Βρετανούς και τους Αμερικάνους, οι πολιτικοί τους απόγονοι, που κάναν τη Χούντα, και, εκτός από λίγους που τιμωρήθηκαν, αφέθηκαν ατιμώρητοι για βασανιστήρια και "εξαφανίσεις" (ό,τι έκαναν οι Χούντες στη Λατινική Αμερική). Οι ίδιοι, που βάζαν βόμβες σε σινεμά στην Αθήνα και δέρναν "υπέρ των βασανιστών της ΕΣΑ", σήμερα προσπερνούν την άρνηση του φασισμού και λένε ότι και οι αριστεροί "κάναν τα ίδια". Πάγκαλοι και Μιχαλολιάκοι μαζί δουλεύουν, χώρια τρώνε... (γιατί εμείς τα τρώγαμε με τον Πάγκαλο!)...
Αν τους ψηφίσατε, κακώς αλλά δε σας φταίνε άλλοι. Διαλέξατε ποιους και τι να πιστέψετε...


7 Ιανουαρίου 2013 στις 4:46 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...

Ήμουν 14 χρονών όταν με το εφηβικό κορμί μου προστάτευαν τους θεατές της ταινίας στο τροπικαλ στην Καλλιθέα. Η τρομοκρατία κι ο σκοταδισμός προσωρινά κέρδισαν. Ο ιδιοκτήτης κατέβασε μεσοβδόμαδα την ταινία. 6 χρόνια μετά ανέλαβα γραμματέας της ΟΝΝΕΔ στην Καλλιθέα. Αν και δεν ήταν της μόδας η συζήτηση για τον εμφύλιο έβρισκα για πολλά χρόνια την ταινία στα video club και την πρόβαλλα στα γραφεία της οργάνωσης κάθε χρόνο αρχές Δεκέμβρη διοργανώντας ανοιχτή συζήτηση χωρίς κηρύγματα μίσους. Όμως όσο μου πρρνούσε δεν θα άφηνα τους ηττημένους να γράψουν την ιστορία. " παιδιά μου" φωνάζει η Ελένη στην ταινία όταν δολοφονείται. Και εννοεί όλα τα παιδια μιάς χώρας που τόσα έχασε από τον εμφύλιο σπαραγμό


19 Ιανουαρίου 2013 στις 12:51 π.μ.
ΘΕΟΔΩΡΟΣ είπε...

Μια γιαγιά μου είχε πεί:αγόρι μου την ιστορία την γράφουν πάντα οι νικητές και την γράφουν όπως την θέλουν και τους βολεύει. Αυτό γίνεται από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Πως γίνεται οι αντάρτες του ΕΛΑΣ να συμμετέχουν στο παιδομάζωμα όταν αυτό έγινε σε μια χρονολογία που ο ΕΛΑΣ δεν υπήρχε;Γιατί το ΕΑΜ και οι ΕΛΑΣΙΤΕΣ αφού αλύπητα χτύπησαν τον κατακτητή(διεθνώς παραδεκτό)και συνέβαλαν στην απελευθέρωση της Ελλάδας μετά την παράδοση των όπλων δολοφονήθηκαν, βασανίστηκαν, εξορίστηκαν;Μήπως οι άνθρωποι για να σωθούν αναγκάστηκαν να ξαναβγούν στα βουνά;Μήπως ο ΔΣΕ μάζευε τα ορφανά παιδιά των ανταρτών και τα έστειλε στο εξωτερικό για να μην υποστούν τις διώξεις και τις ταπεινώσεις όσων έμειναν γιατί είχαν γονείς αντάρτες η κομμουνιστές;Αναρωτήθηκε ποτέ κάποιος τι έγιναν αυτά τα ελληνόπουλα;Mήπως αυτά ξαναγύρισαν μετά από χρόνια όταν τους επέτρεψε η ελληνική κυβέρνηση σπουδαγμένα;Mήπως ο Κολοκοτρώνης και οι ήρωες του 1821 που σάπισαν στις φυλακές ήτανε προδότες;Μήπως όποιος είναι πατριώτης σε αυτήν την χώρα είναι προδότης;Μήπως τελικά οι Αγγλοι και οι Αμερικάνοι και οι ναζί είναι πιο Έλληνες και πατριώτες από εμάς;Μήπως τις δολοφονίες και τις εκτελέσεις της μεταπολεμικής δεξιάς τις γύρισε κάποιος ταινία;H μήπως όλα αυτά τα εγκλήματα σε βάρος των κομμουνιστών δεν έγιναν ποτέ και είναι ψέματα;Κάποτε η γιαγιά μου μού είπε ότι ο κομμουνισμός δεν είναι καλό πράγμα. Την ρώτησα το γιατί. Μου απάντησε ότι αν έρθουν οι κομμουνιστές στην εξουσία θα μας πάρουν το σπίτι και τα κτήματα. Δυστυχώς πέθανε και δεν πρόλαβε να δεί ότι τα σπίτια και τα κτήματα των Ελλήνων τα παίρνουν οι τράπεζες και τα ξένα φαν. Δυστυχώς αν και χαζούλης δεν τρώω ότι μου σερβίρουν


24 Αυγούστου 2016 στις 1:09 π.μ.
ΓΙΩΡΓΟΣ 21 είπε...

ΘΕ0ΔΩΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΟ... ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΡΩΣ ΟΤΙ ΣΟΥ ΣΕΡΒΙΡΑΝ ΣΤΗΝ ΚΝΕ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΜΑΘΕΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ-ΔΥΣΤΥΧΩΣ- ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕ...ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ ΟΤΙ Ο ΕΛΑΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΑΣΑΡΕΙΣ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΠΟΥ ΣΕ ΕΜΑΘΑΝ ΣΤΗΝ ΚΝΕ ΟΤΙ ΣΤΕΙΛΑΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΕΤΑΣΜΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΟΡΦΑΝΑ ΤΩΝ ΑΝΤΑΡΤΩΝ- 28000 ΠΑΙΔΙΑ - Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΚΑΤΖΟΓΙΑΝΝΗΣ -ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΙΚΗΤΗΣ- ΟΙ ΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΑΣ/ΕΑΜ ΑΡΠΑΞΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΜΑΝΑΔΩΝ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΝΕΟΥΣ ΓΕΝΝΙΤΣΑΡΟΥΣ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ.ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΧΑΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΜΠΛΟΚ,ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΑΦΟΥ ΔΡΑΠΕΤΕΥΣΑΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΠΕΤΡΕΨΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΑΣΙΤΕΣ <>ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΜΑΝΙΦΕΣΤΑ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΟΥ ΚΚΕ.ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΙΑΝΤΟΥ-ΓΚΕΣΤΑΠΟ!!!!!!!!!!!!!!!
«Ύστερα από διαπραγματεύσεις με τη Γερμανική Διοίκηση καταλήξαμε μαζί της σε συμφωνίες που θα πρέπη στο μέλλον να τις εφαρμόσουμε πιστά γιατί αυτό επιβάλλουν τα κομματικά μας συμφέροντα. Σύμφωνα μ αυτές κάθε «σαμποτάζ» ή οποιαδήποτε άλλη ενέργεια μας ενάντια οπλιτών ή βαθμοφόρων του Στρατού Κατοχής θα γίνεται υστέρα από σχετικές υποδείξεις του αρχηγού της Γκεστάπο. Δόστε επομένως εντολή στις Αχτίδες να πάψουν στο εξής οι ξεκάρφωτες ενέργειες. Οπλισμός μας εξασφαλίστηκε αρκετός. Σαν υπεύθυνο για τη δουλειά αυτή ή Γερμανική Διοίκηση όρισε τον Ταγματάρχη Όττο του Β’ Γραφείου. Ακόμα ανάλαβαν την υποχρέωση να μας ειδοποιούν για τα μπλόκα και τις συλλήψεις ώστε κανείς να μην υπάρχη κίνδυνος για τα μέλη της οργανώσεως μας. Παράλληλη υποχρέωση αναλάβαμε και μεις για την περίπτωση της αναχώρησης τους από την Ελλάδα. Κανένας δεν πρέπει να ενοχληθή.
ΑΘΗΝΑ 13/8/44
Ι. ΣΙΑΝΤΟΣ»
ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΣΙΑΝΤΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ??ΚΑΝΕΝΑΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ Ή ΓΚΕΣΤΑΠΙΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ???
Οταν ηρθαν οι φασίστες και οι Ναζί στην Ελλάδα τους πολέμησαν όλοι οι Έλληνες ΠΛΗΝ των κουμμουνιστών, γιατι απλά οι ΝΑΖΙ ήταν σύμμαχοι της ΕΣΣΔ και του Στάλιν. Ηταν σύμμαχοι από τις 23 Αυγούστου 1939 -με ακριβείς ημερομηνίες και καθόλου στο περίπου- όταν ο υπουργός των ΝΑΖΙ Ριμπεντροπ, και ο υπουργος της ΕΣΣΔ Μολοτωφ -παρουσία του Στάλιν υπέγραψαν το σύμφωνο μη-επιθέσεως συμμαχίας στην Μόσχα και μετά μαζί επιτεθήκανε στην Πολωνία και την μοιράσανε. Τον Απρίλη του 1941 όταν οι ΝΑΖΙ επιτέθηκαν στην Ελλάδα και οι ¨Ελληνες έγραψαν την εποποι'ι'α των οχυρών του Ρούπελ, οι κομμουνιστές ήσαν ακόμη σύμμαχοι των ΝΑΖΙ.Μάλλον δεν γνωρίζεις ότι υπάρχουν τα μανιφέστα-ανακοινώσεις της τότε ηγεσίας του ΚΚΕ που καλούσε τους Έλληνες να πετάξουν τα όπλα και να συμμαχήσουν με τους ΝΑΖΙ όπως έκανε και ο αδελφοκουμμουνιστικός λαός της Βουλγαρίας.Και όταν οι ΝΑΖΙ 'εσπασαν το σύμφωνο συμμαχίας και επετέθησαν στην ΕΣΣΔ τότε μπήκαν οι κουμμουνιστές της Ελλάδας στον πόλεμο , αλλά γιατί? Ο Χίτλερ επετέθη στην ΕΣΣΔ τον Ιούλη του 1941 και το ΚΚΕ μπήκε στην αντίσταση τον Αύγουστο του 1941.Διάβασε καλά με στοιχεία - <<¨Απόφαση της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ _1ης /8/ 1941- Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικόν λαό, όλα τα κόμματα και τις οργανώσεις, σε ένα εθνικό μέτωπο της απελευθερώσεως για την καθημερινή υποστήριξη και υπεράσπιση της Σοβιετικής ¨Ενωσης>> , λέει πουθενά για την απελευθέρωση της Ελλάδας? Και αυτά δεν τα λέω εγώ, είναι ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ στα βιβλία του ΚΚΕ .


26 Αυγούστου 2016 στις 10:29 π.μ.
ΓΙΩΡΓΟΣ 21 είπε...

«Τα μέλη του ΚΚΕ δέχονται τη Γερμανική Κατοχή με χαρά και αγαλλίαση. Η Γερμανία είναι σύμμαχος της Ρωσίας, συνεπώς και δική τους... Το ΚΚΕ τότε, όπως και όλα τα κομμουνιστικά κόμματα του κόσμου, είχαν πάρει στα σοβαρά το σύμφωνο Στάλιν-Χίτλερ, είχαν πιστέψει στη σταθερότητά του και στη μονιμότητά του και δεν κάνουν διάκριση ανάμεσα στο ένα και στο άλλο σκέλος της συμμαχίας... Βρίσκανε κοινά σημεία και ιδεολογική συγγένεια με το ναζιστικό κόμμα... Οι σταλινικοί κρατούμενοι ήταν γεμάτοι χαρά και ενθουσιασμό για τις νίκες των δύο συνεταίρων, της Γερμανίας και της Ρωσίας, επειδή θεωρούσαν δικές τους αυτές τις νίκες...».
(Άγις Στίνας, παλαιό στέλεχος και βουλευτής του ΚΚΕ - «ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΟΠΛΑ»


26 Αυγούστου 2016 στις 10:31 π.μ.
ΓΙΩΡΓΟΣ 21 είπε...

Τί συνδέει Κόκκαλη, Μπόμπολα, Ῥιζοσπάστη, Ἔθνος, ΚΚΕ, ΣΤΑΖΙ, KGB ???
Ο πατέρας του Σωκράτη Κόκκαλη, ήταν πρωτεργάτης και “σημαιοφόρος” στο παιδομάζωμα 1947 – 1949, με την δικαιολογία ότι ..θα πήγαιναν τα παιδιά στην σταλινική ΕΣΣΔ (Ένωση Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών) να σπουδάσουν. Όμως, σχεδόν όλα τα παιδιά, ακόμη και σήμερα αγνοούνται. Κανείς δεν ξέρει που βρίσκονται και αν ζουν. Ο πατέρας του Σωκράτη Κόκκαλη, εκπαιδεύτηκε από τις Σοβιετικές Μυστικές Υπηρεσίες. Αργότερα, εκπαιδεύτηκε και ο ίδιος ο Σωκράτης Κόκκαλης, οπότε με εντολή της KGB, ανέλαβε να είναι πράκτορας της Ministerium für Staatssicherheit (δηλαδή του Υπουργείου Κρατικής Ασφάλειας, γνωστό ως Stassi – Στάζι, το οποίο όμως ήταν “παραμάγαζο” της KGB). Ο Σωκράτης Κόκκαλης, αποστέλλεται στην Ελλάδα και αρχίζει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες. Την ίδια σχεδόν εποχή, έρχεται και ο Γιώργος Μπόμπολας στην Ελλάδα και ξεκινάει και αυτός επιχειρηματική δραστηριότητα. Ανάμεσα στις δραστηριότητες που ανέπτυξε ο Γιώργος Μπόμπολας, ήταν και η εφημερίδα “Έθνος”. Όλα όμως, με τις “ευλογίες” και την χρηματοδότηση της KGB, αφού το “Έθνος”, έγινε το ανεπίσημο όργανο του ΚΚΕ, δεδομένου ότι ο “Ριζοσπάστης” ήταν ήδη αρκετά βαμμένος κόκκινος ώστε να μπορέσει να την μεταδόσει στην πλατειά μάζα.


26 Αυγούστου 2016 στις 10:32 π.μ.
tzamias είπε...

Ταινία ειναι .. όσο και να προσπαθεί κάποιος να με πείσει για το δίκιο του ανατολικού μπλοκ σοβιετική προπαγαπρο και μαμά Μοσχα..καλύτερα να πείσει τον εαυτό του ρωτοντας γιατί πυροβολούσαν/φυλάκιζαν όποιον ήθελε να φύγει από εκει.Αν μπορέσει το κακόμοιρο μυαλό σας να απαντήσει..Την ταινια θελεις την βλεπεις δεν θες δεν την βλεπεις..αυτά τα άκρως Δημοκρατικά το σου απαγορευω να δεις στα Γκουλάγκ σας


10 Μαρτίου 2019 στις 11:03 π.μ.

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator