Πέντε ΑΜΕΑ ΑΠΟΛΥΕΙ η ΔΕΥΑ Ναυπλίου !!! - ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

0


ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ για το εργατικό δυναμικό που χρειάζεται μια αποτελεσματική και υγιής ΔΕΥΑΝ η επιχείρηση με ευθύνη του Προέδρου της κ. Αρματά και του Δημάρχου Ναυπλιέων κ. Κωστούρου προχωρά στην απόλυση 5 εργαζομένων ΑΜΕΑ, που εργάζονται περίπου 8 χρόνια τώρα.
Η ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ του δήμου Ναυπλιέων πρέπει να στιγματιστεί... Δεν μπορεί την όποια προσπάθεια εξοικονόμησης να την πληρώσουν πρώτα εργαζόμενοι αυτής της κατηγορίας και ΜΟΝΟ και την ίδια στιγμή να υπάρχουν πλουσιοπάροχα αμοιβόμενοι αιρετοί ...

Η ΑΔΙΚΙΑ ΠΝΙΓΕΙ ΚΑΘΕ ΥΓΙΗ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΗ ...

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ και ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΑ τα ΠΑΙΔΙΑ τουλάχιστον σε αυτή εδώ την εκδήλωση.


Πριν ΛΙΓΟ:
Δίπλα στους 5 ΑΜΕΑ το Πενταμελές των εργαζομένων της ΔΕΥΑΝ

Ιδιαίτερης σπουδαιότητας η κίνηση του Πενταμελούς

Μερικές ώρες μας χωρίζουν πριν το αυριανό δικαστήριο. Πέντε παιδιά υπάλληλοι -οκτώ σχεδόν χρόνια της ΔΕΥΑ Ναυπλίου- αντιμετωπίζουν την σκληρή πραγματικότητα, την απόλυση. Η επιχείρηση μετά από εισήγηση του προέδρου της κ. Νίκου ΑΡΜΑΤΑ αποφάσισε στις 5 Οκτωβρίου 2012 να ανακαλέσει τις αποφάσεις υπ΄αριθμ. 76/2011 και 85/2011 της ίδιας της επιχείρησης, με τις οποίες μπορούσε να μετατραπεί σε αορίστου χρόνου η εργασιακή σχέση των πέντε μετά το εξ αναβολής δικαστήριο ασφαλιστικών μέτρων της 24ης Οκτωβρίου 2012.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστική η τοποθέτηση επί του θέματος του δημοτικού συμβούλου και προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Ναυπλιέων κ. ΑΥΓΟΥΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ο οποίος είπε: "... οι τότε αποφάσεις είχαν πολιτικό χαρακτήρα, στο μέλλον διαπιστώθηκε το λάθος και στη συνέχεια το σημερινό Δ.Σ. πρέπει να τις ανακαλέσει προς το συμφέρον της εταιρίας...".

Στο ίδιο συμβούλιο σημαντική ήταν και η τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου κ. Νίκου ΧΡΟΝΗ ο οποίος μεταξύ άλλων είπε: "... δεν συμφωνώ με την ανάκληση των αποφάσεων λόγω του ότι η υπηρεσία τότε προσέφερε εργασία σε άτομα που πραγματικά ήθελαν στήριξη".

Στη σχετική ψηφοφορία εκείνου του συμβουλίου της ΔΕΥΑΝ το αποτέλεσμα ήρθε σε ψηφοφορία. Η απόφαση με 4 έναντι 3 ήταν εναντίον των παιδιών και υπέρ της ανάκλησης των αποφάσεων υπ' Αριθμό 76 και 85 του 2012 της ίδιας της επιχείρησης. 
Από αυτή την συνεδρίαση θα πρέπει να θυμόμαστε τους τρεις που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και ψήφισαν υπέρ των παιδιών. Αυτοί ήταν οι: ΧΡΟΝΗΣ Νίκος, ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ Παναγιώτης και ΔΟΥΚΑ Βασιλική. Από αυτούς που καταψήφισαν τον κ. ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ Ιωάννη, που είναι και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο σωματείο. Με αντίθετη μάλιστα δική του ψήφο το αποτέλεσμα θα ήταν 3-4 και τα παιδιά πανηγυρικά θα είχαν μείνει στην δουλειά με σύμβαση αορίστου χρόνου.

Η σημερινή ημέρα όμως είχε κάτι το πολύ σημαντικό. Το απόγευμα συνεδρίασε το Πενταμελές συμβούλιο του Σωματείου εργαζομένων. Από χθες είχε διαφανεί με την τοποθέτηση του Προέδρου του Σωματείου κ. Γιώργου ΜΑΣΤΗ στην Ομάδα Συμπαράστασης των παιδιών στο Facebook ότι το σωματείο θα έβλεπε θετικά την υπόθεση για τα παιδιά. Στη σημερινή συνεδρίαση αποφασίστηκε το προεδρείο του Σωματείου να παραβρεθεί υποστηρίζοντας τα παιδιά αύριο στο Δικαστήριο. Επίσης το μέλος του Πενταμελούς κ. Ιωάννης ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ ζήτησε να παραιτηθεί από μέλος, αναγνωρίζοντας με αυτό τον τρόπο την λάθος του επιλογή στο Συμβούλιο της ΔΕΥΑΝ. Η παραίτηση δεν έγινε αποδεκτή και συνεπώς παραμένει μέλος.

Η "Ομάδα Συμπαράστασης στους 5 ΑΜΕΑ που απολύει η ΔΕΥΑ Ναυπλίου" δήλωσε την ικανοποίηση της από αυτή την ενέργεια του Πενταμελούς και ελπίζει στο μέλλον να είναι πάντοτε αντικειμενικά στο πλευρό όλων των εργαζομένων της επιχείρησης για το καλό και της επιχείρησης αλλά και των ιδίων.
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 23, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Πέντε ΑΜΕΑ ΑΠΟΛΥΕΙ η ΔΕΥΑ Ναυπλίου !!! - ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator