Προς κ. ΓΚΟΛΙΑ - Πρόεδρο ΕΑΣ Ξυλοκάστρου

0



Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της ΕΑΣ Ξυλοκάστρου και όχι μόνο.

Έκλεισε ο πρώτος κύκλος της εξαετούς ποινικής μου δίωξης εκ μέρους σου με το γνωστό σε σένα αποτέλεσμα. Συμπαραστάτες και μάρτυρες κατηγορίας μου είχες, τους συναδέλφους μου αγρότες και συνεταιριστές κυρίους ΚΛΟΥΤΣΙΝΙΩΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗ και ΑΛΟΓΟΓΙΑΝΝΗ ΒΑΣΙΛΗ. Εκπροσώπησαν επαρκώς και επαξίως τους συνεταιρισμούς Ξυλοκάστρου και Καμαρίου τους οποίους κι ευχαριστώ για την συναδερφική αλληλεγγύη που επέδειξαν. Επισημαίνω και τη συμβολή και την ενέργεια των ΡΕΣΤΑ ΣΠΥΡΟΥ και ΡΗΓΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ οι οποίοι καθ’ υπόδειξη μαζί με τους προαναφερόμενους δρομολογήσαν την ποινική μου δίωξη και την αγωγή. Δηλαδή τη φυσική μου εξόντωση για λόγους φίμωσης. Υποτίθεται ότι όλοι αυτοί οι αγρότες συνάδερφοί μου οι οποίοι λειτουργούν στο χώρο της ΕΑΣ Ξυλοκάστρου δε γνωρίζουν τι έχει συμβεί. Ο ρόλος τους ως αντιπρόσωποι των αγροτών αρχίζει και τελειώνει εκεί που αποφασίζεται η φυσική εξόντωση του συναδέρφου τους που επεδίωξε ενημέρωση και διαφάνεια για τους αγρότες. Ευχαριστώ δημόσια τους κυρίους ΡΕΣΤΑ – ΚΛΟΥΤΣΙΝΙΩΤΗ – ΑΛΟΓΟΓΙΑΝΝΗ – ΡΗΓΑ και τους συνεταιρισμούς αυτών για την αλληλεγγύη που ανέδειξαν στο πρόσωπό μου. Επίσης ευχαριστώ δημόσια και όλους εκείνους τους συναδέρφους μου συνεταιριστές και υπαλλήλους της ΕΑΣ που σιωπηλά – διακριτικά με στήριξαν χορηγώντας στοιχεία της ΕΑΣ που δεν αμφισβητούνται. Πριν από εμένα το 2000 κάποιοι άλλοι συνάδερφοι με αίτησή τους ζήτησαν έκτακτη γενική συνέλευση για να ενημερωθούν για τα δρώμενα της Ένωσης. Για τα λιπάσματα, για το πρατήριο τροφίμων, για το πρατήριο φαρμάκων, για την ομάδα παραγωγών. Σημειολογικά, οι συνάδερφοι αγρότες ΖΕΝΙΟΣ ΛΑΚΗΣ – ΚΑΜΠΑΝΕΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ – ΜΕΝΟΥΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – ΓΚΙΟΚΑΣ ΒΛΑΣΣΗΣ και άλλοι ζήτησαν να ενημερωθούν εφόσον η τακτική συνέλευση είχε μπει στο ψυγείο – περιθώριο – στην ανυπαρξία από την Διοίκηση ΔΕΗΣΗ και διεύθυνση ΣΑΛΑΤΑ. Και ανάμεσα σε αυτούς οι κύριοι ΚΕΦΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΗΛΙΟΣ και ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ οι οποίοι ήσαν μέλη του Δ.Σ. της ΕΑΣ. Λειτουργούσε τόσο σύννομα, ηθικά, έντιμα και άψογα η Ένωση που και τα μέλη του Δ.Σ. είχαν απόλυτη άγνοια. Να ληφθεί υπόψη ότι μετά από την αίτηση αυτή ο ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΛΙΑΣ ανέλαβε Πρόεδρος της ΕΑΣ παραιτούμενου του ΔΕΗΣΗ για τους γνωστούς λόγους αφού είχε δρομολογηθεί η ποινική δίωξη ΤΣΟΥΓΚΟΥ. Σύμφωνα με τη δήλωσή σας κύριε ΓΚΟΛΙΑ η δικαστική δαπάνη «ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΕΦΕΤΕΙΟ» στοίχισε στην Ένωση ως δικαστικά έξοδα «πάνω από 6.000.000  δραχμές»

Κύριε ΓΚΟΛΙΑ,
Πόσα πάνω από 6.000.000 πήραν οι δικηγόροι Κορίνθου ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ και Αθηνών ΤΣΙΧΛΗΣ για να διεκδικήσουν τα 9.000.000 σκηνοθετημένης κακοδιαχείρισης του ΤΣΟΥΓΚΟΥ; Υπάρχουν οι αποδείξεις των δικηγόρων αυτών στην Ένωση; Επιφυλάσσομαι να εισπράξω απάντηση από το ΣΔΟΕ αν δεν τις επιδείξετε. Απαντήστε κύριε ΓΚΟΛΙΑ γιατί στην ποινική δίωξη – αγωγή κατά ΤΣΙΟΥΓΚΟΥ – ΣΙΩΚΟΥ επιλέξατε δικηγόρους εκτός Ξυλοκάστρου και μάλιστα υπέρ αμειβομένους κατά την κρίση μου και όχι δικηγόρους από την τοπική κοινωνία Ξυλοκάστρου; Ποια κριτήρια πρυτάνευσαν; Μήπως ότι ως μέλη της τοπικής κοινωνίας είχαν γνώμη και άποψη για τα δρώμενα της ΕΑΣ; Γιατί απαξιώσατε τα πλέον επίλεκτα μέλη της τοπικής κοινωνίας της Δυτικής Κορινθίας; Ποιος εισηγήθηκε την επιλογή δικηγόρων εκτός Ξυλοκάστρου; Εκρίθησαν όλοι ανίκανοι και ακατάλληλοι για την προάσπιση των συμφερόντων της ΕΑΣ;

Κύριε  ΓΚΟΛΙΑ,
Δεν θα εξαιρέσω «τον κοντόν» της Ένωσης τον Διευθυντή και Αρχιτέκτονα της πορείας της ΕΑΣ μιας δεκαετίας κύριον ΣΑΛΑΤΑ. Η συμπεριφορά του εν λόγω κυρίου θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο διδαχής σε σεμινάριο συνεταιριστικών υπαλλήλων. Ο ΣΑΛΑΤΑΣ για να επιτύχει τους στόχους του και για να κάμψει κάθε αντίδραση επιστράτευσε και χρησιμοποίησε και τον δικηγόρο παρ’ Αρείω Πάγω αντιπρόσωπο συνεταιρισμού για να συνηγορήσει υπέρ των σχεδίων του για το πρατήριο τροφίμων. Ακολουθεί ειδικό σχόλιο για το σούπερ – μάρκετ διότι ο ρόλος του συγκεκριμένου δικηγόρου της Πλατείας  Αγίου Βλασίου αντιπροσώπου του συνεταιρισμού του και οι καταγεγραμμένες προτάσεις και θέσεις του έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και παράγουν συμπεράσματα τρόπου και στόχου λειτουργίας των διαχειριστών της ΕΑΣ.

Κύριε Πρόεδρε της ΕΑΣ για την 11ετία που διαχειριστήκατε τα συμφέροντα των αγροτών θα πρέπει να απολογηθείτε έμπροσθέν τους και όχι ενώπιον των ΡΟΜΠΟΤ αντιπροσώπων που ακούν σε πλάγιο ήχο ΣΑΛΑΤΑ. Η συγκάλυψη του ελλείμματος 580.000 ευρώ στον ισολογισμό του 2000 με Πρόεδρο ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΛΙΑ. Η μη λογιστικοποίηση των προμηθειών των επιδοτήσεων 50.000 ευρώ με ευθύνη τον διευθυντή - λογιστή ΣΑΛΑΤΑ – ΚΟΥΡΤΗ. Τα 30.000 ευρώ από ασφάλειες που υποτίθεται δεν εισπράχτηκαν μόνο για 1 χρόνο με ευθύνη ΣΑΛΑΤΑ απαιτούν απάντηση.

Κύριε ΓΚΟΛΙΑ,
Το στίγμα των 580.000 ευρώ που συγκάλυψες το ανέδειξες, το αποδέχθηκες δημόσια στην εφημερίδα ΣΗΜΕΡΑ επακριβώς το μετακύλησες στους συνεταιρισμούς. Οφείλεις να το αποδείξεις. Το έλλειμμα αυτό που ανέδειξε ο ορκωτός λογιστής το 2000 με Πρόεδρο ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΛΙΑ ερχόταν από παλιά. Ποιος συνεταιρισμός εμπλέκεται στο σκάνδαλο αυτό; Οι συνεταιρισμοί ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΛΙΑ – ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ – ΚΕΦΑΛΟΠΟΛΟΥ – ΚΛΟΥΤΣΙΝΙΩΤΗ – ΑΛΟΓΟΓΙΑΝΝΗ -  ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ – ΡΕΣΤΑ – ΡΗΓΑ – συνδέονται;

Κύριε ΓΚΟΛΙΑ,
Απευθυνόμενος προς τον εισαγγελέα Κορίνθου για το θέμα ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΑΕ 19/06/2007 καταθέσατε: «Ανέλαβα Πρόεδρος το Νοέμβριο του 2000. Από όσο έψαξα τα πρακτικά των συνεδριάσεων των Δ.Σ. της ΕΑΣ όσο και των Γ.Σ. των αντιπροσώπων, όσο αναφορά την είσπραξη του τιμήματος από την πώληση των μετοχών της ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΑΕ «ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ» ότι οι μετοχές αυτές είχαν αγοραστεί με δάνειο από την ΑΤΕ. Όταν αποφασίστηκε από τη Γ.Σ. να πωληθούν οι μετοχές, με την πώληση αυτή ξεχρεώθηκε η Ένωση από το δάνειο που είχε πάρει από την ΑΤΕ.»  Ο προηγούμενος Πρόεδρος ΔΕΗΣΗΣ επίσης κατέθεσε στον Εισαγγελέα μια μέρα νωρίτερα -18/06/2007 - ότι «από όσο θυμάμαι, τα χρήματα από την πώληση των μετοχών της ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΑΕ εισπράχθηκαν από την Ένωση,  η οποία ωφελήθηκε κατά πολύ από αυτά.» Κατά τον ΔΕΗΣΗ τα εισπραχθέντα χρήματα ήσαν πέρα του δανείου. Εκτιμώ κύριε ΓΚΟΛΙΑ ότι επειδή κατέθεσες στον Εισαγγελέα Κορίνθου τα προαναφερόμενα  οφείλεις να τα αποδείξεις και να κάνεις μια δημόσια δήλωση, διότι προκύπτουν τα κάτωθι ερωτήματα:  Πότε έγινε η πώληση των μετοχών της ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΑΕ από την ΕΑΣ; Ποιος Πρόεδρος της ΕΑΣ τα εισέπραξε; Πότε εξοφλήθη το δάνειο της ΑΤΕ; Σε ποιον ισολογισμό αναφέρεται η πράξη πώλησης – είσπραξης; Ποιος υπάλληλος της ΕΑΣ ασχολήθηκε με το θέμα; Και το κυριότερο, πόσα ήταν τα χρήματα που εισπράχθηκαν από την ΕΑΣ; Στα ίδια ερωτήματα οφείλουν απάντηση ο λογιστής ΚΟΥΡΤΗΣ & τα μέλη των Δ.Σ. από το 1997 – 2007. Εξαιρείται ο διευθυντής ΣΑΛΑΤΑΣ για αυτονόητους λόγους.

Κύριε ΓΚΟΛΙΑ,
Συγκάλυψη σύμφωνα με το λεξικό σημαίνει: κουκούλωμα, αποσιώπηση, παρασιώπηση - κατάπνιξη. Εγώ προσθέτω συνενοχή. Τα 580.000 ευρώ του 2000 με Πρόεδρο ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΛΙΑ τα οποίες μετακύλησες στους συνεταιρισμούς με εισήγηση – υπόδειξη του σπόνσορα, τα συγκάλυψες ατυχώς, αστόχως, ανεπαρκώς. Τα 750.000 ευρώ,  κατά τη δική μου εκτίμηση την οποία ουδέποτε αντέκρουσες-διέψευσες από την πώληση των μετοχών της ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΑΕ ουδέποτε θα συγκαλύψεις.  Για λόγους διαφάνειας και ενημέρωσης των συναδέρφων μου αγροτών παρακαλείσαι όπως εντός ευλόγου χρόνου 15 ημερών να μου απαντήσεις εγγράφως στα θέματα που σου έθεσα ως μέλος του Συνεταιρισμού Μελισσίου. Αν επιλέξεις τη ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ και γίνεις ΑΦΩΝΟΤΕΡΟΣ ΙΧΘΥΟΣ σου γνωρίζω ότι ως κατηγορούμενος επί 6 χρόνια, διατηρώ το δικαίωμα χάριν όλων αυτών που βρίσκονται πίσω μου, και δικαιούνται και απαιτούν διαφάνεια – ενημέρωση θα καταθέσω μηνυτήρια αναφορά αφενός με μάρτυρες τα μέλη των Δ.Σ. ΔΕΗΣΗ – ΓΚΟΛΙΑ και αφετέρου καταγγελία στο ΣΔΟΕ περιφέρειας για τα περαιτέρω. Είμαι στη διάθεσή σου για όποια δημόσια ή συνεταιριστική συζήτηση, αποσαφήνιση, διευκρίνιση, ενημέρωση. Πρόσθετη ερώτηση: ο κύριος ΣΑΛΑΤΑΣ ως συνταξιούχος παραμένει στην Ένωση «Ειδικός Σύμβουλος του Προέδρου» ή ανησυχεί για τις εξελίξεις και παραμένει ως Υπεύθυνος Αυτών για τον έλεγχο; Αμείβεται ή προσφέρει την παρουσία του δωρεάν;

Μελίσσι 8/10/2012
Σιώκος Γιάννης
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 10, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Προς κ. ΓΚΟΛΙΑ - Πρόεδρο ΕΑΣ Ξυλοκάστρου"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator