Στον αέρα η Ελλάδα - Ρήγμα στην κυβέρνηση με μπουρλότο του ...εγγυητή Βενιζέλου στο Σαμαρά

0


Τη σφοδρή αντίδραση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, προκάλεσε η δήλωση Σαμαρά ότι η διαπραγμάτευση με την τρόικα ολοκληρώθηκε.

Ο κ. Βενιζέλος, χαρακτήρισε "ατυχή" και "απρέπεια" τα όσα είπε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι η πολιτική διαπραγμάτευση δεν έχει τελειώσει.

Η κίνηση αυτή του κ. Βενιζέλου, σε συνδυασμό με το οριστικό "όχι" της ΔΗΜΑΡ για την ψήφιση των αλλαγών στα εργασιακά, φέρνει σε οριακό σημείο τον κυβερνητικό συνασπισμό, ενόψει των κρίσιμων ψηφοφοριών.

Νωρίτερα, μιλώντας στην θυελλώδη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος κάλεσε τους βουλευτές του να υπερψηφίσουν το πακέτο των μέτρων.

Τα προβλήματα για την κυβέρνηση πληθαίνουν καθώς τα μέτρα ανακοίνωσαν ότι θα καταψηφίσουνΚώστας Σκανδαλίδης και Μιχάλης Κασσής.

Ολόκληρη η δήλωση Βενιζέλου

"H εισαγωγική μου ομιλία ήταν σαφής. Η στάση του ΠΑΣΟΚ είναι καθαρή και υπεύθυνη και εμπεριέχει συγκεκριμένες και εφαρμόσιμες προτάσεις.

Όταν το ΠΑΣΟΚ τηρεί αυτή τη στάση, μία εσπευσμένη ανακοίνωση του τύπου «η κυβέρνηση έκανε ότι μπορούσε να κάνει, προχωράει και όποιος θέλει ακολουθεί» και μάλιστα την ώρα που συνεδριάζει η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ και αρχίζει η συνεδρίαση της Κ.Ο. της ΔΗΜΑΡ, είναι το λιγότερο ατυχής.

Όταν εμείς γυρίζαμε κάποιοι άλλοι πήγαιναν στα θέματα της εθνικής ευθύνης και της διαχείρισης της κρίσης. Ας προσέχουν συνεπώς στο πως χειρίζονται τα θέματα τώρα που όλα είναι εξαιρετικά λεπτά.

Όταν άρα ο κ. Σαμαράς ανακοινώνει την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης για τα μέτρα και τον προϋπολογισμό, εννοεί προφανώς ότι ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις στο επίπεδο της τρόικας.

Είναι, όμως, προφανές:

- Πρώτον, ότι όσα σχετίζονται με την εσωτερική ισορροπία των δημοσιονομικών μέτρων, εξαρτώνται από σειρά κρίσιμων ειδικών ρυθμίσεων που θα αποσαφηνιστούν στον εφαρμοστικό νόμο. Μέχρι την ψήφιση των ρυθμίσεων αυτών στην Ολομέλεια της Βουλής, υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης χωρίς να αλλάζει ο δημοσιονομικός στόχος.

- Δεύτερον, ότι τα μέγιστα θέματα της επιμήκυνσης, της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους και των κοινωνικών και αναπτυξιακών αντίβαρων θα κριθούν μέχρι το τέλος της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup, στις 12/11 σε πολιτικό επίπεδο, ανάμεσα στην Ελλάδα και τους θεσμικούς της εταίρους, δηλαδή τα κράτη-μέλη, το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Συνεπώς το κρίσιμο πολιτικό στάδιο της διαπραγμάτευσης όχι μόνον δεν τελείωσε αλλά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και καλούμε την κυβέρνηση να βάλει τα δυνατά της, να αξιοποιήσει όλες τις εθνικές δυνάμεις, να επιδιώξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα μέχρι το τέλος της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup.

Κεδίκογλου: "Δεν μπορούμε να πάμε στο Eurogroup με ανοικτό πακέτο μέτρων"

Στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμους Κεδίκογλου, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να παρουσιαστεί στο Eurogroup της Τετάρτης, χωρίς να έχει κλείσει η διαπραγμάτευση.

"Αύριο, στο Eurogroup δεν θα μπορούσαμε να πάμε, με ανοικτό πακέτο μέτρων, και αυτό ο κ. Βενιζέλος το γνωρίζει. Ούτε για τη βιωσιμότητα του χρέους, ούτε και για την επιμήκυνση θα μπορούσε να ληφθεί απόφαση, αν προηγουμένως, δεν έχουν κλείσει τα μέτρα. Και αυτό ο κ. Βενιζέλος το γνωρίζει καλά", δήλωσε χαρακτηριστικά
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 30, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Στον αέρα η Ελλάδα - Ρήγμα στην κυβέρνηση με μπουρλότο του ...εγγυητή Βενιζέλου στο Σαμαρά"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator