Ο ΟΙΚΟ.ΣΥΛ.ΚΟ. ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

0


ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 

Κύριε Πρόεδρε 

Σας διαβιβάζουμε συνημμένως σχέδιο ψηφίσματος του Συλλόγου μας και παρακαλούμε λόγω της σοβαρότητας του αναφερομένου θέματος να πάρετε απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο και να τη διαβιβάσετε στο Υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, απαιτώντας από την Κυβέρνηση την άσκηση veto, σε ότι αφορά την είσοδο της Τουρκίας στην Ε.Ε. εφόσον επιμείνει στην κατασκευή των τριών πυρηνικών εργοστασίων που ήδη ξεκίνησε από το Ακούγιου να προετοιμάζει. 

Την ώρα που άλλες χώρες όπως η Γερμανία έχουν αποφασίσει να κλείσουν τα πυρηνικά τους εργοστάσια, δεν είναι δυνατόν να ανεχτούμε την ίδρυση νέων πυρηνικών εργοστασίων γύρω από τη χώρα μας για να μην ξαναζήσουμε Τσέρνομπιλ και Φουκοσίμες και επειδή η πυρηνική ενέργεια δεν γνωρίζει σύνορα. 

Με τιμή 
Για το Διοικητικό Συμβούλιο 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
Κελλάρης Βασίλης


ΨΗΦΙΣΜΑ

Έντονη ανησυχία και αντιδράσεις προκαλεί η έναρξη εργασιών εγκατάστασης του πρώτου αντιδραστήρα ατομικής ενέργειας στο Ακουγιού της Τουρκίας, βόρεια της Κύπρου. 

Οι κατωτέρω υπογράφοντες κάτοικοι του Δήμου Σικυωνίων Κορινθίας ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΝΑ για την πυρηνική εγκατάσταση στη γειτονιά μας, γιατί δεν επιθυμούμε να ζήσουμε έναν πυρηνικό εφιάλτη όπως έζησαν και θα ζουν για εκατοντάδες χρόνια εκατομμύρια άνθρωποι μετά το Τσερνομπίλ και τη Φουκοσίμα. 

Η εγκατάσταση τεσσάρων πυρηνικών αντιδραστήρων στο Ακουγιού απέναντι της Κύπρου, ο σχεδιασμός ακόμα άλλων δύο πυρηνικών εγκαταστάσεων μέχρι το 2023, ένας εξ αυτών στην Ανατολική Θράκη, κοντά στα Ελληνικά σύνορα, προκαλεί τρόμο καθόσον θα διαταραχθούν πλήρως και τα δεδομένα περιβαλλοντικής προστασίας της οικολογικά ευαίσθητης θαλάσσιας περιοχής. Η ραδιενέργεια δεν γνωρίζει σύνορα………… Το Ακουγιού είναι σεισμογενής περιοχή. Δεν δεχόμαστε τη μετατροπή της Ανατολικής Μεσογείου σε περιοχή διακίνησης πυρηνικού υλικού. Τα Ελληνικά νησιά και οι Τούρκικες ακτές κατακλύζονται από εκατομμύρια τουρίστες. 

Αμφιβολίες όμως προκύπτουν και για τον τρόπο διαχείρισης των εξαιρετικά επικίνδυνων πυρηνικών αποβλήτων όταν η Τουρκία – όπως και η Ελλάδα – αδυνατεί να διαχειριστεί τα απορρίμματά της, πολύ περισσότερο όταν μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί επιστημονικά τρόπος ασφαλούς διαχείρισής τους. 

«Η ατομική ενέργεια δεν είναι βιώσιμη λύση στην περιοχή μας» δήλωσε ο Τούρκος καθηγητής του Πανεπιστημίου Μαρμαρά Τανάι Ουγιάρ. 

ΚΑΛΟΥΜΕ την Ελληνική πολιτική ηγεσία να θέσει το θέμα αυτό ΤΩΡΑ στους αρμόδιους Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς με άσκηση VETO για την είσοδο της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, να μην προχωρήσει στην εγκατάσταση πυρηνικών εργοστασίων που προαναγγέλλουν νέα Τσέρνομπιλ και Φουκοσίμες στη γειτονιά μας!
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 16, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο ΟΙΚΟ.ΣΥΛ.ΚΟ. ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator