ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΧΙΝΟΥ - ΚΑΘΑΡΟ ΝΕΡΟ ΤΩΡΑ

0


Ανοιχτή επιστολή προς τους επικεφαλής των συνδυασμών του δημοτικού συμβουλίου δήμου Λουτρακίου .

ΠΡΟΣ: Γεώργιο Γκιώνη, Παύλο Παύλου, Γεώργιο Πετρίτση, Παναγιώτα Φόρτη και τους Γιάννη Γιωτάκη, Γιώργο Κακαβά 

ΘΕΜΑ: Ποιότητα νερού στο δίκτυο ύδρευσης του Σχίνου 

Αξιότιμοι κυρία και κύριοι. 

Με την παρούσα επιστολή, επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε για ένα πολύ σοβαρό θέμα, που αφορά την ασφάλεια της υγείας των κατοίκων. 

Ο λόγος για την ποιότητα του παρεχομένου ύδατος στο Σχίνο, Τ.Κ. Πισσίων, δήμου Λουτρακίου, μέσω του δικτύου υδροδότησης της ΔΕΥΑΛ. 

Στις 5 Αυγούστου 2012 ο δήμαρχος Λουτρακίου Κώστας Λογοθέτης στη γενική συνέλευση του Εξωραϊστικού Συλλόγου Σχίνου «Τα Γεράνεια», δήλωσε ότι το νερό του Σχίνου είναι ακατάλληλο. 

Όλος τυχαίως, ένας πολίτης, όπου δεν θα αναφέρουμε το όνομά του διότι έχει απειληθεί έμμεσα με μηνύσεις, όπως κι εμείς, μετά από αναλύσεις νερού βρήκε εξασθενές χρώμιο στον υδροφόρο ορίζοντα και στο δίκτυο της ΔΕΥΑΛ. 

Οι μετρήσεις αυτές γνωστοποιήθηκαν από τον πολίτη στον πρόεδρο του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αλέξανδρο Κινδιλίδη. Στη συνέχεια ο πρόεδρος του συλλόγου ενημέρωσε το διευθυντή της ΔΕΥΑΛ Τάσο Μαστραντωνάκη και το δήμαρχο Κώστα Λογοθέτη για τα ευρήματά του. 

Οι δύο παράγοντες, αντί να δώσουν άμεση λύση στο πρόβλημα, επέλεξαν μεθοδικά, μ’ απειλές για μηνύσεις, καθοδηγήσεις και παραπλανητικά στοιχεία να υποβαθμίσουν το θέμα και να το συγκαλύψουν! 

Η αντίδρασή τους, ανάγκασε εμάς τους απλούς πολίτες, να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να προβούμε στη δημιουργία της κίνησης «Ενεργοί Πολίτες Σχίνου». 

Οι αρμόδιες αρχές, δηλαδή ΔΕΥΑΛ και δήμος Λουτρακίου δεν προχώρησαν σε αναλύσεις νερού του δικτύου και των γεωτρήσεων (τουλάχιστον που να έχουμε γνώση) για να βρουν την πηγή του προβλήματος, γεγονός που μας εξανάγκασε να προχωρήσουμε σε μετρήσεις μόνοι μας, προκειμένου να είμαστε σίγουροι για την ασφάλεια της υγείας μας. 

Επειδή, πολλά έχουν ακουστεί για συμφέροντα που κρύβονται από πίσω και ταπεινά ελατήρια, όπως ότι υποκινούμεθα από τον Παύλο Παύλου, Γιώργο Γκιώνη, Γιώργο Πετρίτση ακόμη και επιχειρηματικά συμφέροντα ή ότι άλλο μπορούσαν να φαντασθούν, το άκρο άωτο της ανευθυνότητας και επικινδυνότητας των τριών κυρίων ήταν να συγκαλέσουν έκτακτο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΛ σήμερα, 11/9/2012 στις 7 μ.μ. με θέμα: «Ενημέρωση νερού του Σχίνου». 

Αποκορύφωμα δε, είναι το χθεσινοβραδινό δελτίο Τύπου -δίκην «μανιφέστου»- παραλήρημα του επί παντός επιστητού και γνώστη Τάσου Μαστραντωνάκη, ως εισηγητή του θέματος, που όλοι πλέον έχετε πλήρη γνώση. 

Μετά από αυτό, κόβουμε κάθε δίαυλο επικοινωνίας με τους θεσμικά και κατά νόμον υπεύθυνους κι απευθυνόμαστε σε εσάς, προκειμένου να πάρετε την κατάσταση στα χέρια σας. 

Σας παραθέτουμε μέτρηση από το δίκτυο του Σχίνου, δηλαδή από την βρύση του σπιτιού (οικία Δεσύλλα), και από την γεώτρηση Σιάνου που εμπλουτίζει το δίκτυο του Σχίνου και πηγαδιού (οικίας Δεσύλλα) οι οποίες είναι στον ίδιο υδροφόρο ορίζοντα και των υπολοίπων γεωτρήσεων που εμπλουτίζουν τη συγκεκριμένη δεξαμενή. 

1) Εάν αποφασίσουν να προχωρήσουν στο συμβούλιο παραπληροφόρησης των συμβούλων της ΔΕΥΑΛ, την ώρα του συμβουλίου αυτού θα δημοσιοποιήσουμε τα στοιχεία αυτά σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. 

2) Θα προβούμε σε ασφαλιστικά μέτρα βάση της ομολογίας του δημάρχου στη συνέλευση και του «μανιφέστου» του Τάσου Μαστραντωνάκη που ομολογεί την ακαταλληλότητα του νερού στο Σχίνο. 

3) Σταματάμε άμεσα να πληρώνουμε τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΛ και ζητάμε απ’ όλους τους κατοίκους του Σχίνου να κάνουν το ίδιο. 

4) Ζητάμε την άμεση διακοπή των γεωτρήσεων που πέφτουν στο δίκτυο της ΔΕΥΑΛ του Σχίνου, και τον άμεσο καθαρισμό του δικτύου. 

Σημ.: Η επικοινωνία μας θα είναι δια μέσου ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση energoipolitesshinou@gmail.com

Τα Μέλη Επιτροπής Αγώνα 

Ενεργοί Πολίτες Σχίνου 

Καθαρό Νερό Τώρα!.. 

Με εκτίμηση 

Δεσύλλας Δημήτρης, Δρημούσης Κώστας
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 13, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΧΙΝΟΥ - ΚΑΘΑΡΟ ΝΕΡΟ ΤΩΡΑ "

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator