Δήμος Κορινθίων: Ένας χρόνος αδιαφορίας για τις χωματερές

0


Κόρινθος, 19 Ιουλίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δήμος Κορινθίων: Ένας χρόνος αδιαφορίας για τις χωματερές

Ως πότε τα επαναλαμβανόμενα λάθη και η αναλγησία του δήμου θα αποτιμούν καμένα δάση, εκκενωμένα χωριά, κατεστραμμένες περιουσίες και ζωές σε κίνδυνο;
Στις 17 Ιουλίου 2011 η Ανοικτή συνέλευση της Πλατείας Περιβολάκια παρέδωσε ψήφισμα προς το Δήμο Κορινθίων, τους Αντιδημάρχους και όλους τους δημοτικούς συμβούλους σχετικά με την πυρκαγιά στην χωματερή των Αθικίων που παραλίγο να αποβεί μοιραία για το δάσος και τον οικισμό. Η ενέργεια αυτή έγινε στα πλαίσια παρέμβασης της Ανοιχτής Συνέλευσης πλατείας Περιβολάκια στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας και το ψήφισμα συνοδευόταν και από την αναφορά εμπειρογνωμόνων της Πυροσβεστικής για τον κίνδυνο των χωματερών. Οι διαβεβαιώσεις πως το ψήφισμά μας θα συζητηθεί στο επόμενο συμβούλιο προκειμένου να δοθεί λύση στο θέμα απέβησαν μάταιες. Διαβάστε το εδώ.
Σας θυμίζουμε λοιπόν το κείμενο μας  με τη διαφορά ότι σήμερα το απευθύνουμε σε όλους τους δημάρχους του νομού τους οποίους καταγγέλλουμε για στυγνή ανευθυνότητα:
Α) Ο δήμαρχος Κορινθίων κ. Πνευματικός είναι ήδη υπόλογος σε δικαστική διαμάχη για τη χωματερή 'Άσσου-Λεχαίου που λαμπάδιασε τόσες φορές φέτος και οι κάτοικοι προσέφυγαν δικαστικά. Η χωματερή της Τενέας με ενέργειες και ανοχή του ιδίου έγινε δέκτης των σκουπιδιών της ευρύτερης περιοχής  σε βάρος της υγείας των κατοίκων, χωρίς περιφρούρηση και προστασία. Μετά τη δυναμική αντίδραση των κατοίκων του Χιλιομοδίου την περασμένη εβδομάδα τέθηκαν προσωρινοί όροι περιορισμένης εναπόθεσης απορριμμάτων. Στο δήμο Κορινθίων η ρίψη απορριμμάτων είναι πλέον ανεξέλεγκτη και σε πολλές περιοχές υπάρχουν μικρές χωματερές ή μεγαλύτερες χωματερές .
Β) Ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας κ. Αννίβας Παπακυριάκος όσο βολευόταν με τον ΧΥΤΑ Κιάτου δεν φρόντισε έστω και μια φορά να προστατέψει τους κατοίκους του Ζευγολατιού από ενδεχόμενη ανάφλεξη της χωματερής. Ούτε φύλαξη, ούτε επίστρωση με χώμα, ούτε πρόληψη. Αποτέλεσμα είναι η χτεσινή και προχτεσινή τραγωδία  με τις περιουσίες των κατοίκων του Σπαθοβουνίου να έχουν γίνει στάχτη.
Γ) Στους νυν δημάρχους των άλλων δήμων όσο και στους προηγούμενους καταλογίζουμε εγκληματική αδιαφορία και ανευθυνότητα ως προς την επίλυση του ζητήματος χωροθέτησης ΧΥΤΥ για το νόμο.
Δ) Δεν  μπορούμε να εξαιρέσουμε τον πρώην Νομάρχη και νυν βουλευτή κ. Ταγαρά από την ευθύνη που είχε να πιέσει προς την κατεύθυνση ενός οργανωμένου προγράμματος  αποκομιδής, επαναχρησιμοποίησης, ανακύκλωσης των απορριμμάτων  του νομού.
Ε) Στις ανύπαρκτες παρατάξεις της αντιπολίτευσης των δήμων υπενθυμίζουμε ότι βρίσκονται στα δημοτικά συμβούλια  για να ελέγχουν την πλειοψηφία, να καταγγέλλουν τα κακώς κείμενα και να προστατεύουν τους πολίτες με τις παρεμβάσεις τους. Αντ' αυτού έχουμε την εντύπωση πως έχουν εντελώς διακοσμητικό ρόλο.
ΣΤ) Με λύπη διαπιστώνουμε ότι η συμπεριφορά των δημοτικών αρχών είναι προκλητικότατη. Οι δημοτικές αρχές  σπαταλούν αλόγιστα τα χρήματα του κράτους και των δημοτών σε φιέστες, επιχορηγήσεις συλλόγων, πολιτιστικές εκδηλώσεις, αναθέσεις  έργων σε δικούς τους ανθρώπους  αδιαφορούν για την υγεία μας και θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές μας και τις περιουσίες μας.
Ζ) Τα βαριά πρόστιμα του κ. Τατούλη προς το δήμο Κορινθίων για τις παράνομες χωματερές πάλι εμείς τα πληρώνουμε. Αφαιρούνται από την κρατική επιχορήγηση προς το δήμο Κορινθίων.
Η) Ερωτούμε επίσης τους δημάρχους της Κορινθίας να μας ανακοινώσουν πως διέθεσαν τα κονδύλια που έλαβαν από την Αρχή Πολιτικής Προστασίας το 2011 (165.000 ευρώ για το δήμο Κορινθίων) και πώς θα διαθέσουν τα κονδύλια για το 2012 που μόλις εκταμίευσαν.
 Για όλα τα παραπάνω καλούμε όλους τους πολίτες του νομού να αντιδράσουν σε αυτή την αλαζονεία και επικίνδυνη για τις ζωές μας συμπεριφορά και πρακτική. Τους καλούμε να απαιτήσουν άμεση και ευρεία  εφαρμογή προγραμμάτων ανακύκλωσης, κομποστοποίησης και ανακύκλωσης αδρανών υλικών  σε όλο το νομό.
Μην κοιμάστε, μην πλανάστε, αντιδράστε!!


Ανοιχτή συνέλευση πλατείας «Περιβολάκια» Κορίνθουwww.perivolakia.gr
Δημοσίευση: Ιουλίου 19, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Δήμος Κορινθίων: Ένας χρόνος αδιαφορίας για τις χωματερές"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator