ΤΟΥΡΚΙΑ - ΚΙΝΑ Υπογραφή συμφωνιών δισεκατομμυρίων

0


Με την υπογραφή συμφωνιών δισεκατομμυρίων δολαρίων ολοκληρώθηκε πρόσφατα η επίσκεψη του Κινέζου αντιπροέδρου Σι Τζίνπινγκ, στην Τουρκία, με στόχο την ενίσχυση των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Χτες υπογράφηκαν εμπορικές συμφωνίες 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, οι οποίες αφορούν 500 εκατ. δολάρια τουρκικές εξαγωγές στην Κίνα, 570 εκατ. δολάρια για την οικονομική υποστήριξη των κινεζικών επιχειρήσεων στην Τουρκία και 308,5 εκατ. δολάρια αφορούν ένα πακέτο επενδύσεων στις κατασκευές και στην ενέργεια.
Παρά το γεγονός ότι το εμπορικό ισοζύγιο των δύο χωρών έχει αυξηθεί στα 24 δισεκατομμύρια δολάρια, καλύπτεται κατά κύριο λόγο από τις κινεζικές εξαγωγές, με την Τουρκία να ζητά σε δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών «μεγαλύτερη ισορροπία». Σημειώνεται ότι κινεζικές εταιρείες εκφράζουν ενδιαφέρον για έργα υποδομής δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Τουρκία, μεταξύ των οποίων και η κατασκευή της τρίτης γέφυρας στο Βόσπορο και του σχεδίου Ερντογάν, για την κατασκευή διώρυγας που θα συνδέει τη Μαύρη Θάλασσα με τη Θάλασσα του Μαρμαρά.
Οπως ανακοινώθηκε, ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα επισκεφθεί το Πεκίνο μετά τις 15 Απρίλη, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι κατά το συγκεκριμένο ταξίδι αφορά την πυρηνική ενέργεια.
Ο Κινέζος αντιπρόεδρος σε ομιλία του σε οικονομικό φόρουμ στην Κωνσταντινούπολη τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης της στρατηγικής συνεργασίας των δύο χωρών, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει ευρύτατο πεδίο ανάπτυξής της.
Δημοσίευση: Μαΐου 16, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΤΟΥΡΚΙΑ - ΚΙΝΑ Υπογραφή συμφωνιών δισεκατομμυρίων"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator