Εκδήλωση - Συζήτηση για την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

0


Ο ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ & Η ΠΛ. ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ denpaeiallo-xylok.blogspot.com σας καλούν στην προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ ‘‘ΚΟΥΡΣΑΛ’’ στο θέατρο ΑΓΓ. ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ την Πρωτομαγιά στις 8: 30 μ.μ. θα ακολουθήσει συζήτηση με αφορμή τη ταινία τα σημερινά μας προβλήματα και οι διέξοδοι . 
Με τη συγκεκριμένη ταινία τιμάται η πρωτομαγιά του ΄36 στη Θεσσαλονίκη και τα 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ «Κουρσάλ» Διάρκεια 62’, ΕΛΛΑΔΑ, 2006 
Σκηνοθεσία-Σενάριο-Αφήγηση: Νίκος Θεοδοσίου Φωτογραφία: Αντρέας Τσατσάγιας / Νίκος Θεοδοσίου Μοντάζ-Ήχος: Γιώργος Κουρμούζας Μουσική : Πολυκράτης Πολυχρονάκης Παραγωγός: Δημήτρης Σπύρου Παραγωγή: Νεανικό Πλάνο Betacam SP 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ
«Κουρσάλ» ήταν το όνομα του μοναδικού στον κόσμο κινηματογράφου που λειτούργησε πάνω σε ένα ιστιοφόρο στην παραλία της Θεσσαλονίκης την περίοδο του μεσοπολέμου. Η αναζήτηση συγκεκριμένων πληροφοριών για τον μυθικό κινηματογράφο γίνεται αγχώδης …
Οδηγοί σ’ αυτό το ταξίδι οι Γιάννης Ταμτάκος και Νίκος Μπιλιλής. Ο πρώτος, με μια πλούσια ιστορία στο εργατικό κίνημα και μια σκληρή πορεία που του επεφύλαξε η πολιτική του τοποθέτηση, αρχικά στο τροτσκιστικό κίνημα και αργότερα στον αναρχισμό. Ο δεύτερος, με μια παθιασμένη σχέση με το κινηματογραφικό φιλμ που σχοινοβατεί ανάμεσα στην καταστροφή και τη διάσωση της φιλμικής κληρονομιάς. Κι η θάλασσα, άλλοτε ήρεμη, πνιγμένη στο πρωινό πούσι, κι άλλοτε φουρτουνιασμένη, περιμένει πάντα το Κουρσάλ… 

Συμμετοχές σε φεστιβάλ
* Thessaloniki Docunentary Festival, 10-19 March 2006
* Rodos International Film and Visual Arts Festival, 20-25 June 2006
* 8ο Διεθνές Πανόραμα Ανεξάρτητων Δημιουργών Φίλμ και Βίντεο, 23-30 Σεπτεμβρίου 2006, Πάτρα
* Φεστιβάλ “Παράξενη Οθόνη / Strange Screen V”, 4 – 8 Οκτωβρίου 2006, Θεσσαλονίκη.
* 3η Συνάντηση Ντοκιμαντέρ Ελλάδας Τουρκίας που πραγματοποιήθηκε από τις 2 έως τις 5 Μαίου 2007 στην πόλη Μούγλα της Τουρκίας. 

Διακρίσεις
Ρόδος 2006
Ειδική μνεία στην κατηγορία Καλύτερη Ελληνική Ταινία στο Rodos International Film and Visual Arts Festival 20-25 Ιουνίου 2006 «για το γοητευτικό και τολμηρό λοξοδρόμημα της έρευνας, η οποία ενώ ξεκίνησε αναζητώντας τα ίχνη ενός πλωτού κινηματογράφου, τελικά αποκαλύπτει οδυνηρές πτυχές της ιστορίας της Θεσσαλονίκης».
Η κριτική επιτροπή, αποτελούνταν από τους Κώστα Ιβάν Γεωργιάδη, Γιάννη Λεοντάρη και Δημήτρη Παπακωνσταντή.

Βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ στο 8ο Διεθνές Πανόραμα Ανεξάρτητων Δημιουργών Φίλμ και Βίντεο, 23/9 έως τις 30/9/2006 στην Πάτρα.

Το τρέιλερ της ταινίας:

Δημοσίευση: Απριλίου 26, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Εκδήλωση - Συζήτηση για την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator