Βασίλης Κελλάρης: "Άμεση δράση στο Δερβένι..."

0



Ο Β. Κελλάρης προειδοποιεί: να γίνει άμεση εξειδικευμένη μελέτη για την καταβύθιση και να μην επιβαρυνθεί το ρήγμα με μπάζα
Ο Πρόεδρος του ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ Β. Κελλάρης ασχολήθηκε προσωπικά με το έκτακτο όπως χαρακτηρίστηκε από την πολιτική προστασία συμβάν καταβύθισης στο Δερβένι. Σε συνομιλία του με τη FRESH-PRESS εξέφρασε πρώτον την αγωνία του για το τι μέλει γενέσθαι στον Κορινθιακό κόλπο, μία περιοχή γεμάτη ρήγματα, όπου η ιστορία αποδεικνύει ότι στην αρχαιότητα έχουν χαθεί ολόκληρα χωριά λόγω καθιζήσεων. Επιπρόσθετα τόνισε ότι η κινητοποίηση του Γ. Δέδε ήταν άμεση και δεσμεύθηκε για την κάλυψη των εξόδων με χρήματα της Περιφέρειας για τη μελέτη, την άμεση αποκατάσταση και την εξασφάλιση στέγης στις 2 τουλάχιστον οικογένειες των οποίων τα σπίτια βρέθηκαν με εκτεθειμένα θεμέλια στο νερό ξαφνικά. Ο Πρόεδρος του ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ τόνισε, ότι οποιαδήποτε δράση αποκατάστασης ληφθεί για την ακτή του Δερβενίου πρέπει να γίνει απόεξειδικευμένους μηχανικούς στα λιμενικά έργα, γιατί λάθος κινήσεις μπορεί να επιβαρύνουν το ρήγμα και να αυξηθεί η καταβύθιση!!
Μάλιστα, ο κ. Κελλάρης αποκαλύπτει ότι ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Δέδες θέλησε να συστήσει άμεσα επιστημονική επιτροπή για να μελετηθεί το ξαφνικό και ανησυχητικό αυτό φαινόμενο. Ο Πρόεδρος του ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ υπεύθυνα πρότεινε για την επιτροπή αυτή τη συμμετοχή του πλέον εξειδικευμένου επιστήμονα, από το Πανεπιστήμιο Πατρών, κ. Φερεντίνου που εργάζεται και στο δίκτυο Ωκεανία. Οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση μπορεί να αποδειχθεί μοιραία τόνισε, όπως η ρίψη ογκολίθων για να μπαζωθεί η ακτή. Δελτίο τύπου στα ΜΜΕ απέστειλε σήμερα ο δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης σχετικά με την καταβύθιση μεγάλου μήκους ακτογραμμής στο Δερβένι:

«Την 29/02/2012, στο δυτικό όριο του οικισμού Δερβενίου, λόγω ασυνήθιστων κυματισμών, «εξαφανίστηκε» τμήμα της παραλίας μήκους 60 μέτρων και πλάτους 15 μέτρων περίπου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υποσκαφτεί μέρος του εδάφους που στηρίζεται η θεμελίωση των κατοικιών (6 κατοικίες).
Ο Δήμαρχος Α. Κλαδούχος και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι κ.κ. Α. Καραβάς και  Γ. Γκιόκας και ο κ. Β. Κελλάρης, βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή κοντά στους συμπολίτες μας, ζητώντας την συνδρομή της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας. Η ανταπόκριση των κ. Πέτρου Τατούλη και κ. Γεωργίου Δέδε ήταν άμεση.
Έγιναν δύο εκθέσεις αυτοψίας από τους μηχανικούς του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και τρεις επί τόπου επισκέψεις από μηχανικούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ειδικούς σε έργα διάβρωσης ακτών.
Όλοι οι μηχανικοί στις εκθέσεις αυτοψίας συμφωνούν πως τα γεγονότα αποτελούν ενδείξεις για γεωλογικό φαινόμενο.
Με αίτημα του κ. Π. Τατούλη, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η δυσμενής κατάσταση.

Αποφασίστηκαν:

1. Η φιλοξενία από το Δήμο 2 οικογενειών σε ξενοδοχείο της περιοχής, λόγω του κινδύνου κατάρρευσης των κατοικιών.
2. Η άμεση προσωρινή λύση, με την τοποθέτηση ογκολίθων ώστε να εκτονωθεί η δράση των κυμάτων.
3. Εξειδικευμένη έρευνα, μελέτη  του φαινομένου και έργο μονιμότερης προστασίας».
http://www.fresh-press.gr
Δημοσίευση: Μαρτίου 11, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Βασίλης Κελλάρης: "Άμεση δράση στο Δερβένι...""

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator