Οι Anonymous είπαν αυτά που λένε όλοι οι Έλληνες. Τα ΜΜΕ όμως δεν έβγαλαν κουβέντα για την ACTA!

0


του Δ. Παπαγεωργίου
«Χαιρετισμούς στην Ελλάδα. Είμαστε οι Anonymous.
Αυτό που συμβαίνει στη χώρα σας είναι απαράδεκτο. Επιλεγήκατε (οι πολιτικοί) από το λαό σας, για να ενεργήσετε για λογαριασμό του και να εκφράσετε τις επιθυμίες του, αλλά έχετε αποτύχει απαξιωτικά. Έχετε σκοτώσει το πιο ιερό στοιχείο στη χώρα σας και αυτό είναι...
η Δημοκρατία. Η Δημοκρατία γεννήθηκε στη χώρα σας, αλλά τώρα την έχετε σκοτώσει. Τι ειρωνεία! Οι άνθρωποι του ίδιου του λαού σας, σας μισούν και τους κοιτάτε χωρίς να κάνετε κάτι για να το αποτρέψετε αυτό. Έχετε ενταχθεί στο ΔΝΤ ενάντια στη συναίνεση του λαού σας. Έχετε έτσι εισάγει μια νέα δικτατορία πάνω στους ώμους των ανθρώπων σας και επιτρέπετε στους τραπεζίτες και στους μονάρχες της ΕΕ να τους υποδουλώσουν, τόσο οικονομικά, όσο και πολιτικά. Πληρώνουν τα λάθη της κυβέρνησής τους (ο λαός) σε μεγάλο βαθμό και κάνατε τους ξένους να τους μισούν (τους Έλληνες) για κάτι που δεν είναι υπεύθυνοι. Τι κρίμα! Η αστυνομία αξιοποιεί τη δύναμή της και κάνει επιθέσεις σε ανθρώπους που αντιδρούν, προκειμένου να απονεμηθεί δικαιοσύνη. Διαδηλώνουν εναντίον σας, αλλά δεν θέλετε να ακουστούν οι φωνές τους. Τους στερείτε από το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης και του δικαιώματος τους να ζουν. Οι αυθαίρετες ενέργειές σας πρέπει να τιμωρηθούν. Με την υπογραφή της συμφωνίας ACTA, που πρόκειται να στερήσει από τους ανθρώπους σας περαιτέρω την ελευθερία, τους ωθείτε με ένα ακόμη βήμα προς την καταπίεση. Αγνοήσατε τις προειδοποιήσεις μας και τώρα είμαστε εδώ για να σας χρεώσουμε!».
Αυτά ήταν τα λόγια που χρησιμοποίησε η γνωστή διαδικτυακή "οργάνωση" Anonymous για να δικαιολογήσει την επιθεσή της στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Μία επίθεση η οποία ήλθε λίγες ημέρες μετά την ψήφιση της συμφωνίας ACTA. Η οποία αποτελεί ένα χτύπημα κατά της ελευθερίας στο διαδίκτυο, καθώς θέτει ως πρωταρχικό στόχο την προστασία των "εμπορικών προνομίων" των διαφόρων μεγάλων βιομηχανιών είτε μιλάμε για μουσική βιομηχανία, είτε για την βιομηχανία του Χόλυγουντ στην πραγματικότητα καταργεί πολλές από τις ελευθερίες του μέσου χρήστη.
Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Με τα απλά λόγια που χρησιμοποιούν οι anonymous λένε όλα αυτά τα οποία και οι Έλληνες πολίτες θέλουν να πούν στους πολιτικούς τους, αλλά δεν μπορούν γιατί δεν τους ακούει κανείς. Γιατί πολύ λίγο νοιάζονται κάποιοι για το εάν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες πλημμυρίζουν την πλατεία Συντάγματος. Πολύ λίγο ενδιαφέρονται για το τι λένε στα καφενεία. Δεν τους ακούν και δεν τους υπολογίζουν. Ίσως όμως υπολογίζουν περισσότερο κάποιους που χρησιμοποιούν τα ίδια τους τα εργαλεία, για να περάσουν το μηνυμά τους. Υπ' αυτήν την έννοια το μήνυμα των anonymous έχει ιδιαίτερη πολιτική σημασία και δεν αποτελεί ένα ... deface όπως συνηθίζεται να λέγεται η συγκεκριμένη πρακτική στους "πολέμους του διαδικτύου".
Τι είναι όμως το ACTA το οποίο υιοθέτησε και η χώρα μας; Ας το πούμε με απλά λόγια:
  • Ας πούμε πως αποφασίσατε να πάτε σε καποια σχολή και να μάθετε ένα μουσικό όργανο. Πληρώσατε κανονικά τα μαθήματα σας και αποκτήσατε την γνώση.
  • Αυτή τη γνώση αποφασίσατε να τη μεταλαμπαδεύσετε στα παιδιά σας, στη γυναίκα σας, σε κάποιον δικό σας άνθρωπο. Από τη μια το κόστος των μαθηματων και από την άλλη γιατί όχι;
  • Κι' όμως! Σύμφωνα με το ACTA είσαστε παράνομοι, καθώς δώσατε αυτή τη γνώση χωρίς πληρωμή. Δωρεάν δηλαδη, καθώς το ACTA την θεωρεί ιδιοκτησία (copyright) κάποιων και μόνο!
  • Σύμφωνα με το ACTA η πράξη σας αυτή θα θεωρείται παράνομη και επιβάλλει μεγάλα χρηματικά πρόστιμα και ποινές φυλάκισης. Μάλιστα εκτός αυτού, θα έχει δικαίωμα ο ιδιοκτήτης της σχολής μουσικής που σας δίδαξε (επί πληρωμή), να σας ζητησει αποζημίωση, επειδή δώσατε τη γνώση που σας έδωσε (επί πληρωμή), αλλού (δωρεάν).
  • Καλά, θα αναρωτηθείτε και που θα το μάθει ο οιοσδήποτε αυτό; Πως δηλαδη μεταλαμπαδεύσατε τις επί πληρωμή γνώσεις σας για τη μουσική, στα παιδιά σας (δωρεάν);
  • Σύμφωνα με το ACTA και πάλι, από τη στιγμη που με καποιο τρόπο ανακατευτήκατε σε καποιο copyright (στη διδασκαλία μουσικής στο παράδειγμα μας), θα παρακολουθείστε ηλεκτρονικά. Κάθε είδος συνομιλίας σας, κάθε επαφή σας, οτιδήποτε μπορειτε να φανταστείτε. Και αν δίκαια η άδικα (με τη λογική του ACTA), κάποιος κρίνει (η απλά σας καρφώσουν) πως εμπλέκεστε σε κάτι τέτοιο, θα πρέπει να υποστείτε τις συνέπειες (μεγάλα χρηματικά πρόστιμα και φυλάκιση).
 Μέσα στο πλαίσιο της μεγάλης οικονομικής και ηθικής κρίσης που βιώνουμε κάποιοι θεωρούν ότι έχουν την ευκαιρία να μαντρώσουνν την ζωή των πολιτών σε ένα ατελείωτο δαίδαλο από νομοθεσίες και παρανομοθεσίες που ως μοναδικό σκοπό έχουν να προστατεύσουν τα κατεστημένα οικονομικά συμφέροντα. Δυστυχώς η χώρα μας ακολουθεί ως πρόβατο τις επιλογές αυτές δίχως να φέρνει ουδεμία αντίρρηση. Και δυστυχώς το συγκεκριμένο ζήτημα - της υπογραφής της συμφωνίας ACTA - πέρασε στα μουγκά. Ακόμη και το σημερινό deface του υπουργείου Δικαιοσύνης, στην πραγματικότητα δεν κατάφερε να διαπεράσει την σιωπή των μεγάλων ΜΜΕ, καθώς τα περισσότερα από αυτά απλά ανέφεραν την είδηση χωρίς να κάνουν κουβέντα για την συμφωνία. Ο περιορισμός αυτός όμως της ελευθερίας του πολίτη ανήκει σε ένα ευρύτερο πλαίσιο. Αυτό της μετατροπής των πολιτών σε υπηκόους και η αναγωγή στην κορυφή της κοινωνικής πυραμίδας των διαφόρων μεγάλων οικονομικών οργανισμών. Και τα κράτη όπως η Ελλάδα αδυνατούν να αντισταθούν στα κελεύσματα αυτά των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.
Ας ελπίσουμε ότι οι Anonymous δεν αποτελούν τίποτε άλλο παρά την αρχή μίας χιονοστιβάδας αντιδράσεων. Ήδη στις ΗΠΑ κάποιες σχετικές νομοθεσίες όπως η SOPA και η PIPA αποσύρθηκαν μετά τις μαζικές αντιδράσεις των πολιτών στο διαδίκτυο. Ο δρόμος (του διαδικτύου τουλάχιστον) είναι ανοικτός και γι' άλλες τέτοιου είδους αντιδράσεις.

www.elkosmos.gr
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 03, 2012

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Οι Anonymous είπαν αυτά που λένε όλοι οι Έλληνες. Τα ΜΜΕ όμως δεν έβγαλαν κουβέντα για την ACTA!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator